Η εποχή που διανύουμε καθώς και οι προηγούμενοι μήνες σαφώς επηρεάζονται και προσδιορίζονται από την πανδημία του κορονοϊού. Πολλοί είναι εκείνοι που αυτό το καλοκαίρι δεν πήγαν διακοπές φοβούμενοι την πανδημία ή απέφυγαν δημοφιλείς προορισμούς, ταξίδι με πλοίο ή και με αεροπλάνο. Συνέπεια της κατάστασης αυτής είναι να δούμε μια δυναμική αύξηση των διακοπών με αυτοκίνητο που εξασφαλίζουν την άνετη και “προστατευμένη” μετακίνηση και αναδεικνύουν τους πανέμορφους ηπειρωτικούς προορισμούς της χώρας μας.

Εκτός όμως από το κύριο μέσο της μετακίνησης σας για να φτάσετε και να επιστρέψετε από τον προορσιμό σας, το αυτοκίνητο μπορεί να γίνει το μέσο για να κάνετε ένα διαφορετικό είδος διακοπών,ένα road trip! Μπορείτε να πάρετε την οικογένεια ή την παρέα σας και να ζήσετε μια απίθανη εμπειρία και αξέχαστες διακοπές!

- Advertisement -

Να προτιμήσω λοιπόν καλύτερα ένα ταξίδι με αυτοκίνητο ή road trip από άλλου είδους διακοπές & μεταφορικό;

Η απάντηση είναι σχετική αν και φαντάζει εύκολη τη δεδομένη στιγμή με το φόβο του κορονοϊού να είναι διαρκής, σίγουρα όμως το ταξίδι με το αυτοκίνητο, οπότε και οι ηπειρωτικοί προορισμοί όπως και το road trip κέρδισαν (και κερδίζουν) έδαφος:

Οτιδήποτε προσβάσιµο µε αυτοκίνητο ήταν αναμενόμενο ότι θα ήταν δηµοφιλές αυτό το καλοκαίρι που συνεχίζει σαφώς καθώς ο Σεπτέμβριος είναι ιδανική εποχή για να κάνουμε (ή να συνεχίσουμε) τις διακοπές μας. Οι ταξιδιώτες φαίνεται να έχουν εκτιµήσει πολύ περισσότερο τους κοντινούς προορισµούς και το ταξίδι με αυτοκίνητο. Σίγουρα ακούγεται πιο ασφαλής επιλογή, µε την έννοια ότι µετακινείται κάποιος µε δικό του όχηµα και µπορεί να έχει καλύτερα τον έλεγχο των πάντων.

Άλλωστε υπάρχουν υπέροχοι προορισµοί σε κοντινή απόσταση από τον τόπο κατοικίας σας, που ούτε καν τους ξέρετε! Είναι µια ευκαιρία, λοιπόν, να τους γνωρίσετε, γλιτώνοντας την ταλαιπωρία των µακρινών ταξιδιών (µε πλοία, τρένα, αεροπλάνα), ενώ, το σηµατικότερο, σε περίπτωση τοπικού lockdown θα µπορέσετε να επιστρέψετε πιο εύκολα στο σπίτι σας.

Μετά από ένα τόσο µεγάλο διάστηµα εγκλεισµού, είναι φυσικό να θέλετε να κάνετε διακοπές και να απολαύσετε τη θάλασσα. Όµως σκέφτεστε την ενδεχόμενη πολυκοσµία, και τον συνωστισµό όχι μόν σε µπαρ και ταβέρνες αλλά και σε πλοία ή αεροπλάνα. Αν λοιπόν προτιµάτε να παραµείνετε “κοινωνικά αποµακρυσµένοι” ακόμα και αποµονωµένοι, ένα ταξίδι µε το αυτοκίνητο σε κοντινό προορισµό φαντάζει ιδανικό για τις φετινές σας διακοπές ή ακόμα και για μια ολιγοήμερη εκδρομή.

road trip

Ωστόσο υπάρχουν κι εδώ µέτρα που πρέπει να πάρετε για την έξτρα ασφάλειά σας.

1. Φροντίστε να έχετε στο αυτοκίνητο και ένα δεύτερο φαρµακείο µε απολυµαντικό, σαπούνι, χαρτί υγείας και καλύµµατα τουαλέτας.

2. Επειδή οι στάσεις για τουαλέτα αναπόφευκτα γίνονται σε βενζινάδικα ή καφέ, είναι απαραίτητο να έχετε µαζί το αντισηπτικό σας, ένα σαπούνι και το δικό σας χαρτί υγείας.

3. Σε κάθε στάση φροντίστε να απολυµαίνετε σχολαστικά διάφορα σηµεία στο εσωτερικό του αυτοκινήτου – κυρίως αυτά που χρησιµοποιείτε περισσότερο.

4. Αν επιλέξετε να βάλετε µόνοι σας βενζίνη στο αυτοκίνητο, φορέστε γάντια, που θα πετάξετε στη συνέχεια.


5. Αν χρειαστεί να διανυκτερεύσετε σε ξενοδοχείο, καθαρίστε σχολαστικά πόρτες, τραπέζια, βρύσες, τουαλέτα, νεροχύτη, διακόπτες, τηλεχειριστήρια, κρεβάτια και γενικά κάθε επιφάνεια που θα χρησιµοποιήσετε ή θα ακουµπήσετε επάνω της πράγµατα.

Ταξίδι με αυτοκίνητο

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ