Tη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018, δηλαδή την Καθαρά Δευτέρα, ανάμεσα στα οικογενειακά τραπέζια, τις συναντήσεις με φίλους και τις μαγειρικές μας, μπορούμε να επισκεφτούμε το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και να περάσουμε μια όμορφη μέρα, γεμάτη με δραστηριότητες και εκδηλώσεις.

Όλες οι προτάσεις που ακολουθούν πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο.

- Advertisement -

Πιο πολύχρωμο χωριό δεν θα συναντήσετε σε όλη την Ελλάδα! Που βρίσκεται;

Δείτε παρακάτω:

1. Βασιλική Καρακώστα live

Την ημέρα που οι χαρταετοί υψώνονται στον ουρανό, η Βασιλική Καρακώστα μας περιμένει στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος μαζί με μια ομάδα εξαίρετων μουσικών για να μας τραγουδήσει με την καρδιά της τραγούδια από όλη την Ελλάδα αναλλοίωτα στη μνήμη.

H Βασιλική Καρακώστα έχει καθιερώσει τα Vconcerts, συναυλίες Ελληνικής Κλασικής Δημοτικής Μουσικής. Την Καθαρά Δευτέρα μας προσκαλεί σε ένα ταξίδι στην Ελλάδα μέσα από παραδοσιακούς στίχους, ρυθμούς και μελωδίες που ζωντανεύουν μέσα από την ξεχωριστή ερμηνεία της.

Ώρα:
11.00

Πού:
ΞΕΦΩΤΟ

Πληροφορίες

Είσοδος ελεύθερη

2. Καθαρά Δευτέρα μόνο για Σούπερ – Σούπερ ήρωες

Την Καθαρά Δευτέρα οι Χαρταετοί με μακριές, πολύχρωμες ουρές θα πετούν στον ουρανό!
Αποκριάτικοι ήρωες θα ξεπετάγονται πίσω από τις λεβάντες και μπλε τουβλάκια τεραστίων
διαστάσεων θα πέσουν από τον άγνωστο Μπλε πλανήτη και θα βρεθούν στον Λαβύρινθο! Μέσα από δύο εργαστήρια*, δημιούργησε τη στολή σου, φόρα την κάπα σου και έλα να φτιάξεις το δικό σου Σούπερ- Μπλε-όχημα! Κάνε μια γρήγορη βόλτα κι αν κουραστείς, μπορείς να μετατρέψεις το Σούπερ-όχημά σου σε … τεράστιο χαρταετό και να βρεθείς με μιας στον Μπλε πλανήτη! (Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Playroom)

Ώρα:
11.30-12.00
12.00-12.30
12.30-13.00
13.00-13.30
13.30-14.00
14.00-14.30

Πού:
ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ

Πληροφορίες

Για παιδιά 5-15 ετών

Εργαστήριο κατασκευών Playroom: Μαξ.40 συμμετοχές ανά 30’

Εργαστήριο BluBlocks: Μαξ.40 συμμετοχές ανά 30’

Ελεύθερη είσοδος, με σειρά προτεραιότητας

Οι δηλώσεις συμμετοχών ξεκινούν στο χώρο της εκδήλωσης στις 11.00 και στη 13.00

3. Δημιουργούμε όλοι μαζί τέχνη: Η Κυρά μας η Σαρακοστή

Η Κυρά Σαρακοστή είναι ένα παλιό ελληνικό έθιμο που λειτουργεί ως ένα αυτοσχέδιο ημερολόγιο για να μετρούμε τις εβδομάδες από την Καθαρά Δευτέρα μέχρι την Κυριακή του Πάσχα. Οι εβδομάδες είναι επτά, γι’ αυτό και η Κυρά Σαρακοστή έχει επτά πόδια. Χρησιμοποιώντας ζυμάρι και φυσικά βρώσιμα υλικά οι συμμετέχοντας θα πλάσουν τη δική τους εκδοχή της Κυρά Σαρακοστής. (Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Θεόδωρος Ζαφειρόπουλος, Εικαστικός Ελισάβετ Χελιδώνη, Εικαστικός, Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής)

Ώρα:
11.30 – 14.30

11.30-12.30: 25 άτομα
12.30-13.30: 25 άτομα
13.30-14.30: 25 άτομα

Πού:ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΒΕ

Πληροφορίες

Για παιδιά 7+, νέους και οικογένειες – άτομα με ή χωρίς αναπηρία, ελεύθερη είσοδος με σειρά προτεραιότητας. Τα τμήματα των εργαστηρίων θα διαμορφωθούν ως εξής:

Πιο πολύχρωμο χωριό δεν θα συναντήσετε σε όλη την Ελλάδα! Που βρίσκεται;

Η λίστα για τη σειρά προτεραιότητας των δύο πρώτων εργαστηρίων θα ξεκινήσει στις 11.00, ενώ για το τρίτο εργαστήριο η σειρά προτεραιότητας θα ξεκινήσει στις 13.00.

Κυρά Σαρακοστή

3+1.

Παράλληλα με όλα αυτά…

Οι επισκέπτες του Πάρκου θα έχουν επίσης την ευκαιρία να απολαύσουν δυο έθιμα να ζωνταντεύουν μπροστά τους. Το Ελληνικό Σωματείο Διάσωσης & Διάδοσης της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς «Οι Μωμόγεροι» σε συνεργασία με τον Δήμο Καλλιθέας αναβιώνει το αποκριάτικο έθιμο Γενίτσαροι και Μπούλες της Νάουσας της Ημαθίας που χάνεται στα βάθη των αιώνων, ενώ η Πολιτιστική Εταιρεία Ορχηστικής Τέχνης «Βάκχαι» θα παρουσιάσει το έθιμο του Μπέη από τη Βόρειο Ελλάδα που εχει τις ρίζες του στην Τουρκοκρατία. Τα παραδοσιακά αυτά δρώμενα θα ακολουθήσουν μια αποκριάτική διαδρομή προς και από το Δημοτικό Πάρκο Καλλιθέας.

Σχεδόν απόκοσμα! Τα πιο τρομακτικά δέντρα στον κόσμο

Ώρα:
11.00 – 16.00

Πού:
ΠΑΡΚΟ

Πληροφορίες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ