Οταν την αντικρίζει κανείς απ’ έξω, καταλαβαίνει πως αυτή η μονοκατοικία είναι ιδιαίτερη, καθώς μοιάζει να προέκυψε μετά από τη «μάχη» δύο διαφορετικών στιλ.

Η μία του πλευρά είναι ένα παλιό αρχοντικό και η άλλη ένα σύγχρονο σπίτι. Δυο κομμάτια που ενώνονται και αλληλοσυμπληρώνουν την εικόνα ενός παζλ.

Το όνομά του Dream House και δεν είναι καθόλου τυχαίο.

Τα πάνω…κάτω: 5 ‘ανάποδα’ σπίτια που το αποδεικνύουν περίτρανα!

Πίσω από το σχεδιασμό της κατοικίας βρίσκεται το γραφείο Kipseli Architects, το οποίο αναφέρει σχετικά: «Αυτό το σπίτι σχεδιάστηκε με κύριο στόχο να υλοποιήσει το όνειρο του ιδιοκτήτη. Το όνειρο ενός σπιτιού που όχι μόνο θα εκπληρώσει τις λειτουργικές του ανάγκες και θα φιλοξενήσει την οικογένειά του, αλλά και θα ικανοποιήσει τις βαθύτερες επιθυμίες του, ακόμη και εκείνες που ανεβαίνουν από το υποσυνείδητό του. Από τη μία πλευρά η αγάπη του για το παλιό, το κλασσικό και τα αντίκες και από την άλλη η εκτίμησή του για τη σύγχρονη αρχιτεκτονική, τις απλές γεωμετρικές μορφές, την αίσθηση της καθαρότητας και του χρώματος».

Τα 15 δημοφιλέστερα σπίτια του Airbnb στην Ελλάδα! Loft,νεοκλασικά,με μικρούς κήπους, από 14 ευρώ!

«Το Dream House ενσωματώνει αρχιτεκτονικά στοιχεία που σπάνια υπάρχει σε μια ενιαία κατοικία, δημιουργώντας ένα διπλανό σχέδιο. Τα παραδοσιακά αρχιτεκτονικά στοιχεία όπως η  οροφή, τα μικρά ανοίγματα, τα ψηλά ταβάνια, η χρήση πέτρας και τα διακοσμημένα κιγκλιδώματα από σφυρήλατο σίδηρο, δημιουργούν διάλογο με την τρέχουσα αρχιτεκτονική τους έκφραση, όπως η βεράντα, οι μεγάλες τζαμαρίες, που προσφέρουν πρόσβαση στο τοπίο και στις σύγχρονες απλοϊκές μορφές».

«Η συγχώνευση των κλασσικών και των σύγχρονων στοιχείων επιτυγχάνεται με την εφαρμογή ασπρόμαυρης παλέτας σε ολόκληρη την κατοικία και με τη συμβολική χρήση έντονου χρώματος σε συγκεκριμένα στοιχεία. Αυτή η συγκεκριμένη προσέγγιση που αναφέρεται στο σκίτσο ενός παιδιού συμβάλλει στην υπέρβαση του αφελούς ρεαλισμού», σημειώνει μεταξύ άλλων.

Για την ιστορία το Dream House ήταν φιναλίστ στα Architizer A+Awards 2016.

Το πιο μικρό χωριό του κόσμου βρίσκεται… μέσα σε ένα διαμέρισμα στα βόρεια προάστια!

Το «διαμάντι» εκατομμυρίων στο Μαίναλο! Ένα απίστευτης ομορφιάς συγκρότημα κατοικιών στη σκιά του ελατοσκέπαστου βουνού

30 αρχιτεκτονικά αριστουργήματα που πρέπει να δεις πριν πεθάνεις (pics)

Φωτογραφίες: kipseli-architects.com

Πηγή:  iefimerida.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ