Παραλία Εγκρεμνοί, Λευκάδα
- Advertisement -

Η Ελλάδα και η Πορτογαλία προσπαθούν να σώσουν τον τουρισμό σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNN. Πρόκειται όπως αναφέρεται, για δύο χώρες με μεγάλη τουριστική ζήτηση ειδικότερα μετά την έγκαιρη αντιμετώπιση της πανδημίας.

Και οι δύο χώρες έχουν μαγευτικές παραλίες, εξαιρετική γαστρονομία, αποτελούν σημαντικά ιστορικά κέντρα αλλά δεν λείπει και ο καυτός ήλιος σε συνδυασμό με το καλό μεσογειακό κλίμα. Ωστόσο, φέτος θα προστεθεί ένα ακόμη χαρακτηριστικό στις δύο χώρες, αυτό των ασφαλέστερων προορισμών στην Ευρώπη.

Μπορείτε να δείτε όλους τους ασφαλής προορισμούς για το καλοκαίρι του 2020 εδώ.

Παραλία στο Ελαφονήσι, Κρήτη

Έκτος από τις φυσικές ομορφιές της χώρας, στο ρεπορτάζ παρατίθενται στοιχεία για τα υγειονομικά πρωτόκολλα στον τουρισμό των δύο χωρών, που άνοιξαν αυτήν την εβδομάδα τις πόρτες τους στους διεθνείς επισκέπτες, με εκτεταμένα μέτρα για να κρατήσουν τον ιό υπό έλεγχο.

Μπορείτε να δείτε ποιες χώρες επιβάλλουν υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών στους ταξιδιώτες εδώ.

Ο τουρισμός στηρίζει τις οικονομίες της Ελλάδας και της Πορτογαλίας, γι αυτό και η προσέλκυση τουριστών φέτος θα είναι καθοριστική για τον περιορισμό των απωλειών, τονίζεται στο δημοσίευμα.

Ο Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας António Costa δήλωσε πως τα περιορισμένα κρούσματα της πανδημίας στην Πορτογαλία, δημιουργούν ένα αίσθημα ασφάλειας για όσους θέλουν να επισκεφθούν την χώρα. Η εμπιστοσύνη στην ασφάλεια του προορισμού, όπως αναφέρει, θα είναι φέτος το βασικό κριτήριο επιλογής του προορισμού διακοπών.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ