Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
27.9 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΗ Airbus διακόπτει την αποστολή ανταλλακτικών στη Ρωσία

Η Airbus διακόπτει την αποστολή ανταλλακτικών στη Ρωσία

H Airbus, η μεγάλη ευρωπαϊκή βιομηχανία κατασκευής αεροσκαφών ανακοίνωσε ότι σταμάτησε να στέλνει ανταλλακτικά στη Ρωσία και να υποστηρίζει τις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες.

Την ίδια ώρα αναλύει αν το κέντρο μηχανολογίας, που διατηρεί στη Μόσχα, μπορεί να συνεχίσει να παρέχει υπηρεσίες σε τοπικούς πελάτες με δεδομένες τις δυτικές κυρώσεις. «Η Airbus ανέστειλε τις υπηρεσίες παροχής υποστήριξης σε ρωσικές αεροπορικές εταιρείες, καθώς και την προμήθεια ανταλλακτικών στη Ρωσία», ανέφερε εκπρόσωπος της Airbus σε δήλωση που δημοσιοποιήθηκε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. «Το Μηχανολογικό Κέντρο της Airbus στη Ρωσία (ECAR) ανέστειλε όλες τις επιχειρήσεις του ευθυγραμμιζόμενο με τις κυρώσεις», αναφέρεται επίσης στη δήλωση.

- Advertisement -

«Αναφορικά με τις υπηρεσίες μηχανολογίας που παρέχει το ECAR στους Ρώσους πελάτες του, το ECAR αναλύει τις κυρώσεις ελέγχου εξαγωγών για να καθορίσει αν η δραστηριότητα αυτή μπορεί να διατηρηθεί στο πλαίσιο των κυρώσεων», ανέφερε η Airbus υπογραμμίζοντας ότι υπακούει σε όλους τους νόμους.

Το Μηχανολογικό Κέντρο της Airbus στη Ρωσία (Airbus Engineering Centre in Russia, ECAR) ιδρύθηκε το 2003 στο πλαίσιο μιας κοινής επιχείρησης ανάμεσα στις Airbus, Systema Invest και Kaskol και απασχολεί 200 Ρώσους μηχανικούς, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εταιρείας.

Στην ίδια λογική και η Boeing ανακοίνωσε ότι αναστέλλει κάθε υποστήριξη στις αεροπορικές εταιρείες της Ρωσίας

H Boeing, ο κολοσσός  της αμερικανικής βιομηχανίας της αεροναυπηγικής  ανακοίνωσε ότι αναστέλλει την επιχειρησιακή υποστήριξή της στις αεροπορικές εταιρείες της Ρωσίας.

Η υποστήριξη αυτή περιλαμβάνει προμήθεια ανταλλακτικών, υπηρεσίες συντήρησης, τεχνική υποστήριξη, ενώ αναστέλλονται και οι περισσότερες λειτουργίες της αντιπροσωπείας της στη Μόσχα. Η Boeing ανέφερε ότι «όσο η σύρραξη συνεχίζεται» στην Ουκρανία, δίνει την έμφαση στην ασφάλεια των «εργαζομένων της» στην περιοχή. Η κατασκευάστρια αεροσκαφών έχει ήδη ανακοινώσει πως έκλεισε προσωρινά το γραφείο της στο Κίεβο.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,293LikesΚάντε Like
88,381 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ