Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024
23.7 C
Athens
ΑρχικήΑσίαΚίναΠεκίνο: Το μεγαλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο αναμένεται να ανοίξει τον Σεπτέμβριο!

Πεκίνο: Το μεγαλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο αναμένεται να ανοίξει τον Σεπτέμβριο!

Το νέο εντυπωσιακό αεροδρόμιο του Πεκίνου, θα είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο, και θα υποδέχεται 100 εκατομμύρια ταξιδιώτες ετησίως. Το νέο αεροδρόμιο, κατασκευάζεται προκειμένου να αποσυμφορηθεί το έτερο μεγάλο αεροδρόμιο του Πεκίνου.

Το φουτουριστικό αεροδρόμιο έχει σχεδιάσει η Βρετανο-Ιρακινή αρχιτέκτονας Ζάχα Χαντίντ, η οποία δεν βρίσκεται πια στη ζωή. Tο Beijing Daxing, καταλαμβάνει μια έκταση 47 τετραγωνικών χιλιομέτρων και είναι διπλάσιο από το έως τώρα Διεθνές Αεροδρόμιο του Πεκίνου, το Beijing Capital Airport.

- Advertisement -

Να σημειωθεί ότι και το νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης έχει ως στόχο να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο!

Οι δοκιμαστικές πτήσεις έχουν ξεκινήσει στο νέο αεροδρόμιο του Πεκίνου

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε την πρώτη δοκιμαστική πτήση που πραγματοποιήθηκε:

Το διεθνές αεροδρόμιο Beijing Daxing θα ολοκληρωθεί πλήρως στις 30 Ιουνίου και θα λειτουργήσει για πρώτη φορά στις 30 Σεπτεμβρίου.

Η αείμνηστη αρχιτέκτονας Zaha Hadid σχεδίασε το κτίριο Terminal Building του Πεκίνου, το οποίο θα είναι γεμάτο με αστικούς κήπους και θα περιλαμβάνει ξεχωριστούς χώρους επιβατών για διεθνείς και εσωτερικές πτήσεις, για να δημιουργηθεί ένα πιο συμπαγές κτίριο και να μειωθούν οι χρόνοι ταξιδιού. Το σύνολο του σχεδιασμού δημιουργεί μια ρευστή σύνθεση, χαρακτηριστικό στοιχείο της αρχιτεκτονικής της δημιουργίας. Τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του σχεδιασμού στο νέο τερματικό, αποτελούν μια έκφραση οπτικής γλώσσας μέσα στον παραδοσιακό κινεζικό πολιτισμό.

Νέο αεροδρόμιο Πεκίνου - εσωτερικό

«Η συνολική συμμετρία του σχεδιασμού μαζί με τις ρέουσες διασυνδεδεμένες μορφές του δημιουργούν μια ρευστή σύνθεση που συνθέτει αρμονία και ισορροπία στα κινεζικά τοπία, ενώ τα χρώματα και υλικά αποτελούν μια έκφραση οπτικής γλώσσας μέσα στον παραδοσιακό κινεζικό πολιτισμό», αναφέρει η ιστοσελίδα αρχιτεκτονικής της Ζάχα Χαντίντ.

Ρίξτε μια ματιά στο εσωτερικό του νέου αεροδρομίου του Πεκίνου:

Διαβάστε επίσης:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,267LikesΚάντε Like
88,577 FollowersΑκολουθήστε
170,000SubscribersΕγγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ