Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
29.7 C
Athens
ΑρχικήFood & TravelΔωδεκάνησα: Γαστρονομικές εκδηλώσεις με έντονο άρωμα Ελλάδας

Δωδεκάνησα: Γαστρονομικές εκδηλώσεις με έντονο άρωμα Ελλάδας

Γαστρονομικές εκδηλώσεις σε 5 νησιά της Δωδεκανήσου αποφάσισε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, για την υποστήριξη της υποψηφιότητάς της ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019.

Ειδικότερα, από τον Μάρτιο έως και τον Ιούνιο, θα διεξαχθούν δύο διαφορετικές δράσεις σε Ρόδο, Κω, Λειψούς, Πάτμο και Αγαθονήσι.

- Advertisement -
Δωδεκάνησα: Γαστρονομικές εκδηλώσεις με έντονο άρωμα Ελλάδας

Η δράση “Aegean Mamas know best” απευθύνεται σε μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, σε γονείς- κυρίως μαμάδες- και γιαγιάδες και η δράση “Aegean Gardener” απευθύνεται σε σχολεία και σε μαθητές κυρίως της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Σε κάθε νησί θα πραγματοποιείται σε συγκεκριμένο χώρο παρουσίαση των δράσεων “Aegean Mamas know best”, “Aegean Gardener” και ενημέρωση για την «Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης το 2019». Παράλληλα, θα λαμβάνουν χώρα παρουσιάσεις με θέμα τα τοπικά προϊόντα, τις τοπικές ποικιλίες φυτών και τη διατροφική αξία τους, το ελληνικό πρωινό, την τοπική κουζίνα, την οργάνωση, την αειφορική διαχείριση από διατροφολόγο, chef ή και γεωπόνο ανάλογα.

Δωδεκάνησα: Γαστρονομικές εκδηλώσεις με έντονο άρωμα Ελλάδας

Σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων αλλά και την πρέσβη της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019 Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, θα παρασκευάζονται εδέσματα μαζί με παιδιά, μαμάδες, γιαγιάδες, δασκάλους, συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, συλλόγους γυναικών, παραγωγούς, δημοσιογράφους φαγητού, συγγραφείς βιβλίων συνταγών, διατροφολόγους και σπουδαστές τουριστικών σχολών.

Τέλος, η Περιφέρεια θα ενισχύσει τις ανωτέρω δράσεις με το ποσόν των 19.096 ευρώ με ΦΠΑ.

Πηγή: tornosnews.gr

Δείτε επίσης:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,292LikesΚάντε Like
88,381 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ