Είναι πάντα φθηνότερο να αγοράζετε αεροπορικά εισιτήρια χαμηλού κόστους; Μάλλον όχι, καθώς υπάρχουν “κρυφές” χρεώσεις που πρέπει να προσέξετε.

Οι ταξιδιώτες μπορεί να βρεθούν να πληρώνουν στο τέλος πολλά από ό,τι πλήρωσαν για το αρχικό αεροπορικό εισιτήριο. Ένα ζευγάρι ηλικιωμένων που ταξίδευε με τη Ryanair έγινε πρόσφατα viral αφού χρεώθηκαν 129 ευρώ για να τυπώσουν την κάρτα επιβίβασής τους κατά το check-in στο αεροδρόμιο!

Ορισμένα από τα κρυφά κόστη μπορούν να κάνουν ένα φαινομενικά φθηνό αεροπορικό εισιτήριο να γίνει πολύ πιο ακριβό….

Οι αεροπορικές εταιρείες της Ευρώπης έχουν πολυάριθμα άγνωστα κόστη για οτιδήποτε, από τις αποσκευές μέχρι το Wi-Fi στο αεροσκάφος, που μπορεί να σημαίνει ότι το αρχικό εισιτήριο φτάνει να τριπλασιάζεται η τιμή του μέχρι το τέλος της διαδικασίας κράτησης.

Εδώ θα δείτε τις κρυφές χρεώσεις που πρέπει να προσέξετε και τους καλύτερους τρόπους για να αποφύγετε την υπερπληρωμή

Ποια ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία έχει τις περισσότερες επιπλέον χρεώσεις;
Οι ταξιδιώτες με αεροπλάνο μπορεί να βρεθούν να πληρώνουν περισσότερα για πρόσθετα από όσα πλήρωσαν για το αρχικό αεροπορικό εισιτήριο, σύμφωνα με έρευνα της NetVoucherCodes .

Αυτό είναι ένα παράδειγμα «drip-selling» όταν μια υπηρεσία καταλήγει να είναι πολύ πιο ακριβή από ό,τι είχε αρχικά διαφημιστεί.

Η NetVoucherCodes διαπίστωσε ότι το 97% των ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών έχουν τουλάχιστον ένα κρυφό τέλος.

Ο ανεξάρτητος ιστότοπος για κωδικούς κουπονιών και προσφορές συνέκρινε το κόστος για πρόσθετα, όπως χειραποσκευές, παραδοτέες αποσκευές βάρους έως 20 κιλών, επιλογή θέσεων, προτεραιότητα επιβίβασης, ασφάλιση και ενσωματωμένο wifi, για να μάθετε ποια αεροπορική εταιρεία έχει τις υψηλότερες κρυφές χρεώσεις.

Το πιο κοινό κρυφό κόστος μεταξύ των ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών είναι η επιλογή θέσεων, μια επιλογή για το 94% των αερομεταφορέων.

Η Ryanair αναδείχθηκε η κορυφαία αεροπορική εταιρεία για κρυφές χρεώσεις, με τους επιβάτες να πληρώνουν έως και 344% περισσότερα σε επιπλέον χρεώσεις!

Κατά μέσο όρο, ο μεταφορέας χρεώνει 9,30 € για την επιλογή θέσης, 26,30 € για αποσκευές check-in και 17 € για χειραποσκευές. Ενώ η αρχική πτήση μπορεί να κοστίζει μόνο 21,50 € κατά μέσο όρο, οι επιπλέον χρεώσεις από μόνες τους ανέρχονται σε περισσότερα από 50 €.

Η Wizz Air έρχεται στη δεύτερη θέση με συνολικό κόστος πτήσης 272% μεγαλύτερο από το αρχικό αεροπορικό εισιτήριο λόγω κρυφών τελών. Η EasyJet κατέλαβε την τρίτη θέση, με την τελική τιμή να είναι 170% μεγαλύτερη από το αρχικό κόστος πτήσης.

Οι αερομεταφορείς, συμπεριλαμβανομένων των Pegasus Airlines, Loganair και Icelandair, έχουν τις λιγότερες κρυφές χρεώσεις, αν και τα αρχικά αεροπορικά τους εισιτήρια ξεκινούν σε υψηλότερη τιμή.

Η NetVoucherCodes διαπίστωσε ότι η λευκορωσική αεροπορική εταιρεία Belavia έχει το λιγότερο κρυφό κόστος, με την επιλογή θέσης, τις αποσκευές check-in και τις χειραποσκευές που περιλαμβάνονται στην τιμή του εισιτηρίου.

Πώς να αποφύγετε να πληρώσετε κρυφές χρεώσεις κατά την κράτηση μιας πτήσης

Αν θέλετε να διατηρήσετε τα αεροπορικά σας εισιτήρια χαμηλά, υπάρχουν μερικές τακτικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αποφύγετε να πληρώσετε επιπλέον κόστος.

«Για να αποφύγετε τις χρεώσεις αποσκευών, δοκιμάστε να τοποθετήσετε όλα τα υπάρχοντά σας σε μια χειραποσκευή», λέει η Rebecca Bebbington, ειδικός στα ταξίδια χρημάτων στο NetVoucherCodes.

«Αυτές τείνουν να είναι δωρεάν με τις οικονομικές αεροπορικές εταιρείες, αλλά φροντίστε να πακετάρετε στρατηγικά για να αποφύγετε τα υπέρβαρα τέλη αποσκευών».

Θα πρέπει επίσης να ερευνήσετε τα τέλη επιλογής θέσεων διαφορετικών αεροπορικών εταιρειών. Εάν δεν σας πειράζει που κάθεστε, σκεφτείτε να παραλείψετε την επιλογή θέσης κατά την κράτηση και δοκιμάστε να επιλέξετε τις θέσεις σας δωρεάν κατά το online check-in 24 ώρες πριν από την πτήση σας.”Αν ταξιδεύετε ομαδικά, κλείστε εισιτήρια μαζί για να αυξήσετε τις πιθανότητες να καθίσετε μαζί χωρίς να πληρώσετε επιπλέον για την επιλογή θέσης”, λέει ο Bebbington.

Εάν ταξιδεύετε σε μεγάλες αποστάσεις, ερευνήστε εκ των προτέρων τις επιλογές γευμάτων για να δείτε τι περιλαμβάνει και αποφύγετε να σας υπρχρεώσουν στο αεροπλάνο. Όπου το φαγητό δεν συμπεριλαμβάνεται στο κόστος του εισιτηρίου, ίσως είναι καλύτερο να ετοιμάσετε τα σνακ εκ των προτέρων και να φέρετε ένα επαναχρησιμοποιούμενο μπουκάλι για νερό για να αποφύγετε το υψηλό κόστος φαγητού και ποτών κατά την πτήση.

Για να αποφύγετε την εκτύπωση των καρτών επιβίβασης στο αεροδρόμιο, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τους κανονισμούς της αεροπορικής εταιρείας . Ορισμένοι, όπως η Ryanair, απαιτούν να εκτυπώσετε την κάρτα επιβίβασής σας ή να κατεβάσετε την εφαρμογή τους για την ηλεκτρονική έκδοση.

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ