Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
30.8 C
Athens
ΑρχικήΚόσμος15 μέρη στον κόσμο που υπάρχουν ακόμα κρυμμένοι θησαυροί! Μάθε που βρίσκονται!...

15 μέρη στον κόσμο που υπάρχουν ακόμα κρυμμένοι θησαυροί! Μάθε που βρίσκονται! (photos)

Οι κρυμμένοι θησαυροί λέγεται ότι υπάρχουν μόνο στα παραμύθια αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν μέρη στον κόσμο όπου μπορείτε να κάνετε την τύχη σας. Ας ρίξουμε μια ματιά σε κάποια από αυτά και στις ιστορίες που κρύβονται πίσω από αυτά.

Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΩΝ ΝΑΙΤΩΝ ΙΠΠΟΤΩΝ, ΓΑΛΛΙΑ
Οι Ναΐτες Ιππότες ήταν ένα διεθνές τεκτονικό τάγμα που ιδρύθηκε κατά τις Σταυροφορίες στη μεσαιωνική Ευρώπη. Ωστόσο τα μέλη τους διώχθηκαν μετά τη διάλυση του τάγματος από τον βασιλιά Φίλιππο Δ’ της Γαλλίας για να αποφύγει να πληρώσει τα χρέη του. Την εποχή εκείνη λοιπόν, οι Ναίτες έκρυψαν το θησαυρό που είχαν συγκεντρώσει στο μυστηριώδες χωριό Rennes-le-Château της Γαλλίας αλλά κανείς δεν έχει καταφέρει να τον ανακαλύψει ακόμη.

- Advertisement -

ΤΟ ΚΕΧΡΙΜΠΑΡΕΝΙΟ ΔΩΜΑΤΙΟ, ΡΩΣΙΑ
Το Κεχριμπαρένιο Δωμάτιο στο Παλάτι της Μεγάλης Αικατερίνης κοντά στην Αγία Πετρούπολη, είναι μια αίθουσα η οποία ήταν διακοσμημένη με κεχριμπάρι, φύλλα χρυσού και πολύτιμους λίθους για τους Τσάρους. Οι Γερμανοί λεηλάτησαν την αίθουσα κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και μετέφεραν τα λάφυρα στο Κάστρο του Königsberg όπου παρέμειναν μέχρι το τέλος του πολέμου. Ο θησαυρός ωστόσο εξαφανίστηκε μετά τον πόλεμο και κανείς δεν γνωρίζει πού βρίσκεται.

Ευρώπη: Αυτά είναι τα 5 ταξίδια-εμπειρίες που πρέπει να ζήσεις φέτος τον Μάιο! (photos)

Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΟΚΟΣ, ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ
Οι Ισπανοί επιδρομείς έκλεψαν τεράστια ποσότητα χρυσού, αργύρου και κοσμημάτων στη Λίμα του Περού λεηλατώντας την αυτοκρατορία των Ίνκας. Ωστόσο, όταν άρχισε να εξαπλώνεται η επανάσταση στη Νότια Αμερική το 1820, επιχείρησαν να στείλουν το θησαυρό με πλοία στην Ισπανία. Πιστεύεται ότι ο θησαυρός κλάπηκε κατά τη μεταφορά και θάφτηκε κάπου στα Νησιά Κόκος, που βρίσκονται κοντά στην Κόστα Ρίκα.

ΛΙΜΝΗ ΤΟΠΛΙΤΖ, ΑΥΣΤΡΙΑ
Μεγάλος θησαυρός που περιλάμβανε χρυσάφι λέγεται ότι έριξαν οι Γερμανοί αξιωματούχοι στη λίμνη Τόπλιτζ μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ωστόσο, μέχρι σήμερα έχουν βρεθεί μόνο πλαστές λίρες Αγγλίας, μυστικά έγγραφα και ένα τυπογραφείο και η αναζήτηση συνεχίζεται.

Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΤΖΕΚΙΝΓΚΣ ΧΑΝ, ΜΟΓΓΟΛΙΑ
Η ακριβής θέση του τάφου του Τζέκινγκς Χαν παραμένει μέχρι σήμερα ένα μυστήριο και λέγεται ότι μαζί με τον Μογγόλο αυτοκράτορα θάφτηκε κι ένας πολύτιμος θησαυρός. Σύμφωνα με τους ιστορικούς, ο Τζέκινγκς Χαν θάφτηκε κοντά στη γενέτειρά του στη βορειοανατολική Μογγολία. Ωστόσο, παρά τις επίπονες προσπάθειες διαφόρων αποστολών δεν έχει ανακαλυφθεί τίποτα μέχρι σήμερα.

ΕΛ ΝΤΟΡΑΝΤΟ, ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Η λίμνη Γκουαταβίτα βρίσκεται βόρεια της πρωτεύουσας της Κολομβίας, της Μπογκοτά και πιστεύεται ότι αποτελεί το σημείο στο οποίο αναφέρεται ο θρύλος του Ελ Ντοράντο. “El Dorado” σημαίνει “ο χρυσαφένιος” στα Ισπανικά και όντως έχει βρεθεί χρυσάφι στη λίμνη. Ο θρύλος αναφέρει ότι εκτός από το χρυσάφι που υπάρχει εκεί, υπάρχει και μια χαμένη πόλη κάπου εκεί κοντά που είχε πολλούς θησαυρούς.

Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΠΑΙΤΙΤΙ, ΠΕΡΟΥ
Κάπου κοντά στο Περού, ανατολικά των Άνδεων, πιστεύεται ότι έκρυψαν οι Ίνκας τους θησαυρούς τους, βαθιά μέσα στη ζούγκλα του Αμαζονίου. Ωστόσο, μέχρι σήμερα κανείς δεν έχει καταφέρει να εντοπίσει την πόλη της Παιτίτι παρά τις πολλές προσπάθειες που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια.

Θέλεις να κολυμπήσεις μαζί με καρχαρίες; 10 μέρη που σου δίνουν την δυνατότητα να ζήσεις την απόλυτη εμπειρία! (photos)

Ο ΧΡΥΣΟΣ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΓΕΝΗ, ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΡΟΛΙΝΑ, ΗΠΑ
Ο Edward Teach, ο οποίος έγινε γνωστός με το παρατσούκλι “Μαυρογένης”, ήταν ένας διαβόητος Άγγλος πειρατής ο οποίος δρούσε στην νοτιοανατολική ακτή της Βόρειας Αμερικής, στο Μεξικό και στην Καραϊβική. Το πλοίο του προσάραξε στις ακτές της Βόρειας Καρολίνας και σύμφωνα με το θρύλο όλος του ο θησαυρός είναι θαμμένος κάπου εκεί.

ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ
Η Ατλαντίδα περιγράφεται από τον Πλάτωνα ως ένα ισχυρό και ανεπτυγμένο βασίλειο με πλούσια ιστορία και πολλούς θησαυρούς. Λέγεται ότι το βασίλειο αυτό βρισκόταν κοντά στις ελληνικές ακτές και βούλιαξε εξαιτίας κάποιου σεισμού ή έκρηξης ηφαιστείου παρόλο που δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποστηρίζουν τη θεωρία αυτή.

Ευρώπη: Αυτά είναι τα 5 ταξίδια-εμπειρίες που πρέπει να ζήσεις φέτος τον Μάιο! (photos)

Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΥΛΙΝΔΡΟΥ ΑΠΟ ΧΑΛΚΟ, ΙΣΡΑΗΛ
Ο χάλκινος κύλινδρος βρέθηκε το 1952 και είναι ένα από τα χειρόγραφα της Νεκράς Θάλασσας που βρέθηκαν στο Κουμράν. Παρόλο που όλα τα χειρόγραφα είναι από πάπυρο το συγκεκριμένο είναι γραμμένο σε χαλκό. Η γλώσσα επίσης καθώς και τα περιεχόμενα είναι διαφορετικά από των υπολοίπων. Ο μοναδικός αυτός κύλινδρος περιέχει κρυπτογραφημένες οδηγίες προς 64 προορισμούς όπου έχουν θαφτεί ή κρυφτεί θησαυροί παρόλο που κανείς δεν έχει καταφέρει να ανακαλύψει τις συγκεκριμένες τοποθεσίες.

Η ΛΕΥΚΗ ΠΟΛΗ, ΟΝΔΟΥΡΕΣ
Ονομάζεται επίσης Χαμένη Πόλη του Θεού Πιθήκου, η Λευκή Πόλη (La Ciudad Blanca) λέγεται ότι βρίσκεται κρυμμένη στη ζούγκλα της Κεντρικής Αμερικής. Λέγεται ότι είναι γεμάτη χρυσάφι και πήρε το όνομά της από την ύπαρξη λευκού ασβεστόλιθου στην περιοχή.

Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ TU DUC, ΒΙΕΤΝΑΜ
Ο Tu Duc ήταν ένας πάμπλουτος Βιετναμέζος αυτοκράτορας ο οποίος θάφτηκε μαζί με τα πλούτη του σε μυστικό τάφο έξω από το κάστρο του. Λέγεται ότι οι 200 υπηρέτες του που τον έθαψαν αποκεφαλίστηκαν στη συνέχεια για να μην αποκαλύψουν σε κανέναν τη μυστική τοποθεσία του τάφου.

Ο ΛΑΚΚΟΣ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ OAK, ΝΕΑ ΣΚΩΤΙΑ, ΚΑΝΑΔΑΣ
Ο περίφημος “λάκκος με τα χρήματα” βρίσκεται στην νότια ακτή της Νέας Σκωτίας και λέγεται ότι περιέχει αμύθητο θησαυρό. Η αναζήτηση όμως του θησαυρού είναι πολύ επικίνδυνη καθώς υπάρχουν αμέτρητες παγίδες. Κανείς δεν γνωρίζει πώς δημιουργήθηκε αυτός ο μύθος κι από ποιους.

Ποια είναι η ελληνική παραλία με τα κυανά νερά, τους γρανιτένιους βράχους και το εξωτικό όνομα; (photos)

ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ, ΕΡΗΜΟΣ ΜΟΧΑΒΕ, ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ, ΗΠΑ
Τον 16ο αιώνα, μια ισπανική γαλέρα γεμάτη με μαργαριτάρια αξίας εκατομμυρίων λέγεται ότι ανέβηκε προς τον Κόλπο της Καλιφόρνια εκεί που σήμερα λέγεται λίμνη Σάλτον. Ωστόσο από ότι φαίνεται κόλλησε εκεί και το πλήρωμα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τόσο το καράβι όσο και το πολύτιμο φορτίο του. Καθώς το νερό εξατμίστηκε και η λίμνη ξεράθηκε, το πλοίο βούλιαξε σιγά σιγά στην άμμο κι από τότε δεν έχει βρεθεί παρά τις διάφορες προσπάθειες ανεύρεσής του από κυνηγούς θησαυρών.

Ελλάδα: Ποιος είναι ο πιο φθηνός all inclusive προορισμός για το καλοκαίρι του 2018;

Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΟΥ FORREST FENN, ΒΡΑΧΩΔΗ ΟΡΗ, ΗΠΑ
Ο εκατομμυριούχος έμπορος τέχνης και συγγραφέας Forrest Fenn ήθελε να κάνει κάτι ξεχωριστό. Έτσι έθαψε ένα παλιό μπαούλο από χαλκό γεμάτο με χρυσό και άλλα πολύτιμα αντικείμενα κάπου στα Βραχώδη Όρη των ΗΠΑ το 2010 και στη συνέχεια δημοσιοποίησε ένα ποίημα με εννέα στοιχεία τα οποία θα αποκάλυπταν το σημείο που ήταν κρυμμένος ο θησαυρός. Παρά τις πολλές προσπάθειες να βρεθεί το μπαούλο από κυνηγούς θησαυρών από όλο τον κόσμο, δεν έχει βρεθεί τίποτα μέχρι σήμερα.

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,290LikesΚάντε Like
88,421 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ