Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
27.3 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΙταλία: Ποιο είναι το μέλλον του τουρισμού στην Βενετία;

Ιταλία: Ποιο είναι το μέλλον του τουρισμού στην Βενετία;

Το μεγάλο πλήγμα από την πανδημία του κορονοϊού είναι εμφανές στον τουρισμό της Βενετίας. Έχοντας ανοίξει από τις 3 Ιουνίου η Ιταλία τα σύνορα της, η Βενετία παραμένει άδεια συγκριτικά με πέρυσι την ίδια εποχή. Αναμφίβολα, ο φόβος των ταξιδιωτών και το γενικότερο αίσθημα ανασφάλειας δεν άφησε την γραφική πόλη της Ιταλίας ανέγγιχτη. Ωστόσο, η περίοδος “χαλάρωσης” από τουρίστες είχε και θετικό αντίκτυπο.

Ένα από τα βασικά προβλήματα της Βενετίας ήταν ο «υπέρ-τουρισμός». Πιο συγκεκριμένα, τον περασμένο χρόνο διανυκτέρευσαν στην πόλη 12,5 εκατομμύρια άνθρωποι ενώ 15 με 16 εκατομμύρια έκαναν μια ημερήσια εκδρομή με προορισμό την πόλη.

- Advertisement -

Η πρωτοβουλία «Εμείς είμαστε η Βενετία»

Με πρωτοβουλία των μόνιμων κατοίκων της Βενετίας ιδρύθηκε το «Εμείς είμαστε Βενετία», το οποίο αγωνίζεται κατά του μαζικού τουρισμού και των μεγάλων κρουαζιερόπλοιων που πιάνουν λιμάνι στην πόλη.

Κανάλι Βενετίας

Βασική επιθυμία των μελών αυτής της ομάδας είναι οι επισκέψεις στην Βενετία να είναι ουσιαστικές και όχι απλώς ακόμη μια επίσκεψη σε μια πόλη. Βασικός στόχος είναι να γνωρίζουν οι ταξιδιώτες την ιστορία της πόλης και να ενημερώνονται για τα μνημεία και την μοναδικότητα της. Σημαντικό αντίκτυπο του μαζικού τουρισμού είναι και η φθορά των μνημείων της πόλης.

Οι γονδολιέρηδες περιμένουν τους τουρίστες

Παρά την γενικότερη ανησυχία των 51.000 μόνιμων κατοίκων, υπάρχουν 400 γονδολιέρηδες που αυτή τη στιγμή παραμένουν άνεργοι όπως και τόσοι άλλοι που εργάζονται στη γαστρονομία. Η πλατεία του Αγίου Μάρκου είναι σχεδόν άδεια. Μόνο που και που κάθονται εκεί οι λιγοστοί μέχρι τώρα τουρίστες.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,293LikesΚάντε Like
88,395 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ