Η Latin America Travel Company δημοσίευσε την παγκόσμια κατάταξη του δείκτη ταξιδιωτικής ηθικής. Ο δείκτης αυτός αποτελεί προϊόν αξιολόγησης διαφορετικών παραγόντων που επηρεάζουν την ηθική των προορισμών, προσελκύοντας έτσι τους ευαισθητοποιημένους σε ζητήματα ηθικής ταξιδιώτες.

Δείτε ακόμα:Δείτε τους προορισμούς που προτιμάει η νέα γενιά ταξιδιωτών

Η έρευνα για τη διαμόρφωση του δείκτη συμπεριέλαβε ερωτηματολόγια, δημοσιεύσεις σε blog, μέσα κοινωνικής δικτύωσης κ.α., από τα οποία προέκυψαν οι σημαντικότεροι παράγοντες για την αναγνώριση των προορισμών ηθικού τουρισμού. Στα κριτήρια περιλαμβάνεται η προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων σε κάθε χώρα, η νομοθεσία για την προστασία των ζώων, η ισότητα των φύλων, η προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων και η Ειρήνη.

Έτσι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ο καλύτερος προορισμός, σύμφωνα με το δείκτη ταξιδιωτικής ηθικής, είναι η Γερμανία, και ακολουθούν οι Αυστρία, Ισλανδία, Ολλανδία, Ν. Ζηλανδία, Καναδάς, Βέλγιο, Φινλανδία, Τσεχία, Δανία. Η Ελλάδα βρέθηκε στην 39η θέση της παγκόσμιας κατάταξης του δείκτη ταξιδιωτικής ηθικής.

Επίσης, προέκυψαν και οι καλύτερες χώρες ταξιδιωτικής ηθικής ανά ήπειρο:

Ευρώπη: Γερμανία
Ν. Αμερική: Χιλή
Β. Αμερική: Καναδάς
Ωκεανία: Ν. Ζηλανδία
Ασία: Ιαπωνία
Αφρική: Μποτσουάνα

Avatar
Γεωργία Καλαντζή

travelstyle.gr Editor

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ