Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
24.6 C
Athens
ΑρχικήTravelΣε ισχύ από 7 Απριλίου ο "Νέος Κανονισμός Ελέγχου Διαβατηρίων της Ε.Ε."!

Σε ισχύ από 7 Απριλίου ο “Νέος Κανονισμός Ελέγχου Διαβατηρίων της Ε.Ε.”!

Ο “Νέος Κανονισμός Ελέγχου Διαβατηρίων της Ε.Ε.” θα τεθεί σε ισχύ την Κυριακή 7 Απριλίου 2019.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος, από τις 07 Απριλίου 2019 τίθεται σε εφαρμογή από την Ελληνική Αστυνομία ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός 458/2017, σύμφωνα με τον οποίο διεξάγονται διαβατηριακοί έλεγχοι και έλεγχοι διασταύρωσης στοιχείων ταυτοτήτων με χρήση βάσης δεδομένων σε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες που ταξιδεύουν προς / από  χώρες οι οποίες δεν είναι μέλη της Συνθήκης Σένγκεν.

- Advertisement -
Νέος Κανονισμός Ελέγχου Διαβατηρίων 2019

Λόγω του ενδεχόμενου αυξημένου χρόνου αναμονής, παρακαλούνται οι επιβάτες που ταξιδεύουν σε χώρες που δεν είναι μέλη της Συνθήκης Σένγκεν για την έγκαιρη προσέλευσή τους στο διαβατηριακό έλεγχο, ο οποίος διενεργείται από την Ελληνική Αστυνομία.

Επιπρόσθετα συνιστάται η χρήση διαβατηρίου έναντι της Αστυνομικής Ταυτότητας για επιτάχυνση των διαδικασιών ελέγχου.

Οι πτήσεις εσωτερικού καθώς και εκείνες προς / από χώρες Εντός Σένγκεν εξακολουθούν να μην εμπίπτουν στις προβλέψεις της εν λόγω οδηγίας. Η Ελλάδα είναι μέλος της Συνθήκης Σένγκεν όπως επίσης και οι χώρες:

Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Εσθονία, Ισλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Λιχτενστάιν, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Νορβηγία

Διαβάστε επίσης:

Δείτε περισσότερα αεροπορικά νέα στο travelstyle.gr!

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,266LikesΚάντε Like
88,567 FollowersΑκολουθήστε
170,000SubscribersΕγγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ