Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
34.3 C
Athens
ΑρχικήTravelCivita di Bagnoregio: Η ιταλική πόλη που... χρεώνει είσοδο 5,5 ευρώ και...

Civita di Bagnoregio: Η ιταλική πόλη που… χρεώνει είσοδο 5,5 ευρώ και έχει μόλις… 12 κατοίκους!

Μπορεί να βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού, ωστόσο αυτό δεν μας εμποδίζει να ταξιδέψουμε νοερά στον κόσμο, γνωρίζοντας μια ιταλική πόλη που χρεώνει είσοδο στους επισκέπτες 5,5 ευρώ και έχει μόλις 12 κατοίκους!

Civita di Bagnoregio χρεώνει είσοδο στην πόλη πανοραμική

Η ιταλική πόλη Civita di Bagnoregio, μια πόλη στην κορυφή ενός λόφου στην κεντρική Ιταλία, αποφάσισε να τονώσει τον τουρισμό της και ακόμα πριν από την πανδημία του κορονοϊού χρέωνε τους τουρίστες με 5,5 ευρώ για να την επισκεφθούν!

- Advertisement -

Χρέωση εισόδου στην ιταλική πόλη

Κάποτε η ιταλική πόλη Civita di Bagnoregio ήταν γνωστή ως η «πόλη που πεθαίνει». Από το 2013 όμως και μετά, και μέχρι σήμερα, φαίνεται πως αναγεννάται χρεώνοντας ένα αντίτιμο 5,50 ευρώ για όποιον επιθυμεί να την περπατήσει!

Civita di Bagnoregio χρεώνει είσοδο στην πόλη που είναι χτισμένη σε λόφο

Η Civita di Bagnoregio είχε πολύ λίγους επισκέπτες κάθε χρόνο, με αριθμό που έφτανε τις 40.000 περίπου, ενώ με την εφαρμογή του μέτρου πλέον βλέπει πάνω από 1 εκατομμύριο κόσμο να την επισκέπτεται.

Ένα από τα ωραιότερα χωριά της Τοσκάνης πληρώνει 25.000-50.000 ευρώ για να μετακομίσουμε εκεί!

Civita di Bagnoregio χρεώνει είσοδο στην πόλη που βρίσκεται ψηλά στον λόφο

Κι αν σκεφτεί κάποιος ότι έχει μόλις 12 κατοίκους και χρειάζεται ο επισκέπτης περίπου 5 λεπτά για να την περπατήσει, ε τότε καταλαβαίνει πόσο επιτυχημένη ήταν η σκέψη αλλά και η εφαρμογή του μέτρου.

Civita di Bagnoregio χρεώνει είσοδο στην πόλη για τους τουρίστες

Η ιδέα έπεσε στο τραπέζι όταν η πόλη φάνηκε ότι θα ερήμωνε και με το σκεπτικό ότι δεν είχαν τίποτα να χάσουν οι λιγοστοί κάτοικοι αλλά και η δημοτική αρχή, πήραν αυτή την απόφαση που τους βγήκε σε καλό.

Civita di Bagnoregio χρεώνει είσοδο στην πόλη που είναι όμορφη τη νύχτα

Skyscanner: Ποιες τάσεις θα καθορίζουν τα ταξίδια μας το 2021;

Τώρα, με την πανδημία να εξαπλώνεται ταχύτατα, μπορεί να βλέπουν την προσπάθειά τους αυτή να συρρικνώνεται και τους επισκέπτες να λιγοστεύουν, ωστόσο είναι όλοι εν αναμονή της ανάκαμψης και με τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξουν την εφαρμογή του… εισιτηρίου εισόδου.

Ιταλία : Πωλούνται σπίτια με 1 ευρώ σε Covid free κουκλίστικο χωριό!

Σε ένα πανέμορφο covid-free χωριό της Ιταλίας πωλούνται σπίτια με μόλις 1 ευρώ για όσους επιθυμούν ανα απολαύσουν ηρεμία, καθαρό αέρα και την υπέροχη φύση!

Το Cinquefrondi είναι μια κοινότητα στη νότια περιοχή της Καλαβρίας και αποκαλείται «χωριό Covid free», ακριβώς επειδή δεν υπάρχουν κρούσματα κορονοϊού. Οι κάτοικοι το εγκαταλείπουν σιγά-σιγά προσδοκώντας μια καλύτερη τύχη στις μεγλουπόλεις της Ιταλίας.

Cinquefronti χωριό πωλείται για 1 ευρώ πανοραμική

Βασικό χαρακτηριστικό αυτού του χωριού στην Ιταλία, η παραδοσιακή αρχιτεκτονική των σπιτιών αλλά και η υπέροχη θέα στην ευρύτερη περιοχή. Ωστόσο, οι δουλειές λιγόστεψαν και οι κάτοικοι φεύγουν για άλλες περιοχές.

Cinquefronti χωριό πωλείται για 1 ευρώ όμορφες εικόνες από διάφορα σημεία

Ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Ιταλίας κινδυνεύει να αφανιστεί και πραγματικά κάθε του γωνιά είναι τόσο γραφική και υπέροχη που νομίζει ο επισκέπτης ότι έχει ξεπηδήσει από σελίδες παραμυθιών.

Δείτε και το ιταλικό χωριό που προσφέρει δωρεάν διαμονή στους τουρίστες!

Σπίτια με 1 ευρώ

Τώρα ο δήμαρχος Μικέλε Κόνια ελπίζει να προσελκύσει περισσότερους κατοίκους, καθώς πολλοί νέοι έχουν φύγει και το όμορφο χωριό ερημώνει.

Cinquefronti χωριό πωλείται για 1 ευρώ μέσα στο πράσινο

Έτσι, θέτει προς πώληση σπίτια με μόλις ένα ευρώ. Ο δήμαρχος έδωσε στο εγχείρημά του το κωδικό όνομα «Επιχείρηση Ομορφιά», περνώντας το μήνυμα του καλλωπισμού του χωριού.

Να μην ερημώσει το χωριό

Η πώληση των μικρών σπιτιών σε αυτή την τιμή έχει ως στόσο να προσελκύσει αγοραστές που θα αποκαταστήσουν τις κατοικίες που θα αγοράσουν με δικά τους χρήματα. «Η εύρεση νέων ιδιοκτητών για τα πολλά εγκαταλελειμμένα σπίτια που έχουμε, είναι ένα βασικό μέρος της επιχείρησης που έχω ξεκινήσει για να ανακτηθούν τα υποβαθμισμένα, χαμένα μέρη της πόλης» λέει ο δήμαρχος στο CNN.

Cinquefronti χωριό πωλείται για 1 ευρώ δρόμος με όμορφες κατοικίες

Αν δείτε αυτό το σπίτι που είναι μόλις 19 τ.μ. θα ξετρελαθείτε, οπότε καταλαβαίνετε αμέσως ότι αυτά τα σπιτάκια του χωριού μπορούν εύκολα να μεταμορφωθούν σε υπέροχες κατοικίες!

«Μεγάλωσα στη Γερμανία όπου οι γονείς μου είχαν μεταναστεύσει και μετά επέστρεψα για να σώσω την γη μου. Πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν φύγει από εδώ τις τελευταίες δεκαετίες, αφήνοντας πίσω τους έρημα σπίτια. Δεν μπορούμε να υποκύψουμε στην εγκατάλειψη», συμπληρώνει.

Κουκλίστικο χωριό

Παρά το γεγονός ότι περιβάλλεται από την φυσική ομορφιά του Εθνικού Πάρκου Ασπρομόντε και έχει θέα τόσο στις ακτές του Ιονίου όσο και τις ακτές της Τυρρηνικής θάλασσας, το αστικό τοπίο της ιταλικής πόλης αποτελείται κυρίως από ετοιμόρροπες κατοικίες, λέει ο δήμαρχος.

Cinquefronti χωριό πωλείται για 1 ευρώ πέτρινα σπίτια

«Βρισκόμαστε ανάμεσα στους αναζωογονητικούς λόφους και σε δύο ζεστές θάλασσες, ένα ποτάμι κυλά κοντά στο χωριό και οι παραλίες απέχουν μόλις 15 λεπτά με το αυτοκίνητο. Αλλά μια ολόκληρη συνοικία είναι εγκαταλελειμμένη, με άδεια σπίτια που είναι επίσης ασταθή και επικίνδυνα», λέει χαρακτηριστικά.Δύο και μοναδικοί κάτοικοι σε χωριό στην Ιταλία φοράνε μάσκες και… κρατάνε αποστάσεις!

Οι όροι της αγοραπωλησίας

Το Cinquefrondi ζητά από τους νέους ιδιοκτήτες ένα ετήσιο τέλος ασφαλιστηρίου συμβολαίου ύψους 250 ευρώ έως ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες. Οι νέοι ιδιοκτήτες υπόκεινται σε πρόστιμο 20.000 ευρώ στην απίθανη περίπτωση που δεν ολοκληρώσουν τις εργασίες ανακαίνισης εντός τριών ετών.

Cinquefronti χωριό πωλείται για 1 ευρώ πέτρινα ερειπωμένα σπίτια

«Ζητάμε απλώς κάποιο είδος βεβαιότητας πως ο νέος αγοραστής θα δεσμευτεί να ολοκληρώσει το έργο. Η χρέωση πολιτικής είναι πολύ χαμηλή και το κόστος μιας ανακαίνισης εδώ ανέρχεται από 10.000 έως 20.000 ευρώ, δεδομένου ότι οι κατοικίες είναι άνετες και μικρές», αναφέρει ο δήμαρχος.

Τα διαθέσιμα σπίτια που πωλούνται έναντι ενός ευρώ είναι περίπου 40 με 50 τετραγωνικά, μέγεθος που μειώνει τον χρόνο ανακαίνισης. Βρίσκονται στο ιστορικό αρχαίο κομμάτι της πόλης και ορισμένα εξ αυτών έχουν μικρό μπαλκόνι με θέα. Ιδανική περίπτωση εάν σκεφτεί κάποιος πως στο χωριό θα μπορεί να έχει τον δικό του κήπο με λαχανικά, για μοναδικές ιταλικές συνταγές!

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,301LikesΚάντε Like
88,201 FollowersΑκολουθήστε
173,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ