Ελ. Βενιζέλος: Το 1o αεροδρόμιο στην Ευρώπη που θα εφαρμόσει βιομετρική ταυτότητα στην ασφάλεια!

Το αεροδρόμιο Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος” θα είναι το πρώτο στην Ευρώπη που θα εφαρμόσει βιομετρική ταυτότητα στους ελέγχους ασφαλείας.

Οι επιβάτες που ταξιδεύουν με την Aegean Airlines από το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών θα έχουν τη δυνατότητα για ένα ταχύτερο και αποτελεσματικότερο ταξίδι μέσω του αεροδρομίου με απλή σάρωση του προσώπου τους τόσο στο check-in όσο και στα σημεία ελέγχου ασφαλείας.

Το Αεροδρόμιο της Αθήνας “Ελευθέριος Βενιζέλος” γίνεται το πρώτο αεροδρόμιο στην Ευρώπη που θα δοκιμάσει τη λύση SITA Smart Path, με την οποία οι επιβάτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη βιομετρική του προσώπου για να κάνουν ταυτοποίηση σε βασικά βήματα του ταξιδιού τους, χωρίς να χρειάζεται να δείξουν το διαβατήριο ή την κάρτα επιβίβασης.

Με την άφιξη στο Αεροδρόμιο της Αθήνας για check in, οι επιβάτες που χρησιμοποιούν τη δοκιμαστική υπηρεσία, σαρώνουν το διαβατήριό τους και τραβούν μια φωτογραφία τους. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή, οι επιβάτες μπορούν στη συνέχεια να προχωρήσουν στον έλεγχο ασφαλείας, όπου μπορούν γρήγορα να επαληθευθούν ως ταξιδιώτες – χωρίς να χρειάζεται να επιδείξουν κάρτα επιβίβασης. Οι επιβάτες απλά σκανάρουν το πρόσωπό τους και κερδίζουν χρόνο στον έλεγχο ασφαλείας.

Ο κ. Αλέξανδρος Ζιώμας, Acting Director, IT&T Business Unit στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών, δήλωσε: “Οι επιβάτες εκτιμούν πραγματικά την ευκολία στη χρήση της δοκιμής της λύσης Smart Path της SITA. Έχει μειώσει το χρόνο που απαιτείται για τον έλεγχο και την επαλήθευση της ταυτότητας των επιβατών με ασφάλεια, σε λίγα μόνο δευτερόλεπτα. Θα επιλύσει μια βασική πρόκληση για εμάς, εξασφαλίζοντας σταθερή ροή επιβατών στην περιοχή ελέγχου ασφαλείας. Είναι μια υπηρεσία που θα θέλαμε να επεκταθεί και σε άλλα βήματα στο ταξίδι των επιβατών, με την πάροδο του χρόνου”.

Διαβάστε ακόμα:  Sky Express: Carroten εκπλήξεις εν πτήσει

Ένα βασικό πλεονέκτημα του Smart Path είναι ότι η τεχνολογία του ενσωματώνεται στα υπάρχοντα σημεία check-in του αεροδρομίου και στις πύλες επιβίβασης, καθιστώντας τη λύση οικονομικά αποδοτική και διαθέσιμη σε πολλές αεροπορικές εταιρείες. Το Smart Path μπορεί επίσης να προσαρμοστεί στις συγκεκριμένες απαιτήσεις του αερολιμένα ή της αεροπορικής εταιρείας, επιτρέποντας στο Αεροδρόμιο της Αθήνας να προσφέρει αυτή την υπηρεσία και σε άλλες αεροπορικές εταιρείες στο μέλλον, συμπεριλαμβανομένων των εταίρων της Aegean στη Star Alliance.

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών είναι ο τελευταίος κατά σειρά αερολιμένας που χρησιμοποιεί τη λειτουργία Smart Path, έπειτα από τα αεροδρόμια του Μπρίσμπεϊν, Ντόχας, Μασκάτ, Ορλάντο, Μαϊάμι και Βοστώνης, ενώ και άλλα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ αναμένεται να την υιοθετήσουν μέσα στο 2019.

Διαβάστε επίσης:

Δείτε περισσότερα αεροπορικά νέα στο travelstyle.gr!

Πηγή: traveldailynews.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ