Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024
21.2 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsTUI: Θα «ξεπουλήσουν» τα ελληνικά νησιά φέτος το καλοκαίρι

TUI: Θα «ξεπουλήσουν» τα ελληνικά νησιά φέτος το καλοκαίρι

Καλά νέα για το ερχόμενο ελληνικό καλοκαίρι από το Ανόβερο και την ετήσια γενική συνέλευση της TUI, με τον διευθύνοντα σύμβουλο του τουριστικού κολοσσού TUI, να δηλώνει ότι τα ελληνικά νησιά θα «ξεπουλήσουν» φέτος ενώ τεράστια είναι η ζήτηση για την Κρήτη.

Ο Fritz Joussen σε δηλώσεις του, που μετέφερε η TTG media, τόνισε ότι οι πωλήσεις ταξιδιωτικών πακέτων προς την Ελλάδα κινούνται πολύ καλά, κυρίως λόγω των επαναλαμβανόμενων κρατήσεων και της μεγάλης δημοφιλίας της χώρας το προηγούμενο καλοκαίρι, που όπως φαίνεται επαναλαμβάνεται. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε «Τα ελληνικά νησιά, θα έλεγα, θα είναι γεμάτα και περιμένω και υψηλές τιμές».

- Advertisement -

Μάλιστα προέβλεψε ότι προορισμοί όπως η Κρήτη θα έχουν τεράστια ζήτηση. Στην κεντρική του ομιλία προς τους μετόχους της εταιρείας μάλιστα, ο κ. Joussen αναφέρθηκε στη συμφωνία της TUI με την ελληνική κυβέρνηση για την ίδρυση του Co-Lab, του πρώτου εργαστηρίου στον κόσμο για το βιώσιμο τουρισμό, στη Ρόδο. Όπως είπε θα μεταμορφώσει το νησί σε πρότυπο προορισμό βιώσιμης ανάπτυξης και θα αποτελέσει μοντέλο για πολλούς προορισμούς στον κόσμο.

Ο δ.σ. της TUI είπε ότι ο όμιλος αναμένει ένα δυνατό καλοκαίρι το 2022. «Η πορεία εξόδου από την πανδημία γίνεται ολοένα και πιο ξεκάθαρη. Η ζήτηση για ταξίδια είναι υψηλή σε όλες τις αγορές».

Από τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα προκύπτει ότι οι τιμές είναι αυξημένες κατά 22%, καθώς οι ταξιδιώτες αγοράζουν όχι μόνο μακρινά άρα και ακριβότερα ταξίδια, αλλά γενικότερα ακριβότερα πακέτα, ξενοδοχεία, κλπ. Ο κ. Joussen είπε ότι υπήρχε μια τάση για αυξημένες δαπάνες λόγω των μεγαλύτερων οικονομιών που πέτυχαν τα νοικοκυριά κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Μιλώντας για μακρινά ταξίδια είπε ότι η Καραϊβική αλλά και το Πράσινο Ακρωτήριο καταγράφουν μεγάλη ζήτηση.

Για την κίνηση κατά τη διάρκεια του Καθολικού Πάσχα επεσήμανε ότι είναι πολύ έντονη και μάλιστα πολλά από τα ξενοδοχεία τους σε διάφορους προορισμούς έχουν ήδη γεμίσει. Αναφορικά με τις κύριες αγορές εξερχόμενου τουρισμού, ο κ. Joussen ανέφερε πως οι κρατήσεις από τη Βρετανία είναι «πολύ δυνατές» φτάνοντας αυτή τη στιγμή το 100% των επιπέδων πριν από την πανδημία. Η Γερμανική αγορά όμως παραμένει σχεδόν 20% πίσω.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της TUI, η τάση των κρατήσεων για το καλοκαίρι του 2022 είναι πολύ υψηλή. Από τις 30 Ιανουαρίου, 3,5 εκατομμύρια πελάτες της TUI είχαν κάνει κράτηση για κάποιο ταξίδι για το καλοκαίρι του 2022, φτάνοντας περίπου στο 72% του επιπέδου του καλοκαιριού του 2019. Ωστόσο, οι νέες κρατήσεις ξεπερνούν πλέον το 100% των επιπέδων του καλοκαιριού του 2019, επομένως ο Όμιλος αναμένει ότι το καλοκαίρι του 2022 θα είναι κοντά στα επίπεδα πριν από την κρίση της COVID.

Σχετικά με τα αποτελέσματα του ομίλου της TUI, τα έσοδα το 1ο τρίμηνο του 2022 ανήλθαν σε 2,37 δισ. ευρώ, πέντε φορές υψηλότερα από το προηγούμενο έτος (1ο τρίμηνο 2021: 468 εκατ. ευρώ). Οι εποχικές ζημιές μειώθηκαν σημαντικά: EBIT -274 εκατομμύρια ευρώ (προηγούμενο έτος: -676 εκατομμύρια ευρώ).

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,277LikesΚάντε Like
88,548 FollowersΑκολουθήστε
170,000SubscribersΕγγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ