Η Αυστρία σχεδιάζει να χαλαρώσει τους περιορισμούς το Φεβρουάριο. Από αύριο 5 Φεβρουαρίου συγκεκριμένα, τα εστιατόρια θα επιτρέπεται να παραμείνουν ανοιχτά μέχρι τα μεσάνυχτα, σε αντίθεση με τις 22:00, δήλωσε ο καγκελάριος Karl Nehammer.

- Advertisement -

Επιπλέον, θα καταργηθούν σταδιακά οι κανόνες που απαγορεύουν ουσιαστικά τα μη εμβολιασμένα άτομα από τα καταστήματα και τα εστιατόρια. Από τις 12 Φεβρουαρίου, δεν θα απαιτείται πλέον απόδειξη εμβολιασμού ή ανάρρωσης για την είσοδο στα καταστήματα. Μια εβδομάδα αργότερα, στις 19 Φεβρουαρίου, η είσοδος στα εστιατόρια θα επιτρέπεται σε όλους όσοι μπορούν να αποδείξουν εμβολιασμό, ανάρρωση ή αρνητικό τεστ κορονοϊού.

Ο Nehammer είπε επίσης ότι οι περιορισμοί κλειδώματος για τα εμβολιασμένα άτομα, που ισχύουν από τον Νοέμβριο, θα λήξουν αυτή την εβδομάδα. Η ανακοίνωση έρχεται παρά τους αριθμούς-ρεκόρ νέων μολύνσεων τις τελευταίες ημέρες, που τροφοδοτούνται από την παραλλαγή όμικρον. Την Παρασκευή, η Αυστρία ανέφερε 34.748 νέα κρούσματα. Από την Πέμπτη, το ποσοστό μολύνσεων των Άλπεων σε 7 ημέρες ανήλθε σε 2.381,2 ανά 100.000 κατοίκους, περίπου 10 φορές υψηλότερο από το ποσοστό στις αρχές Ιανουαρίου.

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ