Οι οικονομικές θέσεις στα αεροπλάνα μετά τον κορονοϊό

Οι αλλαγές που θα φέρει ο κορονοϊός στις αερομεταφορές είναι πολλές, αλλά οι αλλαγές που θα δείτε παρακάτω στις οικονομικές θέσεις στα αεροπλάνα, και αναμένεται να τις δούμε μετά την κρίση του κορονοϊού, λίγοι θα τι έχετε φανταστεί.

Συγκεκριμένα, μια ιταλική εταιρεία έχει αναπτύξει σχέδια για δύο ειδών οικονομικές θέσεις που θα στοχεύουν στην αποτροπή μελλοντικών πανδημιών. Να υπενθυμίσουμε ότι οι ιδέες των Ιταλών δε αρκέστηκαν μόνο στα αεροπλάνα, καθώς πριν από λίγες μέρες παρουσίασαν και οι παραλίες με… πλέξιγκλας!

- Advertisement -

Η ιταλική εταιρεία κατασκευής Aviointeriors -με εμπειρία στην διαμόρφωση χώρων καμπίνας αεροσκαφών και καθίσματα επιβατών για πάνω από 40 χρόνια- μοιράστηκε αυτές τις δύο νέες ιδέες για τις οικονομικές θέσεις.

Οι οικονομικές θέσεις «Janus»

οικονομικές θέσεις «Janus»

Το πρώτο μοντέλο θέσεων ονομάζεται «Janus» και αποτελείται από τρία παρακείμενα καθίσματα στη σειρά, αλλά το μεσαίο κάθισμα θα βρίσκεται ανάποδα και μια πλαστική ασπίδα θα χωρίζει τους επιβάτες μεταξύ τους.

Η Aviointeriors λέει ότι τα καθίσματα Janus θα «εξασφαλίσουν τη μέγιστη απομόνωση μεταξύ επιβατών που κάθονται ο ένας δίπλα στον άλλο. Ενώ οι επιβάτες κάθονται στα πλαϊνά καθίσματα θα συνεχίζουν να βλέπουν προς την κατεύθυνση του ταξιδιού, ο επιβάτης που κάθεται στο κέντρο θα βλέπει προς τα πίσω.

«Janus» καθίσματα στα αεροπλάνα

Η Aviointeriors εξήγησε: “Κάθε επιβάτης θα έχει το δικό του χώρο απομονωμένο από τους άλλους, ακόμη και από τους ανθρώπους που περπατούν μέσω του διαδρόμου, αφού κάθε κάθισμα Janus περιβάλλεται και στις τρεις πλευρές από μια ψηλή “ασπίδα” που θα εμποδίζει τη διάδοση της αναπνοής στους επιβάτες των γειτονικών καθισμάτων.”

Διαβάστε ακόμα:  Γιατί τα γεμάτα αεροπλάνα και τα μικρά καθίσματα μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα ασφάλειας στην πτήση

Η “ασπίδα” είναι κατασκευασμένη από ασφαλή υλικά που είναι εύκολα στον καθαρισμό ενώ θα υπάρχουν διαφορετικοί βαθμοί διαφάνειας.

Οι οικονομικές θέσεις «Glassafe»

οικονομικές θέσεις «Glassafe»

Το δεύτερο μοντέλο θέσεων ονομάζεται «Glassafe» και μοιάζει με μια παραδοσιακή σειρά τριών καθισμάτων, αλλά θα διαθέτει μεγάλα διαφανή χωρίσματα που θα είναι σαν “κουκούλα”. Η εταιρεία αναφέρει ότι αυτή η λύση θα μπορούσε να προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα καθίσματα αεροσκαφών.

«Glassafe» καθίσματα στα αεροπλάνα

Η Aviointeriors πρόσθεσε: “Το Glassafe είναι κατασκευασμένο από διαφανές υλικό για να κάνει ολόκληρη την καμπίνα αρμονική και αισθητικά ελαφριά, αλλά εκπληρώνει τέλεια το στόχο της δημιουργίας ενός είδους απομόνωσης γύρω από τον επιβάτη. Αυτό γίνεται για να αποφευχθούν ή να ελαχιστοποιηθούν οι επαφές αλλά και η μεταφορά μικροβίων μέσω αέρα μεταξύ των επιβατών, έτσι ώστε να μειωθεί η πιθανότητα μόλυνσης στο μέλλον”.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ