Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
27.9 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΔημοσιεύθηκαν όλες οι αναγνωρισμένες ιαματικές πηγές της Ελλάδας - Αναλυτικός χάρτης

Δημοσιεύθηκαν όλες οι αναγνωρισμένες ιαματικές πηγές της Ελλάδας – Αναλυτικός χάρτης

Το Υπουργείο Τουρισμού δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του το ολοκληρωμένο μητρώο των αναγνωρισμένων ιαματικών φυσικών πόρων, προκειμένου οι πολίτες να έχουν επίσημη και επικαιροποιημένη ενημέρωση για τις ιαματικές πηγές.

Έπειτα από συνεργασία των αρμόδιων υπηρεσιών με τους εμπλεκόμενους φορείς αναρτήθηκε – για πρώτη φορά – στο site του υπουργείου, ένας διαδραστικός χάρτης της Ελλάδας με 70 αναγνωρισμένες ιαματικές πηγές και με τα χαρακτηριστικά κάθε πηγής.

- Advertisement -

Ανακαλύψτε και τα 10 καλύτερα ιαματικά λουτρά που υπάρχουν στην Ελλάδα!

Δείτε πως εμφανίζεται ο χάρτης στο site του Υπουργείου Τουρισμού:

Χάρτης ιαματικών πηγών Ελλάδα

Συγκεκριμένα, στο site του Υπουργείου Τουρισμού εμφανίζεται ο διαδραστικός χάρτης της Ελλάδας με τα σημεία όπου βρίσκονται οι 70 πηγές.

Οι πληροφορίες που παρέχει ο χάρτης ιαματικών πηγών

Κλικάροντας πάνω σε κάθε σημείο του χάρτη, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να ενημερωθεί για τον δήμο που ανήκει η πηγή, για την θερμοκρασία της πηγής και για τον τρόπο χρήσης της.

Τέλος, παρέχεται η δυνατότητα λήψης αρχείου Pdf μέσω hyperlink (υπερσύνδεσμο) με την ονομασία: «ΦΕΚ Αναγνωρισμένων Ιαματικών Πηγών», στο οποίο συμπεριλαμβάνεται η ονομασία της εκάστοτε πηγής με το αντίστοιχο ΦΕΚ αναγνώρισης.

Όπως δήλωσε ο υπουργός τουρισμού κ. Θεοχάρης “στην χώρα που “γεννήθηκε” ο Ιατρικός Τουρισμός, την πατρίδα του Ιπποκράτη, δε μπορεί να μην αποτελεί πρωταρχικό στόχο η ανάδειξη της Ελλάδας ως ιδανικού προορισμού Τουρισμού Υγείας για το παγκόσμιο ταξιδιωτικό κοινό. Αναπόσπαστο κομμάτι του Τουρισμού Υγείας και βασική προτεραιότητα του Τμήματος Ειδικών Μορφών Τουρισμού αποτελεί ο Ιαματικός Τουρισμός, στο πλαίσιο του οποίου έχουν συγκροτηθεί Επιτροπές και Ομάδες Εργασίας, με απώτερο στόχο να προάγουν και να αναπτύξουν το νομοθετικό πλαίσιο που τον διέπει”.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,270LikesΚάντε Like
88,473 FollowersΑκολουθήστε
170,000SubscribersΕγγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ