Νέο αεροδρόμιο Μυκόνου

Η Fraport Greece παρουσιάζει τα σχέδια για το νέο αεροδρομίου της Μυκόνου, το οποίο θα είναι έτοιμο το 2021. Η όψη του που εντυπωσιάζει θα συνδυάζει την κυκλαδίτικη με τη σύγχρονη αρχιτεκτονική.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Μύκονο η Fraport Greece παρουσίασε τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του νέου αεροδρόμιο Μυκόνου παρουσία εκπροσώπων τοπικών αρχών, τοπικής κοινωνίας, επιχειρηματιών και συνεργατών από τον ευρύτερο κλάδο της αεροναυτιλίας και των κατασκευών.

Επίσης, γίνονται σχέδια και για την επέκταση του αεροδρομίου Ελ.Βενιζέλος.

Νέο αεροδρόμιο Μυκόνου

Τα σχέδια που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό ανέδειξαν τη βασική φιλοσοφία πίσω από την νέα όψη του αεροδρομίου Μυκόνου που θα συνδυάζει τη σύγχρονη αρχιτεκτονική με τον παραδοσιακό χαρακτήρα των Κυκλάδων.

Μιλώντας στην εκδήλωση παρουσίασης του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού του νέου αεροδρομίου Μυκόνου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Fraport Greece, κ. Alexander Zinell, τόνισε:

“Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του νέου αεροδρομίου Μυκόνου ο οποίος συνδυάζει το όραμα όχι μόνο της εταιρείας αλλά και της τοπικής κοινωνίας, καθώς η πρόταση αυτή είναι αποτέλεσμα των συζητήσεων και του ανοιχτού διαλόγου μαζί τους. Το νέο αεροδρόμιο Μυκόνου το 2021 θα αποτελεί συνώνυμο της Κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής. Μέχρι σήμερα έχουμε υλοποιήσει μια σειρά αναβαθμίσεων σε λειτουργικό κυρίως επίπεδο ενώ τα κατασκευαστικά έργα συνεχίζονται απρόσκοπτα. Με την ολοκλήρωσή τους σε δυο χρόνια και συνολικές επενδύσεις ύψους 25 εκατ. ευρώ, το αεροδρόμιο της Μυκόνου θα αναδειχθεί σε ένα από τα πλέον σύγχρονα αεροδρόμια- μια πύλη τουρισμού εφάμιλλη του πανέμορφου αυτού τόπου”.

Νέο αεροδρόμιο Μυκόνου

Τα νέα στοιχεία του αεροδρομίου

Οι ταξιδιώτες θα εξυπηρετούνται από 16 γκισέ (check in counters) έναντι 14 που διαθέτει σήμερα και 7 πύλες επιβίβασης από 6 που είναι σήμερα. Οι περισσότερες πύλες αναχώρησης θα τοποθετηθούν στην κατά 500 τ.μ. επέκταση του υφιστάμενου κτιρίου. Επίσης, θα τοποθετηθεί νέο αυτοματοποιημένο σύστημα διαχείρισης αποσκευών, ενώ θα δημιουργηθούν δυο νέοι χώροι διακεκριμένων επιβατών.

Συνολικά οι παρεμβάσεις στο αεροδρόμιο της Μυκόνου σχεδόν θα διπλασιάσουν την επιφάνεια που από 4.200 τ.μ που είναι ο υφιστάμενος χώρος των επιβατών, θα φτάσει περίπου τα 7.500 τ.μ και συνολικά τα 13.350 τ.μ. Από την συνολική επιφάνεια υπολογίζεται ότι 700 τ.μ θα καλύψουν εμπορικές χρήσεις και 1.000 τ.μ χρήσεις εστίασης. 

Νέο αεροδρόμιο Μυκόνου

Τα σχέδια της Fraport Greece για την ανάπτυξη του αεροδρομίου της Μυκόνου, εκτός από την ανακαίνιση του αεροσταθμού, μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν:

  • Επέκταση στην βόρεια πλευρά του υφιστάμενου κτηρίου συνολικής επιφάνειας 2000m2, η οποία θα στεγάσει το νέο τμήμα αφίξεων του αεροδρομίου
  • Επέκταση κατά 500m2 του υφιστάμενου κτηρίου για τη δημιουργία περισσοτέρων πυλών αναχώρησης
  • Πλήρη αναδιαμόρφωση – ανακαίνιση των εσωτερικών χώρων
  • Δημιουργία νέων εμπορικών καταστημάτων και εστίασης στον χώρο των αναχωρήσεων.
  • Πλήρη ανακαίνιση των υφιστάμενων χώρων υγιεινής
  • Δημιουργία δύο νέων χώρων διακεκριμένων επιβατών
  • Τοποθέτηση νέου αυτοματοποιημένου συστήματος διαχείρισης αποσκευών
  • Επανασχεδιασμό ολόκληρης της περιοχής κυκλοφορίας οχημάτων στην είσοδο του αεροσταθμού

Τα αρχιτεκτονικά σχέδια των γραφείων που ανέλαβαν το έργο, K-STUDIO και ΒΕΤΑPLAN, επιδιώκουν να δώσουν έναν ενιαίο χαρακτήρα στις όψεις του κτιρίου, ο οποίος θα έχει αναφορά στις ιδιαίτερες μορφολογικές αρχές της μυκονιάτικης αρχιτεκτονικής αλλά ταυτόχρονα θα ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές ενός μοντέρνου αεροδρομίου. Το αεροδρόμιο της Μυκόνου θεμελιώθηκε το 1971 και έκτοτε αποτέλεσε αντικείμενο συνεχών επεκτάσεων και αναδιαρρυθμίσεων λόγω της εκρηκτικής ανάπτυξης αλλά και της μετατροπής του σε διεθνή προορισμό. 

Η Fraport Greece μας παρουσιάζει το νέο αεροδρόμιο της Μυκόνου στο παρακάτω βίντεο:

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ