Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου, 2024
13.4 C
Athens
HomeFood & TravelΙταλία: Πως ένα διάσημο εστιατόριο ξανά ανοίγει μετά το lockdown

Ιταλία: Πως ένα διάσημο εστιατόριο ξανά ανοίγει μετά το lockdown

Καθώς η Ιταλία χαλαρώνει σταδιακά ένα από τα σκληρότερα lockdown στην Ευρώπη, τα εστιατόρια στη χώρα έχουν αρχίσει να ανοίγουν το ένα μετά το άλλο. Με σύνθημα #AndràTuttoBene”, που σημαίνει «όλα θα πάνε καλά», η γειτονική χώρα προσπαθεί να ορθοποδήσει μετά το δυνατό πλήγμα που υπέστη σε όλους τους τομείς από τον κορονοϊό.

ιταλική κουζίνα

Διάσημα τουριστικά αξιοθέατα της Ευρώπης πριν και μετά τον κορονοϊό! Δείτε τις φωτογραφίες…

- Advertisement -

Όλα θα πάνε καλά

πιάτο στην Trattoria Bertozzi

Η Trattoria Bertozzi στην Μπολόνια, στην επαρχία Εμίλια Ρομάνια, είναι διάσημη για την υπέροχη κουζίνα της. Με πιάτα όπως ταλιατέλες με ραγού, λαζάνια, προσούτο Πάρμας και Παρμεζάνα, μπαλσάμικο, τορτελίνια, μορταδέλα, κλπ. ,η ζεστή τρατορία είναι ένα υπέροχο μέρος για φαγητό. Οι ιδιοκτήτες, Fabio Berti και Alessandro Grozzi, έντονες προσωπικότητες με μπόλικο χιούμορ, δεν μπορούν να συμβαδίσουν με το κλίμα απαισιοδοξίας.

Άρση μέτρων: Πότε ανοίγει τα αεροδρόμια η Ιταλία για Ελλάδα και Ευρώπη; Πως ταξιδεύουμε στα αεροπλάνα;

Trattoria Bertozzi

Με τα μοναδικά τους πιάτα ελπίζουν να ξαναδούν τους τουρίστες να επισκέπτονται ξανά την Μπολόνια και τις γύρω περιοχές. Όπως είναι φυσικό, το πώς θα είναι να τρώει κανείς έξω την εποχή του κορονοϊού είναι κάτι που απασχολεί πολύ την 5η πιο τουριστική χώρα στον κόσμο.

"όλα θα πάνε καλά" γράφει στον τοίχο της Trattoria Bertozzi

Η Trattoria Bertozzi θεωρείται από τους ντόπιους ως ένα από τα must παραδοσιακά εστιατόρια στην πόλη και ήταν από τα πρώτα που θέλησαν πολλοί να επισκεφτούν όταν ο γαστρονομικός κόσμος στην Ιταλία άρχισε και πάλι να δουλεύει από τη Δευτέρα 18 Μαΐου. Οι νέοι κανονισμοί που διαφέρουν ελαφρώς από περιοχή σε περιοχή περιλαμβάνουν σερβιτόρους με μάσκες, τήρηση απόστασης ανάμεσα στα τραπέζια, όχι μπουφέ, πολύ προσεκτική αποστείρωση, κ.ά. Θα αξίζει λοιπόν να πάει κανείς ξανά έξω για φαγητό;

Με μικρές διαφορές

Για να φάει κανείς στο εστιατόριο χρειάζεται να κάνει κράτηση. Στην Trattoria Bertozzi δεν υπάρχουν πλαστικά διαχωριστικά ανάμεσα στα τραπέζια και η μόνη αλλαγή στο χώρο είναι οι σερβιτόροι που φορούν μάσκα.

Ο καθρέφτης στην Trattoria Bertozzi γράφει πάνω τους νέους κανονισμούς του εστιατορίου

Το αλατοπίπερο δεν υπάρχει στο τραπέζι, κάτι που το πιθανότερο είναι να μην το παρατηρήσει κανείς. Το ψωμί, που έως τώρα ερχόταν μέσα σε καλάθι, τώρα σερβίρεται μέσα σε ατομικές χάρτινες σακουλίτσες, κάτι που είναι καλύτερο κι όχι μόνο λόγω της πανδημίας. Δίπλα στα τραπέζια υπάρχει αντισηπτικό.

Άλλοι κανονισμοί είναι γραμμένοι στον καθρέφτη, όπως «παρακαλούμε μείνετε καθισμένοι όσο γίνεται περισσότερο», «ζητήστε το λογαριασμό από το τραπέζι σας» ή «αποφύγετε να περιμένετε στην τουαλέτα σε ουρά».

Η Trattoria Bertozzi υποδέχεται τους θαμώνες του με ένα ποτήρι spumante και οι σερβιτόροι αρχίζουν να αναφέρουν τι έχει το μενού. Το εστιατόριο είναι ξανά γεμάτο από κόσμο και ολοζώντανο. Οι σερβιτόροι μεταφέρουν τα πιάτα στα τραπέζια και μετά απολυμαίνουν σχολαστικά τα χέρια τους αφού αγγίξουν οτιδήποτε.

Οι Ιταλοί είχαν δίκιο –όλα θα πάνε καλά.

Πηγή: Lonely Planet

Διαβάστε ακόμα στο travelstyle.gr:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,087LikesLike
88,794 FollowersFollow
182,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ