Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
22.8 C
Athens
ΑρχικήFood & TravelΔείτε που βρίσκεται η μεγαλύτερη ψαραγορά του κόσμου!

Δείτε που βρίσκεται η μεγαλύτερη ψαραγορά του κόσμου!

Η Tsukiji έκλεισε, η Toyosu την αντικατέστησε και το Τόκιο εξακολουθεί να έχει τη µεγαλύτερη ψαραγορά του κόσµου!

Μια χώρα που φηµίζεται όσο λίγες για τη γαστρονοµική της κουλτούρα, όπως η Ιαπωνία δεν θα µπορούσε να λείπει από τη λίστα. Ο πιο αντιπροσωπευτικός τρόπος (µέχρι πρότινος) ήταν η περίφηµη αγορά Tsukiji, η µεγαλύτερη ψαραγορά του κόσµου. Μπορεί να υπάρχει πια καθώς «αντικαταστάθηκε» (εποµένως και µετονοµάστηκε) από την Toyosu που δηµιουργήθηκε στην ανατολικότερη οµώνυµη περιοχή. Η νέα αγορά φιλοδοξεί ότι θα διατηρήσει την ίδια φήµη και τους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο!

- Advertisement -

Παραμένει στη κορυφή

Δείτε που βρίσκεται η μεγαλύτερη ψαραγορά του κόσμου!

Η τεράστια αγορά Toyosu στο Τόκιο, πήρε τη θέση της φηµισµένης αγοράς Tsukiji η οποία µετά από 80 και πλέον συνεχή έτη λειτουργίας, γκρεµίστηκε. Η ψαραγορά επαναλειτούργησε πρόσφατα σε καινούριο χώρο στο Ανατολικό Τόκιο στην Toyosu (εξού και το όνοµα). Αν και η συντριπτική πλειοψηφία των εµπόρων ήταν αντίθετη µε την κατεδάφιση της αγοράς στο Tsukiji και την µεταφορά της, ωστόσο κρίθηκε απαραίτητο καθώς ήταν µικρή, είχε ταλαιπωρηθεί ιδιαίτερα από τα χρόνια και τέθηκαν ζητήµατα υγιεινής.

Δείτε που βρίσκεται η μεγαλύτερη ψαραγορά του κόσμου!

Η ηλικίας 83 ετών αγορά Tsukiji προσέλκυε δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο, «στολίζοντας» τους πάγκους της µε εξωτικά είδη ψαριών και συµβάλλοντας, στην ανάπτυξη της οικονοµίας της χώρας. Αποτελούσε ένα από τα δηµοφιλέστερα τουριστικά αξιοθέατα της Ιαπωνίας. Για χρόνια, οι επισκέπτες στο Τόκιο πληµµύριζαν την αγορά κάθε πρωί για να φάνε το πιο φρέσκο σούσι, να αγοράσουν αναµνηστικά και να παρακολουθήσουν τις περίφηµες εκκεντρικές δηµοπρασίες, όπου τεράστιοι τόνοι πωλούνταν για εκατοµµύρια γιεν! Το ίδιο ευελπιστούν οι έµποροι αλλά και η πολιτεία ότι θα συµβεί και µε την καινούρια αγορά κόστους 5 δισεκατοµµυρίων ευρώ (!). Η αγορά έχει ανοίξει και λειτουργεί κανονικά.

Δείτε που βρίσκεται η μεγαλύτερη ψαραγορά του κόσμου!

Κολοσσιαίες εταιρείες χονδρικής πώλησης διεξάγουν τις δηµοπρασίες και χίλιοι και πλέον µικρότεροι έµποροι έχουν άδεια να κάνουν αγοραπωλησίες εδώ. Όλο το χρόνο εξυπηρετούν τους εκατοντάδες χιλιάδες πελάτες που επισκέπτονται την αγορά καθηµερινά, από εκείνους που αγοράζουν µεγάλες ποσότητες µέχρι τους ιδιοκτήτες συνοικιακών ψαράδικων. Υπολογίζεται (σύµφωνα µε τα στοιχεία της προηγούµενης αγοράς) ότι κάθε χρόνο πωλούνται περισσότερες από 600.000 (!) τόνοι θαλασσινών και ψαριών µε το ετήσιο κόστος να πλησιάζει τα 5 δισεκατοµµύρια ευρώ! Αν βρεθείτε στο Τόκιο µην αµελήσετε επουδενί µια βόλτα εδώ!

Δείτε επίσης:

Ελάτε μαζί μας σε μια βόλτα στις καλύτερες αγορές του κόσμου μόνο στο Icons Travellers Φεβρουαρίου 2019 που κυκλοφορεί!

ICONS TRAVELLERS ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 150

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,268LikesΚάντε Like
88,467 FollowersΑκολουθήστε
170,000SubscribersΕγγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ