Δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο εκπέμπει SOS! Selfies που... σκοτώνουν

Οι selfies μερικές φορές μπορεί να είναι επικίνδυνες και μάλιστα μερικές φορές φτάνουν στο σημείο να… σκοτώνουν. Αυτή τη φορά δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο εκπέμπει SOS!

- Advertisement -

Σε ακραίες συμπεριφορές οδηγούνται ορδές τουριστών για να βγάλουν την τέλεια selfie σε ένα δημοφιλή τουριστικό spot της Αυστραλίας, παρά τις προειδοποιήσεις των αρχών.

Πρόκειται για τον όρμο Diamond Bay κοντά στο Σίδνεϋ, όπου στα τέλη Αυγούστου βρήκε φρικτό θάνατο μια νεαρή γυναίκα (το όνομά της δε δόθηκε στη δημοσιότητα) στη προσπάθειά της να καταγράψει την τέλεια φωτογραφία στην άκρη του γκρεμού. Λίγες ώρες αργότερα, αναρτήθηκαν στα social media ένα σωρό φωτογραφίες από το επίμαχο σημείο, από επισκέπτες που έσπευσαν να σηκώσουν με τη σειρά τους το κινητό τους, με κίνδυνο της σωματική τους ακεραιότητα -κι αυτό γιατί είναι προσβάσιμο με άλμα πάνω από συρματόσχοινο όπου υπάρχουν ξεκάθαρα προειδοποιητικές πινακίδες.

Diamond bay γκρεμός

Σε ποια άλλα αξιοθέατα του κόσμου απαγορεύεται να βγάλει κανείς selfie;

Τον Ιούνιο, το κοινοτικό συμβούλιο της περιοχής συμφώνησε να εγκαταστήσει ένα σύστημα με κάμερες παρακολούθησης, φυσικούς φράχτες, πολυγλωσσική σήμανση και αύξηση των περιπολιών το Σαββατοκύριακο για να αποθαρρύνει τους υποψήφιους επισκέπτες στο σημείο. Σύμφωνα με μια μελέτη του 2018 περισσότεροι από 250 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο ενώ έβγαζαν selfie το διάστημα από τον Οκτώβριο του 2011 έως τον Νοέμβριο του 2017.

Η πιο απίστευτη selfie, που τραβήχτηκε σε πασίγνωστο αξιοθέατο. Θα καραφλιάσετε!

Και ποιος δεν έχει βγάλει έστω και μία selfie στη ζωή του; Το θέμα βέβαια στην προκειμένη, δεν είναι η… απαιτητική τέχνη της αυτοφωτογράφισης αλλά μέχρι που μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος για να βγάλει, και φυσικά στη συνέχεια να δημοσιεύσει, την απόλυτη φωτογραφία η οποία θα συγκεντρώσει αμέτρητα likes!

Ο 31χρονος Lee Thompson λοιπόν, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης ταξιδιωτικής εταιρείας στη Βρετανία, κάτι που σημαίνει ότι πιθανότατα να έχει λύσει όλα τα υπόλοιπα προβλήματά του, αποφάσισε, έτσι για διασκέδαση, να βγάλει την πιο επική, ριψοκίνδυνη και εντυπωσιακή selfie που έγινε ποτέ!

Τοποθεσία, η Βραζιλία, που αυτόν τον καιρό έτσι κι αλλιώς είναι το κέντρο του κόσμου, και μέσο επίτευξης το, γιγαντιαίων διαστάσεων άγαλμα του Ιησού το οποίο παρατηρεί από τα 30 μέτρα, αγέρωχο και καμαρωτό, το διάσημο Rio de Janeiro! Μισή ώρα πήρε στον ριψοκίνδυνο άντρα να ανέβει στην κορυφή του αγάλματος και ελάχιστα λεπτά να βγάλει την πιο επική selfie που έγινε ποτέ, σχεδόν στον… αέρα!

Εμείς πάντως έναν ίλιγγο τον πάθαμε και μόνο από τις φωτογραφίες!

Ρίο Selfie
Ρίο ντε Τζανέιρο Selfie

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ