Περισσότεροι από 600 αξιωματικοί θα εργαστούν στο αεροδρόμιο Μπαράχας, ενώ η ίδια τακτική θα ακολουθηθεί και στους υπόλοιπους αερολιμένες της χώρας.

Με τις 200 νέες προσλήψεις, συνολικά περισσότεροι από 600 αξιωματικοί θα εργαστούν στο αεροδρόμιο για να ελέγχουν τη ροή ξένων τουριστών που έχει αυξηθεί αισθητά τις τελευταίες εβδομάδες, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Ισαμπέλ Ροντρίγκεθ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά την εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Πρόσθεσε ότι τα άλλα αεροδρόμια της χώρας που έχουν αύξηση του αριθμού τουριστών θα έχουν επίσης περισσότερους αστυνομικούς.

Οι μεγάλες ουρές στη Μαδρίτη είναι παρόμοιες με τα προβλήματα που υπάρχουν στα αεροδρόμια της Βρετανίας, του Άμστερνταμ και αλλού στην Ευρώπη λόγω της επανέναρξης των ταξιδιών, καθώς η πανδημία υποχωρεί.

Η ισπανική Iberia του Ομίλου International Airlines διαμαρτυρήθηκε τη Δευτέρα για καθυστερήσεις και χάος στον έλεγχο διαβατηρίων του αεροδρομίου Μπαράχας της Μαδρίτης και είπε ότι περίπου 15.000 επιβάτες της έχουν χάσει την πτήση τους από την 1η Μαρτίου. Το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών διέψευσε λέγοντας ότι κανείς δεν έχει χάσει την πτήση του στο αεροδρόμιο, το οποίο διαχειρίζεται η Aena SME. «Τους τελευταίους μήνες η Εθνική Αστυνομία δεν έχει καταγράψει ούτε μία καταγγελία για ακυρωμένες πτήσεις», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Διαβάστε ακόμα:  “The Digital Gate IV: The Airport Innovation Challenge”: Ανακοινώθηκαν οι ομάδες που συνεχίζουν στην 3η και τελική φάση με την ανάπτυξη των πιλοτικών εφαρμογών

«Δεν υπάρχουν ουρές ή καθυστερήσεις που να υπερβαίνουν τις συνοπτικές καταστάσεις που δημιουργούνται από τη σύμπτωση πολλών πτήσεων εκτός της ζώνης Σένγκεν», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι άνθρωποι από τη ζώνη Σένγκεν, μια ομάδα 26 ευρωπαϊκών χωρών, η οποία περιλαμβάνει την Ισπανία, μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα χωρίς να προσκομίζουν διαβατήρια.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, περίπου 18,7 εκατομμύρια ταξιδιώτες θα διέλθουν από το αεροδρόμιο της Μαδρίτης τον Ιούνιο φέτος.

Δείτε επίσης

Προηγούμενο άρθροΜια εξαιρετική επιλογή διαμονής στην Αρεόπολη με βαθμολογία το απόλυτο 10 – Ένας πύργος του 16ου αιώνα που έχει μεταμορφωθεί σε έναν υπέροχο ξενώνα
Επόμενο άρθροAegean: Mετέφερε περισσότερους από 1 εκατ. επιβάτες τον πρώτο μήνα της νέας καλοκαιρινής περιόδου
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ