Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024
33.5 C
Athens
ΑρχικήTravel TipsΣε ποιες χώρες μπορούμε να ταξιδέψουμε χωρίς υποχρεωτική καραντίνα; (Λίστα)

Σε ποιες χώρες μπορούμε να ταξιδέψουμε χωρίς υποχρεωτική καραντίνα; (Λίστα)

Ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες αρχίζουν να ανοίγουν σταδιακά τα σύνορά τους αυτή την εβδομάδα σε μια προσπάθεια να ξεκινήσουν την τουριστική σεζόν. Ωστόσο, οι κανόνες που εφαρμόζονται, ιδιαίτερα της υποχρεωτικής καραντίνας, δεν είναι αρκετά ευνοϊκοί για διακοπές.

Η Γαλλία, η Γερμανία, η Ελβετία, το Βέλγιο, η Ελλάδα και πολλές άλλες χώρες χαλάρωσαν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και άνοιξαν τα σύνορά τους στους τουρίστες στις 15 Ιουνίου. Βέβαια χώρες όπως η Ιταλία, η Κύπρος και η Κροατία έχουν ήδη αρχίσει να καλωσορίζουν ξένους επισκέπτες καθώς η ήπειρος αρχίζει να βγαίνει από την κρίση της πανδημίας του κορονοϊού.

- Advertisement -
Αεροδρόμιο

Όμως, οι περιορισμοί στα ευρωπαϊκά ταξίδια εξακολουθούν να ισχύουν αλλού. Η Ισπανία, για παράδειγμα, διατηρεί τα σύνορά της κλειστά σε επιλεγμένες χώρες έως τις 21 Ιουνίου και η Δανία είναι ουσιαστικά κλειστή για τους περισσότερους επισκέπτες έως τουλάχιστον τον Σεπτέμβριο. Αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε σύντομα, σας έχουμε συγκεντρώσει μια λίστα με χώρες και τους κανόνες που εφαρμόζονται για την υποχρεωτική καραντίνα στην κάθε μία.

Αυστρία

Η Αυστρία άνοιξε τα σύνορά της σε ταξιδιώτες από 31 ευρωπαϊκές χώρες στις 16 Ιουνίου, αλλά εξακολουθούν να ισχύουν περιορισμοί καραντίνας για ταξιδιώτες από την Πορτογαλία, τη Σουηδία, την Ισπανία ή το Ηνωμένο Βασίλειο που δεν υποβάλλουν τεστ COVID-19.

Βέλγιο

Από τις 15 Ιουνίου, το Βέλγιο άνοιξε τα σύνορά του σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ αλλά και τη Νορβηγία, την Ελβετία, την Ισλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Δεν υπάρχουν απαιτήσεις για υποχρεωτική καραντίνα.

Βουλγαρία

Η Βουλγαρία είναι ανοιχτή σε ταξιδιώτες από την ΕΕ, καθώς και το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Βοσνία, τη Σερβία και το Μαυροβούνιο. Άτομα που φθάνουν από το Βέλγιο, την Πορτογαλία, τη Σουηδία, τις Κάτω Χώρες και το ΗΒ αντιμετωπίζουν υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών.

Plovdiv, Βουλγαρία

Κροατία

Οι ταξιδιώτες από την Αυστρία, την Τσεχική Δημοκρατία, την Εσθονία, τη Γερμανία, την Ουγγαρία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, την Πολωνία, τη Σλοβακία και τη Σλοβενία ​​μπορούν να ταξιδέψουν στην Κροατία ελεύθερα. Οι υπήκοοι άλλων χωρών της ΕΕ θα πρέπει να δείξουν βάσιμους λόγους, όπως κράτηση διαμονής. Η Κροατία εξακολουθεί να είναι κλειστή για ταξιδιώτες εκτός Ευρώπης.

Κύπρος

Η Κύπρος έχει χωρίσει τις χώρες σε δύο κατηγορίες, Α και Β, με βάση τα ποσοστά μόλυνσης από κορονοϊούς. Οι χώρες της κατηγορίας Α έχουν το δικαίωμα να ταξιδέψουν στην Κύπρο από τις 8 Ιουνίου. Από τις 20 Ιουνίου, θα επιτρέπεται η είσοδος σε χώρες της κατηγορίας Β. Η απαγόρευση εισόδου πολιτών από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, τη Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία ένα μέτρο που θα ισχύσει έως την 1η Ιουλίου.

Τσεχία

Από τις 15 Ιουνίου, η Τσεχία έχει εκδώσει ένα σύστημα φωτεινού σηματοδότη με τα άτομα που φθάνουν από χώρες χαμηλού κινδύνου (επισημαίνονται με πράσινο χρώμα) να επιτρέπεται να εισέρχονται χωρίς προβλήματα. Σε άτομα μεσαίου κινδύνου (πορτοκαλί) ή υψηλού κινδύνου (κόκκινο) δεν θα έχουν πρόσβαση. Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μεσαίου κινδύνου, ενώ η Πορτογαλία και η Σουηδία είναι υψηλού κινδύνου.

Δανία

Η Δανία έχει ανοίξει τα χερσαία σύνορά της σε επισκέπτες από τη Γερμανία και τη Νορβηγία και επιτρέπει στους τουρίστες από την Ισλανδία, αλλά μόνο εάν μπορούν να αποδείξουν ότι θα μείνουν στη χώρα για τουλάχιστον έξι βράδια. Τα σύνορα θα παραμείνουν κλειστά για πολίτες από άλλες χώρες έως τουλάχιστον τον Σεπτέμβριο.

Κοπεγχάγη, Δανία

Εσθονία

Η Εσθονία άνοιξε τα σύνορά της σε επισκέπτες από 24 χώρες χαμηλού κινδύνου την 1η Ιουνίου χωρίς απαιτήσεις καραντίνας. Οι ταξιδιώτες που φθάνουν από άλλες χώρες της Ευρώπης πρέπει είτε να μπουν σε καραντίνα ή να προσκομίσουν πιστοποιητικό που να αποδεικνύει ότι είναι αρνητικοί στον COVID-19.

Φινλανδία

Η Φινλανδία προχώρησε σε άρση των μέτρων για τους επισκέπτες από τη Νορβηγία, τη Δανία, την Ισλανδία, την Εσθονία, τη Λετονία και τη Λιθουανία, αλλά παραμένει κλειστή για τις υπόλοιπες χώρες έως τις 14 Ιουλίου.

Γαλλία

Τα σύνορα είναι πλέον ανοιχτά στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Οι ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να μένουν σε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών.

Φίλοι στο Παρίσι

Γερμανία

Η Γερμανία άνοιξε ξανά όλα τα σύνορα στις 15 Ιουνίου. Παραμένει απαγόρευση εισόδου σε ταξιδιώτες εκτός Ευρώπης.

Ουγγαρία

Η Ουγγαρία έχει ανοίξει εν μέρει τα σύνορά της σε πολίτες από την Αυστρία, την Κροατία, την Τσεχική Δημοκρατία, τη Γερμανία, τη Σλοβακία, τη Σερβία και τη Σλοβενία. Οι ταξιδιώτες από άλλες χώρες απαγορεύονται μέχρι νεωτέρας.

Ισλανδία

Η Ισλανδία άνοιξε τα σύνορά της στις 15 Ιουνίου, αλλά οι επισκέπτες πρέπει να υποβληθούν σε τεστ για τον COVID-19 κατά την άφιξη και να κατεβάσουν μια εφαρμογή παρακολούθησης επαφών. Εξακολουθεί να ισχύει απαγόρευση εισόδου σε χώρες εκτός Ευρώπης.

Ιρλανδία

Η Ιρλανδία διατήρησε τα σύνορά της ανοιχτά κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Παρ’ όλα αυτά επιβάλλεται καραντίνα 14 ημερών για τους περισσότερους επισκέπτες, εκτός από εκείνους από τη Βόρεια Ιρλανδία.

Ιταλία

Η Ιταλία άνοιξε τα σύνορα της από τις 3 Ιουνίου σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ και του Σένγκεν, καθώς και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Δεν υπάρχουν απαιτήσεις καραντίνας, εκτός εάν ταξιδιώτες έφτασαν από τρίτη χώρα εκτός Ευρώπης.

Φλωρεντία, Ιταλία

Λετονία

Η Λετονία δεν επιβάλλει καραντίνα στους ταξιδιώτες που φτάνουν από ευρωπαϊκές χώρες όπου τα επιδημιολογικά ποσοστά είναι χαμηλά. Άτομα που πέρασαν τουλάχιστον 14 ημέρες στη Λετονία ή τη Λιθουανία πριν από την άφιξή τους εξαιρούνται επίσης.

Λιθουανία

Η Λιθουανία έχει ανοίξει τα σύνορά της σε ταξιδιώτες που φτάνουν από 24 ευρωπαϊκές χώρες, χωρίς απαίτηση καραντίνας 14 ημερών. Ο κατάλογος των χωρών που επιτρέπεται να εισέλθουν στη Λιθουανία αναθεωρείται κάθε Δευτέρα.

Λουξεμβούργο

Το Λουξεμβούργο δεν έχει περιορισμούς στις αφίξεις από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Μάλτα

Τουρίστες από τις περισσότερες χώρες της ΕΕ και του Σένγκεν μπορούν να επισκεφθούν από την 1η Ιουλίου με εξαιρέσεις. Απαγορεύεται η είσοδος από τη Σουηδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις περιοχές υψηλού κινδύνου όπως η Ιταλία, Πολωνία, Ισπανία και Γαλλία μέχρι νεωτέρας.

Μάλτα καραβάκια

Ολλανδία

Οι Κάτω Χώρες έχουν καταργήσει τους περιορισμούς εισόδου και καραντίνας στις αφίξεις από την ΕΕ και άλλες χώρες Σένγκεν, εκτός από τη Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Νορβηγία

Η Νορβηγία υποδέχεται επισκέπτες από γειτονικές σκανδιναβικές χώρες, εκτός από τη Σουηδία, και θα επανεξετάσει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς ξανά στις 20 Ιουλίου.

Πολωνία

Τα σύνορα της Πολωνίας είναι ανοιχτά σε ταξιδιώτες από άλλες χώρες της ΕΕ χωρίς απαιτήσεις για καραντίνα.

Πορτογαλία

Η Πορτογαλία ξεκίνησε τα διεθνή αεροπορικά ταξίδια αυτό το μήνα με ευρωπαϊκές χώρες αλλά και τις πιο μακρινές, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ. Δεν υπάρχει καραντίνα για τις αφίξεις.

Ρουμανία

Οι ταξιδιώτες από την ΕΕ, καθώς και από την Ελβετία, το Λιχτενστάιν, την Ισλανδία και τη Νορβηγία επιτρέπεται να ταξιδέψουν στη Ρουμανία.

Σλοβακία

Τα σύνορα της Σλοβακίας είναι ανοιχτά για πολίτες από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, εκτός από εκείνες που θεωρούνται υψηλού κινδύνου όπως η Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σλοβενία

Τα σύνορα της Σλοβενίας είναι ανοιχτά για πολίτες από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά απαιτείται περίοδος καραντίνας δύο εβδομάδων για αφίξεις που προέρχονται από τη Σουηδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και χώρες εκτός ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας.

Ισπανία

Από τις 21 Ιουνίου, η Ισπανία θα επιτρέπει στους ταξιδιώτες από την περιοχή Σένγκεν να την επισκέπτονται. Οι ταξιδιώτες από άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι ευπρόσδεκτοι από την 1η Ιουλίου.

Μαδρίτη, Ισπανία

Σουηδία

Επί του παρόντος, η Σουηδία δεν έχει περιορισμούς εισόδου.

Ελβετία

Καταργήθηκαν όλοι οι περιορισμοί και δεν απαιτείται καραντίνα για όσους φτάνουν από χώρες της ΕΕ, καθώς και από τη Νορβηγία, την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ηνωμένο Βασίλειο

Τα σύνορα του Ηνωμένου Βασιλείου δεν ήταν ποτέ κλειστά, αλλά από τις αρχές Ιουνίου απαιτείται υποχρεωτική περίοδος καραντίνας δύο εβδομάδων για όλες τις αφίξεις, εκτός από εκείνες που φθάνουν από την Ιρλανδία, τα Channel Islands και το Guernsey.

Πηγή: Lonely Planet

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,297LikesΚάντε Like
88,203 FollowersΑκολουθήστε
173,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ