Άνοιξε το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο

Για πρώτη φορά οι Θεοί του Ολύμπου “αφήνουν” το σπίτι τους και κατεβαίνουν στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, σ΄ένα μοναδικό θεματικό πάρκο. Όποιος θέλει να θυμηθεί τις ιστορίες των θεών και να μάθει άγνωστες πτυχές της αθάνατης ζωής τους, το μυθολογικό πάρκο της ΔΕΘ θα τον συναρπάσει.

Σε απόσταση αναπνοής από τον Όλυμπο, άνοιξε στις 4 Οκτωβρίου, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, το θεματικό πάρκο «Θεοί του Ολύμπου», και επιφυλάσσει στους επισκέπτες μια πραγματικά «θεϊκή εμπειρία». Άλλωστε, το ταξίδι ξεκινά από την υψηλότερη κορυφή του Ολύμπου, εκεί όπου οι 12 Θεοί έστησαν το ολόχρυσο παλάτι τους.

θεματικό πάρκο "Οι Θεοί του Ολύμπου" ΔΕΘ

Έρευνα: Πώς μισό εκατομμύριο χρήστες των social media έμαθαν για την Θεσσαλονίκη;

Το θεματικό πάρκο “Οι Θεοί του Ολύμπου”

Το θεματικό πάρκο, που καταλαμβάνει επιφάνεια 2.100 τ.μ., είναι μια παραγωγή της Placebo Events, πραγματοποιείται με τη στήριξη της ΔΕΘ-Helexpo και υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού και θα λειτουργήσει μέχρι τις 15 Ιανουαρίου του 2020. Οι Θεοί του Ολύμπου, που έχουν την επιστημονική επιμέλεια του καταξιωμένου ιστορικού, κ. Θάνου Βερέμη, θα ταξιδέψουν τους επισκέπτες στον μαγικό κόσμο της ελληνικής μυθολογίας. Μέσα από επιβλητικά ομοιώματα, 3D προβολές, ξεναγήσεις, διαδραστικά acts και πολλές εκπλήξεις οι 12 Θεοί του Ολύμπου θα «ζωντανέψουν» στο Περίπτερο 1 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης και θα μας πουν τις ιστορίες τους. 

Μάλιστα, γνωστοί καλλιτέχνες έχουν χαρίσει τις φωνές τους στους 12 Θεούς. Έτσι ο Δίας θα έχει τη φωνή του Αιμίλιου Χειλάκη, ο Ποσειδώνας του Γιάννη Στάνκογλου, ο Ήφαιστος του Δημήτρη Πιατά, η Αφροδίτη της Μαρίας Ναυπλιώτου, ο Απόλλωνας του Βλαδίμηρου Κυριακίδη, η Ήρα της Μαρίας Σολωμού, ο Άρης του Νίκου Βουρλιώτη, ο Ερμής του Θανάση Βισκαδουράκη, η Αθηνά της Κατερίνας Λέχου, η Δήμητρα της Δάφνης Λαμπρόγιαννη, η Εστία της Αθηνάς Μαξίμου και η Άρτεμις της Νάντιας Μπουλέ. 

ΔΕΘ θεματικό πάρκο

Στα 2.100 τ.μ. του θεματικού πάρκου οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν μέσα από μια ξενάγηση μίας ώρας και δέκα λεπτών στους μύθους που αφορούν τους θεούς του Ολύμπου, μέσα από ισάριθμες θεματικές ενότητες.

Καθώς πρόκειται για ένα θεματικό πάρκο που αφορά κατά πρώτον τα παιδιά, θα πραγματοποιούνται δύο ειδών ξεναγήσεις, μία που θα απευθύνεται σε ενήλικες και μία που θα αφορά τα παιδιά.

Το πάρκο θα παραμείνει ανοικτό έως τις 15 Ιανουαρίου του 2020, ενώ το ενιαίο εισιτήριο θα κοστίζει 8 ευρώ. Το οικογενειακό εισιτήριο για δύο γονείς με δύο παιδιά κοστίζει 28 ευρώ, το οικογενειακό τριών ατόμων κοστίζει 22 ευρώ, το εισιτήριο για group και σχολεία φτάνει τα επτά ευρώ, των ανέργων έξι  ευρώ, ενώ τα παιδιά κάτω των τριών ετών και τα ΑμεΑ δεν πληρώνουν εισιτήριο.

Το ωράριο τις καθημερινές από Δευτέρα έως Πέμπτη είναι από τις 09.00-13.00 ενώ την Παρασκευή θα ανοίγει την ίδια ώρα το πρωί καθώς και το απόγευμα από τις 17.00 έως τις 20.00. Το Σάββατο το πάρκο θα ανοίγει για το κοινό από τις 11.00 ως τις 20.00 και την Κυριακή από τις 11.00 έως τις 19.00.

Για τις ανάγκες του θεματικού πάρκου θα υπάρχει ελεύθερο πάρκινγκ με είσοδο από την Πύλη Εμπορίου.

Περισσότερα στο godsofolympus.gr

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ