Πτήσεις

Ο κορονοϊός έχει αναγκάσει τις αεροπορικές εταιρείες να καθηλώσουν το μεγαλύτερο μέρος των αεροσκαφών τους, και το βίντεο που θα δείτε παρακάτω αποκαλύπτει τη δραματική μείωση στις πτήσεις πάνω από την Ευρώπη.

- Advertisement -

Ο κλάδος των αερομεταφορών στην Ευρώπη είναι ένας από αυτούς που έχουν δεχτεί πολύ ισχυρό πλήγμα λόγω του ξεσπάσματος του κορονοϊού, μετά το γενικό lockdown που έχει επιβάλει η πλειοψηφία των χωρών της περιφέρειας κατά τον τελευταίο μήνα.

Να υπενθυμίσουμε ότι και η Virgin Australia ήταν “θύμα” του κορονοϊού, η οποία κυκλοφόρησε ένα συγκινητικό βίντεο με το αντίο του πληρώματος στην τελευταία πτήση της εταιρείας.

Ενδεικτικό της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, είναι το βίντεο που κυκλοφόρησε ο διεθνής αεροπορικός οργανισμός Eurocontrol, στο οποίο απεικονίζονται γραφικά το πλήθος πτήσεων στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο τον Απρίλιο του 2019 και αυτές του φετινού Απριλίου.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με τα στοιχεία του Eurocontrol, που συνεργάζεται με αεροπορικά δίκτυα στην Ευρώπη, τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της ηπείρου, με δεδομένη την επιβολή απαγόρευσης πτήσεων, έχουν καταγράψει τον τελευταίο μήνα 90% λιγότερες πτήσεις.

Δείτε παρακάτω το βίντεο:

Τι συμβαίνει και με τις πτήσεις παγκοσμίως; – Διαδραστικός χάρτης

Πολλοί ταξιδιώτες ανά τον κόσμο, αναρωτιούνται τι συμβαίνει με τις ακυρώσεις πτήσεων παγκοσμίως; Για το λόγο αυτό δημιουργήθηκε ένας διαδραστικός χάρτης, που ενημερώνει αναλυτικά για τις πτήσεις και τα ταξιδιωτικά περιοριστικά μέτρα που ισχύουν σε κάθε χώρα ξεχωριστά.

Τον χάρτη αυτόν τον δημιούργησε η Airportia, που αποτελεί έναν νέο παγκόσμιο οδηγό πτήσεων και αεροδρομίων με πληροφορίες και στοιχεία που αφορούν τις πτήσεις.

Όπως αναφέρει το Air News, τα δεδομένα πτήσεων της Airportia συγκεντρώνονται σε πραγματικό χρόνο από πλήθος παγκόσμιων πηγών εναέριας κυκλοφορίας. Την περίοδο αυτή λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, έχει ξεκινήσει μια ανάλυση στις ακυρώσεις των πτήσεων διεθνώς ώστε να υπάρχει μια αίσθηση ρυθμού με τον οποίο οι χώρες «κλείνουν» και «ανοίγουν» τον εναέριο χώρο τους, και ενημερώνει τον κόσμο μέσω ενός χάρτη.

Ο παγκόσμιος χάρτης για τις ακυρώσεις πτήσεων είναι μια χαρτογράφηση των τιμών ακύρωσης πτήσεων ανά χώρα, παρέχοντας στιγμιαίες πληροφορίες σχετικά με τα μέρη του κόσμου που επηρεάζονται περισσότερο από τις ακυρώσεις λόγω του κορονοϊού (COVID-19).

Να υπενθυμίσουμε ότι έχουν δημιουργηθεί κι άλλοι χάρτες κατά καιρούς, που βοηθάνε στα “προβλήματα” των ταξιδιωτών, όπως ο χάρτης που αποκαλύπτει τους κωδικούς πρόσβασης Wi-Fi σε αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο!

Ο χάρτης που ενημερώνει για τις ακυρώσεις πτήσεων παγκοσμίως

Διαδραστικός χάρτης για τις ακυρώσεις πτήσεων

Το “Globalia Flight Disruption Monitor” Airportia Coronavirus παρακολουθεί και χαρτογραφεί ποιες πτήσεις ακυρώθηκαν παγκοσμίως και ανά χώρα κατανεμημένες κατά εγχώριες, διεθνείς και συνολικές πτήσεις, συμπεριλαμβανομένων των πτήσεων που ακυρώθηκαν την προηγούμενη ημέρα και το ποσοστό ακύρωσης πτήσεων για την προηγούμενη ημέρα.

  • Το διάγραμμα ακύρωσης πτήσης επιτρέπει να παρακολουθείτε τα ποσοστά ακύρωσης για συνολικές, εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις παγκοσμίως και για διαφορετικές χώρες.
  • Μπορείτε να κάνετε κλικ στα ονόματα των χωρών εδώ για να δείτε τη διαφορά στα διαγράμματα μεταξύ: Κίνας, Ιταλίας και Ηνωμένων Πολιτειών και να χρησιμοποιήστε τον χάρτη και το μενού για να δείτε διαγράμματα για όλες τις άλλες χώρες.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ