Costa Navarino

Η Costa Navarino ετοιμάζει 7 νέα ξενοδοχεία που όπως φαίνεται θα απογειώσουν τον τουρισμό στη Μεσσηνία!

- Advertisement -

Οι 7 νέες ξενοδοχειακές μονάδες, συνολικής δυναμικότητας περίπου 5.000 κλινών, θα προστεθούν τα επόμενα χρόνια στο Costa Navarino, όπως είπε το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, ο πρόεδρος της ιδιοκτήτριας εταιρείας ΤΕΜΕΣ κ.Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος κατά την ομιλία του στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας με θέμα “Η επίδραση των επενδύσεων στις τοπικές κοινωνίες: Το παράδειγμα της Costa Navarino”, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τα νέα ξενοδοχεία της Costa Navarino θα είναι: Δυο στη Γιάλοβα, 322 και 814 κλινών αντίστοιχα, που αναμένεται να λειτουργήσουν το 2021, 4 ξενοδοχεία στο Ριζόμυλο συνολικής δυναμικότητας άνω των 3.000 κλινών και δυο στο Navarino Hills κοντά στο Κυνηγού συνολικά 875 κλινών.

Ο κ.Κωνσταντακόπουλος επισήμανε την ανάγκη αναβάθμισης του αεροδρομίου της Καλαμάτας και την κατασκευή του δρόμου Καλαμάτα – Πύλος – Μεθώνη, που θα βοηθήσουν να γίνει πράξη το νέο όραμά μας, όπως είπε, που είναι: «Να κάνουμε την Costa Navarino και την ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας έναν τόπο-πρότυπο στη Μεσόγειο, στον οποίο πάρα πολλοί άνθρωποι να θέλουν όχι μόνο να επισκεφθούν αλλά και να ζήσουν».

Costa Navarino ξενοδοχεία

Η πορεία της Costa Navarino

Όπως ανέφερε ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος στην ομιλία του, πριν 10 περίπου χρόνια, η Costa Navarino ξεκίνησε τη λειτουργία της. Η ιστορία της όπως ξέρετε όμως, ξεκίνησε αρκετά νωρίτερα. Ήταν στα μέσα της δεκαετίας του ‘80, όταν ο πατέρας μου, ο Καπετάν Βασίλης, θέλησε να επενδύσει στη γενέτειρά του, με όραμα να αναγνωρισθεί η Μεσσηνία ως ένας τουριστικός προορισμός υψηλής ποιότητας, αειφόρου ανάπτυξης και παγκοσμίου φήμης, διαμορφώνοντας παράλληλα τις συνθήκες ώστε οι άνθρωποι της Μεσσηνίας να παραμείνουν και να ζήσουν ποιοτικά στον τόπο τους.

Από την αρχή για εμάς ήταν ξεκάθαρο ότι θα εφαρμόζαμε ένα μοντέλο τουρισμού, που θα στηριζόταν στη φιλοσοφία της αειφόρου επιχειρηματικότητας. Ένα μοντέλο, που στηρίζει την επιτυχία του στη συνολική ανάπτυξη της περιοχής, με σεβασμό στο περιβάλλον, την ιστορία, την πολιτισμική κληρονομιά και τον άνθρωπο .

Όταν ξεκινήσαμε, λίγοι στην Ευρώπη γνώριζαν τουριστικά τον τόπο μας.

H μεγαλύτερη πρόκληση, αλλά τελικά και η μεγαλύτερη συνεισφορά μας στη περιοχή, ήταν ότι βοηθήσαμε να γίνει γνωστή και προσβάσιμη στην παγκόσμια τουριστική αγορά. To 2012 προχωρήσαμε ένα βήμα παραπέρα, θέτοντας σαν στόχο να αναγνωριστεί η Μεσσηνία και ως ένας από τους πιο ποιοτικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου. Είμαστε υπερήφανοι γιατί πιστεύουμε πως και αυτό πέτυχε.

Μέχρι σήμερα έχουμε επενδύσει περισσότερα από 600 εκατ. ευρώ, από τα οποία 400 εκατ. αποτελούν ίδια κεφάλαια των μετόχων μας. Και μάλιστα, το μεγαλύτερο μέρος από αυτά επενδύθηκε από το 2008 έως το 2012, δηλαδή στην καρδιά της κρίσης, στηρίζοντας έτσι σημαντικά την οικονομία και την απασχόληση στην περιοχή.

Costa Navarino, Μεσσηνία

Νέο κεφάλαιο για την Costa Navarino – Τα νέα ξενοδοχεία

Σήμερα, είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο για την Costa Navarino, ευελπιστώντας το ίδιο και για την Μεσσηνία συνολικά. Χρειάζεται να αναδείξουμε περαιτέρω τη δυναμική που έχει η περιοχή μας. Να προσφέρουμε τουριστικές εμπειρίες υψηλής ποιότητας κάθε εποχή του χρόνου, αλλά και αυθεντικές εμπειρίες ζωής που μπορούν να προσελκύσουν διαφορετικά κοινά στην περιοχή μας.

Σήμερα, θέτουμε λοιπόν το νέο μας όραμα για την περιοχή μας: «Να κάνουμε την Costa Navarino και την ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας έναν τόπο-πρότυπο στη Μεσόγειο, στον οποίο πάρα πολλοί άνθρωποι να θέλουν όχι μόνο να επισκεφθούν αλλά και να ζήσουν».

Η Costa Navarino αποτελείται από 4 περιοχές, συνολικής έκτασης άνω των 10.000 στρεμμάτων. Οι περισσότεροι ξέρετε το Navarino Dunes, καθώς είναι η περιοχή όπου λειτουργούν σήμερα τα δύο πρώτα ξενοδοχεία μας, το ένα γήπεδο γκολφ, και οι πρώτες κατοικίες.

Costa Navarino dunes course

Σε κάθε μία από τις 4 περιοχές, που έχουν τα δικά τους μοναδικά χαρακτηριστικά, προβλέπεται ο συνδυασμός ξενοδοχείων, τουριστικών κατοικιών, γηπέδων γκολφ και άλλων αθλητικών δραστηριοτήτων, υποδομών και εμπειριών, με στόχο να ενισχύσουμε την καθιέρωση της περιοχής ως έναν προορισμό επιλογής για τουρισμό όλες τις εποχές του χρόνου, αλλά και έναν προορισμό πιο μακροχρόνιας διαμονής.

Η πρώτη από τις νέες υπό ανάπτυξη περιοχές είναι το Navarino Bay στον κόλπο του Ναβαρίνου, όπου από το 2011 ήδη λειτουργεί το γήπεδο The Bay Course. Πρόσφατα ολοκληρώθηκε το The Bay Clubhouse, ένα από τα πρώτα υπόσκαφα γκολφ clubhouses παγκοσμίως, έκτασης 2.000 τ.μ.

Πρόκειται για ένα κτήριο που εντάσσεται μοναδικά στο καταπράσινο τοπίο και έχει ανεμπόδιστη θέα προς το γήπεδο και τον κόλπο του Ναβαρίνου.

Ταυτόχρονα, στην ίδια περιοχή πριν λίγους μήνες ξεκίνησε η κατασκευή ενός ξενοδοχείου που αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2021. Θα είναι το πιο πολυτελές ξενοδοχείο της Costa Navarino και ένα μοναδικό resort στη Μεσόγειο. Σύντομα θα ανακοινώσουμε και το Brand του, που θα είναι από τα καλύτερα του κόσμου. Συνολικά θα περιλαμβάνει μόνο 99 κλειδιά (322 κλίνες) σε σουίτες και βίλες με πισίνες, ένα νέο spa, ένα μοναδικό health club, και ένα beach club με πισίνες μπροστά στον κόλπο του Ναβαρίνου. Τα περισσότερα κτήρια όπως βλέπετε θα είναι υπόσκαφα και θα εντάσσονται αρμονικά στο φυσικό τοπίο.

Παράλληλα, ένα το δεύτερο από τα νέα ξενοδοχεία της Costa Navarino μόλις ξεκίνησε να κατασκευάζεται στην ίδια περιοχή, λίγο πιο βορειά προς τη Γιάλοβα, που θα ολοκληρωθεί επίσης το 2021. Θα περιλαμβάνει συνολικά 192 κλειδιά (814 κλίνες ) σε δωμάτια, σουίτες και κατοικίες τριών και τεσσάρων δωματίων και ένα μικρό παραθαλάσσιο «χωριό» με καταστήματα, χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας, θερινό κινηματογράφο κ.α.

Και τα δυο νέα ξενοδοχεία της περιοχής Navarino Bay θα περιλαμβάνουν αθλητικές εγκαταστάσεις καθώς και κατοικίες για συνεργάτες μας.

Επίσης, από το Νοέμβριο του 2018 έχουν ξεκινήσει και τα έργα κατασκευής των δύο νέων γηπέδων γκόλφ 18 οπών στην περιοχή Navarino Hills, στον Κυνηγό, σε ένα οροπέδιο 5.000 στρεμμάτων, με μοναδική θέα προς την ενδοχώρα της Πυλίας αλλά και τον κόλπο του Ναβαρίνου. Στόχος μας έως το 2021 είναι να λειτουργούν συνολικά 4 γήπεδα, επιμηκύνοντας την τουριστική περίοδο για την περιοχή.

Oι επενδύσεις που συνοπτικά ανέφερα, και έχουν ήδη ξεκινήσει να κατασκευάζονται, θα ξεπεράσουν τα 250 εκ. ευρώ ενώ υπολογίζουμε ότι θα δημιουργήσουν 630 άμεσες θέσεις εργασίας και μαζί με τις έμμεσες, συνολικά πάνω από 1.000 νέες θέσεις εργασίες. Αυτές που ανέφερα είναι επιπλέον των σημερινών περίπου 4.000 συνολικών (έμμεσων και άμεσων) θέσεων εργασίας που έχει δημιουργήσει η λειτουργία του Navarino Dunes.

Η επόμενη 3η φάση επενδύσεών μας αφορά την περιοχή του Ριζόμυλου, το Navarino Blue, στον Μεσσηνιακό κόλπο. Μια περιοχή που είναι ήδη οριοθετημένη ως τμήμα της ΠΟΤΑ Μεσσηνίας, και έχουμε ήδη στην ιδιοκτησία μας το σύνολο των εκτάσεων που χρειαζόμαστε για να αναπτύξουμε εκεί θεματικά ξενοδοχειακά συγκροτήματα που θα προσφέρουν πληθώρα αθλητικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων. Στόχος μας είναι σε αυτά τα ξενοδοχεία να προσφέρεται απαράμιλλη ποιότητα αλλά σε μια πιο προσιτή τιμή. Εκεί θα αναπτύξουμε 4 μονάδες συνολικής δυναμικότητας περίπου 1.300 κλειδιών και άνω των 3.000 κλινών.

Επίσης δρομολογείται η περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής Navarino Hills. Σε επόμενο στάδιο, εκτός από τα δυο γήπεδα γκολφ, η περιοχή θα περιλαμβάνει 2 νέα ξενοδοχεία, 230 κλειδιών με συνολικά 875 κλίνες καθώς και τουριστικές κατοικίες. Η ανάπτυξη του Navarino Hills θα έχει περιορισμένη δόμηση και θα δώσει έμφαση σε δραστηριότητες αθλητισμού και ευεξίας καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου,

Και στις δυο παραπάνω περιοχές έχουμε ξεκινήσει τον σχεδιασμό του Master Plan και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό κάποιων τμημάτων.

Οι κατοικίες και τα νέα γήπεδα γκολφ θα προσελκύσουν πολλούς επισκέπτες τη χαμηλή περίοδο, οδηγώντας σε λειτουργία πολλών τμημάτων της Costa Navarino όλο το χρόνο. Θα προσελκύσουμε επισκέπτες που θα μένουν για μεγαλύτερο διάστημα στον τόπο μας και δεν θα περνούν εδώ μόνο λίγες ημέρες. Αλλά και ανθρώπους που θα θέλουν να κάνουν τη Μεσσηνία το «δεύτερο σπίτι» τους. Ανθρώπους από όλο τον κόσμο που θα θελήσουν να εγκατασταθούν εδώ μόνιμα, πολλοί από αυτούς μετά τη συνταξιοδότησή τους. Αλλά και Έλληνες που έζησαν επί χρόνια στο εξωτερικό και θέλουν να επιστρέψουν στην Πατρίδα.

Ωστόσο, για να πετύχουμε, πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί, και πρέπει να εστιάσουμε σε αυτά που μας ενώνουν και όχι σε αυτά που μας χωρίζουν. Πρέπει να εργαστούμε ομαδικά για τη συνολική αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην περιοχή μας, πρόσθεσε ο κ.Κωνσταντακόπουλος.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ