Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024
26.5 C
Athens
ΑρχικήTravelΈρευνα: Είναι τα «διαβατήρια ανοσίας» η λύση για το μέλλον των ταξιδιών;

Έρευνα: Είναι τα «διαβατήρια ανοσίας» η λύση για το μέλλον των ταξιδιών;

Η εξάπλωση του κορονοϊού (COVID-19) ίσως οδηγήσει τα κράτη να εισάγουν «διαβατήρια ανοσίας» για να διαβεβαιώνουν στο μέλλον -μετά το τέλος της πανδημίας- πως όσοι εισέρχονται στο έδαφός τους έχουν καλή υγεία, αναφέρει έρευνα της Deutsche Bank, όπως την παρουσιάζει το περιοδικό «Barron’s».

Η εν λόγω έρευνα ασχολείται με τις οικονομικές πτυχές της υγειονομικής κρίσης, προβλέποντας πως μέχρι τον Ιούνιο οι εργαζόμενοι εντός των χωρών θα έχουν ξαναρχίσει τη δουλειά τους, τα καταστήματα λιανικής θα είναι ανοιχτά και τα εστιατόρια θα λειτουργούν, ακόμα και αν τα μέτρα κοινωνικής απομάκρυνσης παραμείνουν για καιρό.

- Advertisement -

Η Deutsche Bank, όσον αφορά τον τουρισμό, αναμένει ότι θα είναι ο τελευταίος κλάδος που θα επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα και υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι από χώρες που δεν μπορούν να αποδείξουν την καλή υγεία τους, θα πρέπει κατά πάσα πιθανότητα να ακυρώσουν τα ταξίδια τους. Άλλωστε, αυτή η παγκόσμια κρίση έκανε σαφές πως ο πλανήτης μπορεί να αλλάξει μέσα σε λίγες εβδομάδες και πολλά κράτη μπορεί να φανούν διστακτικά στο να ανοίξουν τα σύνορά τους χωρίς να έχουν εργαλεία.

Για το λόγο αυτό, οι αναλυτές στην Deutsche Bank έρχονται με ένα προσχέδιο στο οποίο αναφέρουν ότι η απόδειξη της καλής υγείας μπορεί να έρθει με «διαβατήρια ανοσίας», δηλαδή ενός ασφαλούς εργαλείου που βασίζεται σε smartphone και περιέχει πληροφορίες για την ευεξία του κατόχου του. Σημειώνουν ότι εάν μια τέτοια καινοτομία γίνει διαθέσιμη αρκετά γρήγορα, τα “διαβατήρια ανοσίας” θα μπορούσαν να προωθήσουν τον τουρισμό και το μέλλον των ταξιδιών. Εάν όχι, η απαγόρευση ταξιδιού θα μπορούσε να αντικατασταθεί από υποχρεωτικές περιόδους αυτο-απομόνωσης των ταξιδιωτών κατά την άφιξή τους.

Μέχρι να φτάσουμε όμως στα ταξίδια του μέλλοντος, και ελπίζοντας να μην χρειαστεί να παρθούν τέτοια μέτρα, δείτε πώς είναι να ταξιδεύει κάποιος εν μέσω πανδημίας!

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,276LikesΚάντε Like
88,287 FollowersΑκολουθήστε
172,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ