Χάνια Πήλιο
Photo: Ελεάννα Κουρκουλοπούλου

Το Πήλιο μπορεί να είναι από τους πιο κλασικούς προορισμούς, ωστόσο είναι και από τους πιο αγαπημένους! Όσες φορές και να πάει κάποιος, πάντα θα υπάρχει κάτι καινούργιο να δει. Άλλωστε μιλάμε για περισσότερα από 40 χωριά στις πλαγιές του βουνού. Για κάθε εποχή του χρόνου και σε κάθε ευκαιρία το Πήλιο είναι must… Χειμερινά καταφύγια, χιονοδρομικές εγκαταστάσεις, παραλίες, μοναδική φύση, υπέροχη κουζίνα και άφθονη πηλιορείτικη παράδοση. To σίγουρο είναι ότι το Βουνό των Κενταύρων έχει κάτι για όλους!

Εδώ θα πάμε στα όμορφα Χάνια, έναν παραδοσιακό οικισμό του που δεν είναι τόσο γνωστός όσο άλλοι, αλλά είναι πανέμορφος και επίσης είναι ο πιο ορεινός του Πηλίου.

Χάνια Πήλιο

Τα Χάνια

Μπορεί να βουλώσουν τα αυτιά σου, στο 1,190 μ. υψόμετρο, αλλά τα Χάνια βρίσκονται στο ψηλότερο σημείο του Πηλίου. Ένας μικρός παραδοσιακός οικισμός, που είναι γνωστός για τρεις κυρίως λόγους: Το χιονοδρομικό Πηλίου που απέχει 2 χιλιόμετρα, τις φυσιολατρικές αναζητήσεις που προσφέρει και το εξαιρετικό φαγητό! Το χωριό πήρε το όνομά του από τα χάνια που διέθετε για τη φιλοξενία των ταξιδιωτών. Σήμερα, εδώ θα βρείτε άλλου είδους χάνια πολύ πιο σύγχρονα με εξαιρετικούς μεζέδες και νοστιμιές!

Χάνια Πήλιο
Χάνια Πήλιο
Χάνια Πήλιο
Χάνια Πήλιο
Χάνια Πήλιο
Χάνια Πήλιο

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΕΛΕΑΝΝΑ ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ / Αρχείο TRAVELSTYLE.GR

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ