Μύλος των Ξωτικών 2019

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, κάτι καινούριο συμβαίνει στον Μύλο των Ξωτικών. Η διασημότερη Χριστουγεννιάτικη ιστορία, ο Καρυοθραύστης, ένα παραμύθι του Γερμανού συγγραφέα Έρνστ Χόφμαν το οποίο μετά από αρκετά χρόνια ο Ρώσος συνθέτης Πιοτρ Ιλίτς Τσαϊκόφσκι συνέθεσε και το έκανε μπαλέτο σε δυο πράξεις, θα μας χαρίσει μοναδικές και παραμυθένιες εμπειρίες φέτος, στο μεγαλύτερο και ομορφότερο Χριστουγεννιάτικο πάρκο της Ελλάδας. Διαδώστε το!

- Advertisement -
Μύλος των Ξωτικών - Καρυοθραύστης

Τρίκαλα: Αν δεν βρεθείτε εκεί τα Χριστούγεννα, πότε θα το κάνετε;

Το μεγαλύτερο δωρεάν Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας, ο Μύλος των Ξωτικών, αυτά τα 8 χρόνια λειτουργίας του, με σταθερή φιλοσοφία για δωρεάν είσοδο και δράσεις στο πάρκο, δίνει τη δυνατότητα για λίγες στιγμές χαράς και ξεγνοιασιάς την περίοδο των γιορτών για μικρούς και μεγάλους!

Λίγα λόγια για τον Μύλο των Ξωτικών

Ήταν 9 Δεκεμβρίου του 2011 όταν ο Άη Βασίλης μεταμόρφωσε τον Μύλο Ματσόπουλου, στα Τρίκαλα, στο μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της χώρας, τον “Μύλο των Ξωτικών”. Τα παλιά φουγάρα πήραν μπροστά και από τότε δουλεύουν ασταμάτητα, με μοναδικό σκοπό να προσφέρουν χαρά σε μικρούς και μεγάλους.

Μύλος των Ξωτικών, Τρίκαλα
Μύλος των Ξωτικών - θεματικό πάρκο

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, κάτι καινούριο συμβαίνει στον Μύλο των Ξωτικών…Ένα ταξίδι σε ολόκληρο τον κόσμο θα μαγέψει και θα διασκεδάσει τους όλους τους επισκέπτες, ανεξαρτήτως ηλικίας! Το καινούριο concept, η αναδιαμόρφωση του πάρκου και η λειτουργία του Μύλου, θα ξεπεράσουν κάθε προσδοκία σας!

Μια νέα ιστορία θα µας ταξιδέψει και αυτή τη φορά, σε έναν παραµυθένιο και µαγικό κόσµο…

Μουσείο στον Μύλο Ματσόπουλου

Ο ανακατασκευασμένος Μύλος Ματσόπουλου, 134 χρόνια μετά την ανέγερσή του έλαβε τη νέα του θέση στην ιστορία. Το νέο βιομηχανικό μουσείο της χώρας αποτελεί πλέον ένα μοναδικό επισκέψιμο μνημείο: το μοναδικό στη χώρα μας και από τα ελάχιστα στην Ευρώπη τετραώροφα κτήρια που λειτουργούν ως αλευρόμυλοι! Και αυτή είναι η καινοτομία: Ο Μύλος μπορεί να λειτουργήσει κανονικά ως… μύλος! Ακόμη και την περίοδο της μεγαλύτερης χριστουγεννιάτικης γιορτής στην Ελλάδα, του Μύλου των Ξωτικών, το βιομηχανικό αυτό μουσείο μπορεί να παραγάγει αλεύρι όλων των τύπων που παράγονταν εδώ μέχρι το 1984.

Μύλος των Ξωτικών - χειμώνας 2019

Αφού επισκεφθείτε το Μουσείο, κάντε βόλτα στον μεγάλο χώρο του Μύλου Ματσόπουλου, ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία των Τρικάλων, που φιλοξενεί κάθε χρόνο και το εκπληκτικό χριστουγεννιάτικο project του Μύλου των Ξωτικών. Το πάνω από 3.500 τ.μ. κτηριακό συγκρότημα είναι δωρεά του ευεργέτη της πόλης Ιωάννη Ματσόπουλου στον δήμο Τρικκαίων. Στον τεράστιο χώρο υπάρχει επίσης σινεμά και café-bar όπως και μια αχανή έκταση για να παίξουν τα παιδιά σας!

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ