μονοπάτια της ειρήνης

Τα “Μονοπάτια της Ειρήνης” εγκαινιάστηκαν χθες στη Φλώρινα, ένα έργο που οραματίστηκε ο Ενωτικό Σύλλογος Λεχοβιτών “Προφήτης Ηλίας” και χρηματοδοτήθηκε από το “Ελληνογερμανικό Ταμείο του Μέλλοντος”.

Επίσης, ανακαλύψτε το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο “Οι Θεοί του Ολύμπου”!

Με μια ποδηλατοβόλτα από το Λέχοβο στις λίμνες Χειμαδίτιδα και Ζάζαρη και μια πεζοπορική διαδρομή από το Λέχοβο στο Νυμφαίο Φλώρινας εγκαινιάστηκαν χθες τα «Μονοπάτια της Ειρήνης».

Αυτά είναι ένα σύμπλεγμα πεζοπορικών διαδρομών, που φτάνουν τα 40χλμ. μήκος, με το κέντρο αναφοράς να είναι το Λέχοβο. Μπορεί κανείς να φθάσει στο Νυμφαίο και τα λιμναία οικοσυστήματα της περιοχής.

Ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει την βόλτα του σε ένα φυσικό τοπίο με πανέμορφος διαδρομές. Επίσης, μπορεί να πάρει το ποδήλατό του και να απολαύσει τις ομορφιές της περιοχής.

Το κοινό μέλλον Ελλάδας – Γερμανίας

Ο πρόεδρος της Κοινότητας και πρώην πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευάγγελος Στεφανίδης τόνισε ότι «μέσα από τα περιπατητικά μονοπάτια μπορούμε να απολαύσουμε την αξία της Φύσης και την ίδια στιγμή να μαθαίνουμε για το παρελθόν μας με σκοπό να προχωρήσουμε προς ένα πιο ειρηνικό μέλλον». Πρόσθεσε ότι «επιθυμούμε να κρατήσουμε ζωντανή την μνήμη για ό,τι συνέβη στο χωριό μας από τους Ναζί. Να το γνωρίζουν όσοι το επισκέπτονται και πεζοπορούν σε αυτές τις όμορφες διαδρομές».

Διαβάστε ακόμα:  Επιβάτης σε πτήση προς Ηράκλειο κάπνιζε στην τουαλέτα του αεροπλάνου

«Τα μονοπάτια την ειρήνης είναι μονοπάτια προς το μέλλον. Σε ένα μέλλον, που Γερμανοί και Έλληνες δίνουν ο ένας το χέρι στον άλλον» τόνισε Γενική Πρόξενος της Γερμανίας, Σίβυλλα Μπέντικ. Στην ομιλία της τόνισε: «η Γερμανία αναλαμβάνει την ευθύνη για τα εγκλήματα. Όσον αφορά τους Γερμανούς κατακτητές και τα εγκλήματα τους κατά τη διάρκεια του Β Παγκόσμιου Πολέμου». Συνέχισε: «η μνήμη μένει πάντα ζωντανή» και τόνισε «το κοινό μέλλον Ελλάδας και Γερμανίας».

Την παρουσίαση έκανε η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Μονοπάτια της Ελλάδας» . Η οποία με την βοήθεια κατοίκων του Λεχόβου που εργάστηκαν στο πρότζεκτ, υλοποίησε το έργο.

Στην τελετή παραβρέθηκαν οι βουλευτές της Π.Ε. Φλώρινας, Γιάννης Αντωνιάδης και Πέτη Πέρκα. Ενώ ήταν και ο Δήμαρχος Αμυνταίου Άνθιμος Μπιτάκης, ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δ. Μακεδονίας, Βασίλειος Μιχελάκης. Επίσης, παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Λεχόβου, Βαγγέλης Στεφανίδης καθώς και κάτοικοι και επισκέπτες.

Δείτε επίσης στο Travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ