Emirates αναστολή πτήσεων

Η Emirates, ενώ αρχικά με ανακοίνωσή της δήλωνε πως επρόκειτο να προχωρήσει σε πλήρη αναστολή όλων των πτήσεών της από την Τετάρτη, σε μια προσπάθεια καταπολέμησης της διασποράς του νέου κορονοϊού, τελικά το βράδυ της Κυριακής ανακοίνωσε ότι θα διατηρήσει τελικά τις εμπορικές πτήσεις προς 13 προορισμούς.

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στη Μέση Ανατολή σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «δέχτηκε αιτήματα από κυβερνήσεις και πελάτες για να βοηθήσει στον επαναπατρισμό ταξιδιωτών».

Η ανακοίνωση της Emirates

Ενόψει των τελευταίων εξελίξεων όσον αφορά την έξαρση του COVID-19 σε όλο τον κόσμο, η Emirates προβαίνει σε επιπλέον βήματα, υπερβαίνοντας τις ρυθμιστικές απαιτήσεις και αυτές του κλάδου της ώστε να διασφαλίσει την υγεία και την άνεση των πελατών της και να σας παράσχει σιγουριά κατά τον προγραμματισμό των μετακινήσεων σας.

Η Κυβέρνηση των ΗΑΕ έχει αναστείλει προσωρινά τις βίζες άφιξης από τις 19 Μαρτίου. Στα μέτρα περιλαμβάνεται και η αναστολή εισόδου για έγκυρους κατόχους βίζα.

Δεν χρειάζεται να μας τηλεφωνείτε αυτή την περίοδο για να ακυρώσετε την κράτησή σας καθώς δεν θα χρεώσουμε χρεώσεις μη εμφάνισης. Ωστόσο παρακαλείστε να συμπληρώσετε το έντυπο αιτήματος του Ταξιδιωτικού κουπονιού για να κάνετε επανακράτηση της πτήσης σας αργότερα. Δεχόμαστε μεγάλο αριθμό κλήσεων. Αν ταξιδεύετε εντός των επόμενων 72 ωρών, σας συνιστούμε να μας καλέσετε αργότερα. Εάν επικοινωνήσετε μαζί μας στα Αγγλικά, ενδέχεται να μπορούμε να απαντήσουμε γρηγορότερα στην κλήση σας.

Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι έλαβαν τέλος οι πτήσεις από Βρετανία και Τουρκία προς την Ελλάδα!

Οι πελάτες που έχουν εκδώσει εισιτήρια την/πριν από την 31η Μαρτίου που επηρεάζονται λόγω:

  • Ταξιδιωτικής απαγόρευσης: Όπου υπάρχει κυβερνητική ανακοίνωση που απαγορεύει τις μετακινήσεις
  • Ταξιδιωτικές συμβουλές: Γενικές κυβερνητικές συμβουλές κατά των μη απαραίτητων μετακινήσεων
  • Απαιτήσεις καραντίνας: Υποχρεωτική καραντίνα στην προέλευση ή στον προορισμό
  • Υποχρεωτικός αποκλεισμός: Χώρες στις οποίες η κυβέρνηση έχει εκδώσει υποχρεωτικό αποκλεισμό και συνεπώς οι πελάτες δεν είναι σε θέση να φτάσουν στο αεροδρόμιο
  • Ακύρωση πτήσης: Πτήσεις που έχουν ακυρωθεί από την Emirates

Επιλεξιμότητα για επιλογές επανακράτησης και Ταξιδιωτικού κουπονιού:

  • Η επανακράτηση επιτρέπεται εντός της ισχύος του εισιτηρίου χωρίς επιπλέον χρέωση, μπορεί να ισχύσει διαφορά ναύλου, εάν υπάρχει
  • Ταξιδιωτικό κουπόνι για αξία εισιτηρίου με ισχύ για 12 μήνες από την ημερομηνία έκδοσής του
Διαβάστε ακόμα:  Χανιά: Ξαφνικός θάνατος γυναίκας μέσα στο αεροπλάνο λίγο πριν την απογείωση - Μεγάλη αναστάτωση στην πτήση

Οι πελάτες που έκαναν κράτηση απευθείας με την Emirates, μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα Ταξιδιωτικό κουπόνι και να προσθέσουν τη φράση «Refund request due to Coronavirus (Αίτημα επιστροφής χρημάτων λόγω κορονοϊού)» στο τμήμα των σχολίων. Οι πελάτες που έκαναν κράτηση με ταξιδιωτικούς πράκτορες πρέπει να επικοινωνήσουν μαζί τους για να λάβουν περαιτέρω βοήθεια με την κράτησή τους.

Ενημέρωση για τις πτήσεις της Emirates

Η Emirates θα αναστείλει προσωρινά τις περισσότερες λειτουργίες επιβατών μέχρι τις 25 Μαρτίου.

Έχοντας λάβει αιτήματα από κυβερνήσεις και πελάτες για να υποστηρίξουν τον επαναπατρισμό ταξιδιωτών, η Emirates θα συνεχίσει να εκτελεί πτήσεις στις παρακάτω χώρες μέχρι περαιτέρω ειδοποίησης, όσο τα σύνορα παραμένουν ανοιχτά και υπάρχει ζήτηση: στο Η.Β., στην Ελβετία, στο Χονγκ Κονγκ, στην Ταϊλάνδη, στη Νότια Κορέα, στη Μαλαισία, στις Φιλιππίνες, στην Ιαπωνία, στη Σιγκαπούρη, στην Αυστραλία, στη Νότια Αφρική, στις ΗΠΑ και στον Καναδά.

Η Emirates τονίζει ότι για να λάβουν τις τελευταίες ειδοποιήσεις για τις πτήσεις τους, οι πελάτες θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι τα στοιχεία επικοινωνίας τους είναι ενημερωμένα μεταβαίνοντας στη σελίδα διαχείριση της κράτησης μου. Οι πελάτες μπορούν επίσης να ελέγξουν τον ιστότοπο για την κατάσταση πτήσης τους.

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Αναστολή όλων των επιβατικών πτήσεων

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προχωρούν σε αναστολή όλων των επιβατικών και των ενδιάμεσων πτήσεων από και προς τη χώρα για δύο εβδομάδες, εξαιτίας των φόβων για την εξάπλωση του κορονοϊού, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων WAM, επικαλούμενο την αρμόδια αρχή για την αντιμετώπιση κρίσεων και έκτακτων αναγκών. Η εφαρμογή του μέτρου θα αρχίσει μετά 48 ώρες και θα έχει διάρκεια δύο εβδομάδων, ενώ θα αναθεωρείται αναλόγως των εξελίξεων.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ