Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
31.2 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΗΠΑ: Το υπουργείο Δικαιοσύνης δεσμεύεται πλήρως για την τιμωρία των επιβατών που...

ΗΠΑ: Το υπουργείο Δικαιοσύνης δεσμεύεται πλήρως για την τιμωρία των επιβατών που προκαλούν φασαρίες κατά την διάρκεια των πτήσεων

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι δεσμεύεται πλήρως για την τιμωρία των επιβατών αεροπορικών εταιριών που προκαλούν φασαρίες κατά την διάρκεια των πτήσεων, μετά από δεκάδες περιστατικά των τελευταίων χρόνων, όπου επιβάτες δεν συμμορφώνονται με τους κανόνες της πανδημίας. 

Η δέσμευση του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για την τιμωρία των φασαριόζων επιβατών στα αεροπλάνα, έρχεται μετά την επιστολή του εκτελεστικού διευθυντή της Delta Εντ Μπάστιαν Μέρικ Γκάρλαντ στην οποία ζητά οι επιβάτες που έχουν καταδικαστεί για διατάραξη των πτήσεων να συμπεριλαμβάνονται σε μία εθνική λίστα «απαγόρευσης πτήσεων» που θα μπορούσε να τους απαγορεύσει τα μελλοντικά ταξίδια, με οποιαδήποτε αεροπορική εταιρία. Αίτημα που δεν υιοθετείται από το υπουργείο.

- Advertisement -

Σύμφωνα με τον εκτελεστικό διευθυντή της Delta, μια τέτοια ενέργεια θα μπορούσε να βοηθήσει στην πρόληψη μελλοντικών περιστατικών και να αποτελέσει ένα ισχυρό σύμβολο για τις συνέπειες της μη συμμόρφωσης με τις οδηγίες των μελών του πληρώματος σε επιβατικά αεροσκάφη.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Τζόσουα Στουιβ δήλωσε ότι το υπουργείο «εξακολουθεί να δίνει προτεραιότητα στις έρευνες και στις ποινικές διώξεις για όσους εμπλέκονται σε εγκληματική συμπεριφορά, η οποία απειλεί την ασφάλεια των επιβατών, των πληρωμάτων, αλλά και των αεροσυνοδών».

Το υπουργείο Δικαιοσύνης «θα κοινοποιήσει την επιστολή της Delta στα υπουργεία που έχουν σχετικές αρμοδιότητες», πρόσθεσε ο ίδιος εκπρόσωπος.

Ο υπουργός Μεταφορών Πιτ Μπούτιτζετζ δήλωσε τη Δευτέρα στο CNN ότι «πρέπει να κοιτάξουμε» πως θα συμπεριλάβουμε τους επιβάτες που δεν συμμορφώνονται σε μία ομοσπονδιακή λίστα απαγόρευσης των πτήσεων.

Ο Μπάστιαν δήλωσε ότι η Delta έχει συμπεριλάβει περίπου 1.900 ανθρώπους στη λίστα «απαγόρευσης πτήσεων» της εταιρίας για την άρνησή τους να συμμορφωθούν με την υποχρέωσή τους να φορούν μάσκες, ενώ έχει παραδώσει περισσότερα από 900 ονόματα στην Υπηρεσία Ασφάλειας Αερομεταφορών (TCA) προκειμένου να επιβληθούν αστικές ποινές.

Το αίτημα της Delta έγινε σε μία χρονική περίοδο καταγραφής μιας αύξησης ρεκόρ στον αριθμό των επιβατών που δεν συμμορφώνονται με τους κανονισμούς στη διάρκεια των τελευταίων 13 μηνών.

Η Delta επεσήμανε ότι επί του παρόντος τηρείται μία λίστα απαγόρευσης πτήσεων, η οποία σχετίζεται με τις παρακολουθήσεις για την τρομοκρατία, επιτρέποντας στην αμερικανική κυβέρνηση να απαγορεύει σε άτομα που θεωρεί ότι απειλούν την πολιτική αεροπορία να ταξιδεύουν με αεροπορικές εταιρίες.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) έχει υιοθετήσει μία προσέγγιση «μηδενικής ανοχής» και έχει αναφέρει περισσότερους από 36 επιβάτες στο FBI για το ενδεχόμενο άσκησης πιθανής ποινικής δίωξης.

Η Delta τον Σεπτέμβριο κάλεσε άλλες αεροπορικές εταιρίες για να μοιραστεί μαζί τους την «λίστα απαγόρευσης πτήσεων» που έχει, ώστε να διασφαλιστεί ότι άτομα «που έχουν απειλήσει την ασφάλεια των πτήσεων και των επιβατών δεν θα απειλήσουν και τις πτήσεις μιας άλλης αεροπορικής εταιρίας».

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,287LikesΚάντε Like
88,440 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ