Το πρώτο πράγμα που σκέφτεται κανείς όταν πρόκειται να ταξιδέψει, είναι να κλείσει δωμάτιο σε ξενοδοχείο, σχετικά κοντά στο κέντρο της πόλης που επισκέπτεται, το οποίο να του παρέχει άνεση και ποιότητα, σε μια προσιτή τιμή.

Υπάρχουν όμως κι εκείνοι που προτιμούν να ζήσουν μια εντελώς διαφορετική εμπειρία διαμονής, αυτή του hostel.

Πρόκειται για δωμάτια συγκροτημάτων τα οποία νοικιάζονται σε πολύ χαμηλές τιμές σε άτομα που δεν διστάζουν να κοιμηθούν σε ένα χώρο μαζί με όλη την παρέα τους ή ακόμα και με αγνώστους.

Τα hostels προϋποθέτουν diy με τις δουλειές και αρκετή υπομονή και αντοχή, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπόσχονται αξέχαστες διακοπές.

Η Τζορτζίνα Λότον, ταξιδεύει συχνά και ανήκει στην κατηγορία των ανθρώπων που τα επιλέγουν.

«Όταν το σκέφτομαι καλύτερα, νομίζω ότι έχω μοιραστεί το δωμάτιο, την τουαλέτα, το φαγητό ακόμα και πολλές συμβουλές με περίπου χίλια διαφορετικά άτομα. Το μεγαλύτερο δωμάτιο στο οποίο έχω μείνει είχε μέσα συνολικά 24 άτομα και αυτό συνέβη κατά τις διακοπές μου στην Ταϊλάνδη. Στο μικρότερο δωμάτιο που έχω μείνει ποτέ ήμασταν τέσσερα άτομα. Και όσο για το πιο μακρύ διάστημα που έμεινα σε hostel; Η διαμονή μου έχει διαρκέσει και τρεις μήνες, όταν ταξίδεψα στην Κολομβία».

Διαβάστε ακόμα:
Διαβατήριο εμβολιασμού: Τι είναι η "πράσινη κάρτα" ταξιδίου και 7 καίριες ερωτήσεις/απαντήσεις...

Σύμφωνα με την Τζορτζίνα, η εμπειρία των hostels τη βοήθησε στο να ξεπεράσει τα προσωπικά της όρια και της έδωσε την ευκαιρία όχι μόνο να γνωρίσει κόσμο, αλλά και να αποκτήσει νέους φίλους, τους οποίους μπορεί να επισκεφτεί στις χώρες τους και έτσι να κάνει ακόμα περισσότερα ταξίδια.

Η ίδια μοιράζεται όλα αυτά που έμαθε μέσα από τις εναλλακτικές αυτές διακοπές της και τη συναναστροφή  με ανθρώπους που δεν είχε δει ποτέ ξανά στη ζωή της.

  • Δεν μένεις ποτέ μόνος

«Οταν ετοιμάζω το σάκο ή τη βαλίτσα μου, για το επόμενο σόλο ταξίδι, οι συγγενείς και οι φίλοι με ρωτούν αν αισθάνομαι μοναξιά ή φόβο. Ωστοσο, η απάντηση που τους δίνω είναι πάντα η ίδια: σε ένα τέτοιο δωμάτιο, το οποίο μοιράζεσαι με άλλους ανθρώπους, δεν μπορείς ποτέ να βαρεθείς. Αντιθέτως ίσως αναζητήσεις και λίγη ησυχία κάποια στιγμή!».

Πηγή: bovary.gr

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ