Η Αυστρία σχεδιάζει να χαλαρώσει τους περιορισμούς το Φεβρουάριο. Από αύριο 5 Φεβρουαρίου συγκεκριμένα, τα εστιατόρια θα επιτρέπεται να παραμείνουν ανοιχτά μέχρι τα μεσάνυχτα, σε αντίθεση με τις 22:00, δήλωσε ο καγκελάριος Karl Nehammer.

Επιπλέον, θα καταργηθούν σταδιακά οι κανόνες που απαγορεύουν ουσιαστικά τα μη εμβολιασμένα άτομα από τα καταστήματα και τα εστιατόρια. Από τις 12 Φεβρουαρίου, δεν θα απαιτείται πλέον απόδειξη εμβολιασμού ή ανάρρωσης για την είσοδο στα καταστήματα. Μια εβδομάδα αργότερα, στις 19 Φεβρουαρίου, η είσοδος στα εστιατόρια θα επιτρέπεται σε όλους όσοι μπορούν να αποδείξουν εμβολιασμό, ανάρρωση ή αρνητικό τεστ κορονοϊού.

- Advertisement -

Ο Nehammer είπε επίσης ότι οι περιορισμοί κλειδώματος για τα εμβολιασμένα άτομα, που ισχύουν από τον Νοέμβριο, θα λήξουν αυτή την εβδομάδα. Η ανακοίνωση έρχεται παρά τους αριθμούς-ρεκόρ νέων μολύνσεων τις τελευταίες ημέρες, που τροφοδοτούνται από την παραλλαγή όμικρον. Την Παρασκευή, η Αυστρία ανέφερε 34.748 νέα κρούσματα. Από την Πέμπτη, το ποσοστό μολύνσεων των Άλπεων σε 7 ημέρες ανήλθε σε 2.381,2 ανά 100.000 κατοίκους, περίπου 10 φορές υψηλότερο από το ποσοστό στις αρχές Ιανουαρίου.

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ