Lufthansa αεροπλάνο

Εικόνες από την πρώτη πτήση της Lufthansa προς Αθήνα, που θα αξιοποιηθούν από τους ιστορικούς του μέλλοντος, δημοσιοποίησε το γερμανικό Spiegel.

Τη στιγμή που οι πτήσεις και τα ταξίδια στην Ελλάδα παραμένουν στην πρώτη θέση διεθνών Μέσων Ενημέρωσης, οι αεροπορικές εταιρείες ξεκινούν, δειλά, να δίνουν το «πράσινο φως» για το φετινό καλοκαίρι.

Lufthansa απογείωση αεροπλάνου

Στο βίντεο από την πτήση της Lufthansa που δημοσιοποίησε το Spiegel αποκαλύπτονται τα πολύ αυστηρά μέτρα που έχουν ληφθεί στο «Ελ. Βενιζέλος». Προσωπικό του αεροδρομίου συλλέγει έντυπες δηλώσεις επισκεπτών, ενώ κάνει και τεστ σε όσους φτάνουν στην Ελλάδα.

Αρκετοί επιβάτες σχολίασαν με προβληματισμό το γεγονός ότι το αεροσκάφος της Lufthansa ήταν γεμάτο -δίχως κενές θέσεις και επισήμαναν ότι δεν τους προσφέρθηκε γεύμα στην πτήση.

«Θα πήγαινα στη Ζάκυνθο για καραντίνα, όμως τώρα θα πρέπει να μείνω εδώ μέχρι να βγει το αποτέλεσμα του τεστ» ανέφερε μια επιβάτιδα της πτήσης από τη Γερμανία. Στο βίντεο από την πρώτη πτήση της Lufthansa μετά από το δίμηνο lockdown εικονίζεται και ένας εργαζόμενος του αερολιμένα να εξηγεί στους επιβάτες ότι είναι υποχρεωμένοι να τηρήσουν την καραντίνα, υπενθυμίζοντας ότι υπάρχει πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ για τους παραβάτες.

Σύμφωνα με την ελληνική έκδοση της Deutsche Welle, το Spiegel γράφει για την πρώτη πτήση της Lufthansa:

«Η πρώτη πτήση της Lufthansa εδώ και δυο μήνες έφθασε στην Αθήνα. Στα αεροδρόμια ισχύουν πολύ αυστηροί κανόνες υγιεινής ωστόσο στην καμπίνα του αεροπλάνου ήταν αδύνατον για τους ταξιδιώτες να κρατήσουν αποστάσεις».

Οι επιβάτες παραπονούνται ότι δεν υπάρχουν ελεύθερες θέσεις που θα εξασφάλιζαν τουλάχιστον ένα μίνιμουμ απόστασης. Στο βίντεο παρουσιάζεται επίσης η ακριβής διαδικασία που ακολουθείται από τις αρχές κατά την προσγείωση των επιβατών, η καταγραφή τους, τα τεστ που γίνονται και η ενημέρωση για την καραντίνα και τα πρόστιμα που επιβάλλονται σε περίπτωση που αυτή δεν τηρηθεί.

Δείτε το βίντεο από την πτήση:

Aegean: Πώς ήταν η πρώτη πτήση για Θεσσαλονίκη;

Γεμάτη ήταν η πρώτη πτήση της Aegean από την Αθήνα για την Θεσσαλονίκη με τους επιβάτες να είναι πλήρως εξοπλισμένοι με τα απαραίτητα κατά του κορονοϊού.

Ούτε μια κενή θέση δεν υπήρχε στην πρώτη πτήση της Aegean από Αθήνα για Θεσσαλονίκη. Η πτήση που πραγματοποίηθηκε σήμερα, ήταν η πρώτη μετά την άρση του περιοριστικού μέτρου της απαγόρευσης των μετακινήσεων από νομό σε νομό.

Πτήση Aegean για Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με αναρτήσεις επιβατών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όλοι οι ταξιδιώτες φορούσαν κανονικά μάσκες, ενώ κρατούσαν κι από ένα αντισηπτικό στα χέρια τους.

Οι θέσεις καλύφτηκαν στο 100%, αφού δεν ήταν και λίγοι εκείνοι που όλες αυτές τις μέρες τις καραντίνας, μετρούσαν αντίστροφα μέχρι να επιτραπούν και πάλι πτήσεις.

Ανακοινώσεις από τον CEO της Aegean

Πότε και ποιες πτήσεις εξωτερικού ξεκινούν και ποιοι νέοι κανόνες για τους επιβάτες;

Σε σημαντικές ανακοινώσεις προέβη ο CEO της Aegean Airlines Δημήτρης Γερογιάννης σχετικά με τους νέους κανόνες που επιβάλλονται κατά τη διάρκεια των πτήσεων της εταιρείας αλλά και το ¨άνοιγμα” εκ νέου στους προορισμούς του εξωτερικού.

Μεταξύ άλλων αναφέρει, “Τους τρεις τελευταίους μήνες, η πρωτόγνωρη κατάσταση που όλοι μαζί ζήσαμε, μας ανάγκασε να μείνουμε για ένα μεγάλο διάστημα μακριά από αυτό που αγαπάμε πιο πολύ, να πετάμε μαζί σας. Σταματήσαμε να πετάμε με εσάς, ωστόσο δεν σταματήσαμε να πετάμε για εσάς, παραμένοντας δίπλα στη χώρα μας κάθε φορά που μας ζητήθηκε, όσο μακριά κι αν χρειάστηκε να ταξιδέψουμε για να φέρουμε ότι ήταν αναγκαίο”.

Και συνεχίζει “Στη δύσκολη συνθήκη που επέβαλλε η πανδημία, πετύχαμε έναν ακόμα σημαντικό στόχο. Αφού τριπλασιάσαμε τα μίλια που εσείς απλόχερα δωρίσατε, είμαστε σε θέση να πούμε το κοινό, μικρό μας «ευχαριστώ» προσφέροντας εισιτήρια στο προσωπικό των νοσοκομείων αναφοράς της Ελλάδας.

Και ήταν αυτή η μεγάλη, συγκινητική συμμετοχή όλων σας, που μας παρακίνησε να επεκτείνουμε ακόμα περισσότερο την προσπάθεια μας. Για να γίνει το «ευχαριστώ» μας λίγο μεγαλύτερο,  συνεργαζόμαστε αυτή την περίοδο με τις αρχές των αεροδρομίων και τους τουριστικούς φορείς της Ελλάδας, ώστε να καταφέρουμε να προσφέρουμε στους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης όχι μόνο εισιτήρια, αλλά ένα ολοκληρωμένο πακέτο ταξιδιού”.

Έρευνα: Είναι τα «διαβατήρια ανοσίας» η λύση για το μέλλον των ταξιδιών;

Ο κ. Γερογιάννης διευκρίνισε ότι η Aegean με σεβασμό στην επιτυχημένη μέχρι σήμερα εθνική προσπάθεια της υγειονομικής κρίσης, εργάζεται ώστε να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις της πανδημίας με απόλυτη προτεραιότητα την υγεία και την ασφάλεια των επιβατών και των εργαζομένων.

Τα νέα μέτρα

Σε στενή συνεργασία με τις αρχές, ενημερώνει ότι η εταιρεία έχει ήδη αλλάξει τις διαδικασίες επιβίβασης, πρόσβασης  αλλά και εξυπηρέτησης στο αεροσκάφος και έχει αναβαθμίσει τις διαδικασίες καθαρισμού και απολύμανσης των αεροσκαφών της. Η χρήση μάσκας έχει ήδη γίνει υποχρεωτική τόσο για τους επιβάτες όσο και για τα πληρώματα, ενώ στο εξής θα επιτρέπεται η μεταφορά στην καμπίνα μόνο ενός προσωπικού αντικειμένου.

Aegean Airlines logo

Επίσης, οι 3 τελευταίες σειρές καθισμάτων πλέον θα είναι κενές για την δυνατότητα απομόνωσης πιθανού συμπτωματικού επιβάτη. Εντός της  εβδομάδας  θα σταλεί  ειδικό υλικό,  για όλα τα προστατευτικά μέτρα και τις νέες διαδικασίες που θα εφαρμόσει η Aegean, στα πλαίσια των νέων πρωτοκόλλων, για να συνεχίσει τα ταξίδια με ασφάλεια.

Τώρα που έχουν αρθεί οι περιορισμοί για την Ηπειρωτική Ελλάδα και την Κρήτη και την επόμενη εβδομάδα για όλα τα νησιά της Ελλάδας, η Aegean είναι έτοιμη να πετάξει ξανά μαζί μας στο εσωτερικό. 

Οι πτήσεις στο εξωτερικό

Ο κ. Γερογιάννης σχετικά με τις πτήσεις στο εξωτερικό είπε: “Είμαστε έτοιμοι να αποκαταστήσουμε, με σταδιακά προσεκτικά βήματα, στις επόμενες εβδομάδες και στους επόμενους μήνες και το δίκτυό μας στο εξωτερικό. Οι πρώτοι προορισμοί που ενεργοποιούνται από την Αθηνά στις επόμενες μέρες, αρχικά με μικρή συχνότητα, είναι το  Μόναχο, η Φρανκφούρτη, η Γενεύη και η Ζυρίχη ενώ ενισχύονται και οι πτήσεις προς Βρυξέλλες που δεν είχαν σταματήσει ποτέ. Σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλοι”. 

Τάσος Δούσης: Θα ακριβύνουν ή όχι τα αεροπορικά εισιτήρια; Ποσό θα αλλάξει ο ιός τα ταξίδια;

Μάλιστα διευκρίνισε ότι εφόσον στην νέα εποχή το ταξίδι αλλάζει, θα προσαρμοστούν αντίστοιχα τα εισιτήριά ώστε να έχουν οι ταξιδιώτες περισσότερη ευελιξία και σιγουριά. Έτσι, για αγορές εισιτήριων από 18/5 έως 15/6 και ανεξάρτητα από την ημερομηνία του ταξιδιού, όλα τα εισιτήρια θα έχουν τα χαρακτηριστικά της κατηγορίας FLEX, ώστε να συμπεριλαμβάνουν την δυνατότητα παράδοσης αποσκευής χωρίς επιπλέον χρέωση αλλά και τη  δυνατότητα αλλαγής χωρίς rebooking fees!

Ο διευθύνων σύμβουλος της Aegean κλείνοντας διαβεβαίωσε ότι παρακολουθούν διαρκώς τις εξελίξεις και μαθαίνουν στο κάθε βήμα πως να προχωρούν προσεκτικά στο επόμενο. Αυτό άλλωστε, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, κάνει για περισσότερα από 20 χρόνια η AEGEAN, πάντα με οδηγό τις αξίες της και έχοντας στο επίκεντρο πάντα τους επιβάτες της.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

Avatar
Λυδία Μπέντρος

travelstyle.gr Editor

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ