Εκτός της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (IATA) τέθηκε η Aeroflot, λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Συγκεκριμένα, ο φορέας ανακοίνωσε πως ο διευθύνων σύμβουλος της Aeroflot δεν είναι πλέον στο διοικητικό συμβούλιο της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών.

Το όνομα του διευθύνοντα συμβούλου της Aeroflot, Μιχαήλ Πολουμπογιάρινοφ καταχωρήθηκε πρόσφατα στη μαύρη λίστα από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο των νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας, μετά την εισβολή της χώρας στην Ουκρανία.

Η TUI επιβεβαίωσε τις κυρώσεις προς τον Ρώσο μεγαλομέτοχο της Alexey Mordashov

Ο ταξιδιωτικός Όμιλος TUI επιβεβαίωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε οικονομικές κυρώσεις κατά του μεγαλύτερου μετόχου της Alexey Mordashov. Στόχος των κυρώσεων είναι να εμποδιστεί ο Mordashov να διαθέσει τις μετοχές του στην TUI AG, δήλωσε η εταιρεία.

Ο Mordashov που παραιτήθηκε από το εποπτικό συμβούλιο της TUI με άμεση ισχύ, είναι μέτοχος της TUI AG εδώ και περίπου 15 χρόνια και σήμερα κατέχει περίπου το ένα τρίτο (34%) του μετοχικού κεφαλαίου. Τα δύο τρίτα των μετόχων είναι ιδιώτες και θεσμικοί επενδυτές και προέρχονται από τη Γερμανία, την ΕΕ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ.

Οι κυρώσεις της ΕΕ αφορούν τον κ. Mordashov ως πρόσωπο και όχι την TUI AG, στην οποία είναι μέτοχος. Από την άποψη αυτή, οι εν λόγω κυρώσεις κατά του μετόχου δεν έχουν καμία επίπτωση στην εταιρεία στην οποία κατέχει μετοχές”, δήλωσε η TUI.

Η επιχειρησιακή δραστηριότητα της TUI AG διοικείται από το Εκτελεστικό Συμβούλιο, όπως συμβαίνει σε κάθε γερμανική ανώνυμη εταιρεία”.

TUI
tui airlines

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ