Ποιοι έχουν γιορτή σήμερα, Τρίτη 4 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο;

Μην τους ξεχάσετε! Χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν!

Οσίου Ιάσιμου του Θαυματουργού, Οσίου Ισίδωρου του Πηλουσιώτου

Γιορτάζουν οι:

  • Ιάσιμος, Σίμος, Ιασίμη, Σίμη
  • Ισίδωρος, Σιδέρης, Ισιδώρα, Δώρα *

Ανατολή ήλιου: 07:26 – Δύση ήλιου: 17:51
Σελήνη 9.6 ημερών

Μην ξεχάσετε να δείτε και τον καιρό! Έρχεται ψυχρή “εισβολή” με χιόνια και στην Αττική!

Επέτειοι και Λοιπές Εορτές

  • Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου
  • Η Σρι Λάνκα (πρώην Κεϋλάνη) γιορτάζει την επέτειο της ανεξαρτησίας της από την Μεγάλη Βρετανία στις 4 Φεβρουαρίου 1948

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου (04/02)

O καρκίνος, επίσης γνωστός ως κακοήθης όγκος ή κακόηθες νεόπλασμα, είναι μία ομάδα ασθενειών που έχουν σχέση με την αφύσικη κυτταρική ανάπτυξη με πιθανότητα εισβολής ή διάδοσης σε άλλα μέρη του σώματος.Δεν είναι όλοι οι όγκοι καρκινικοί. Ο καλοήθης όγκος δεν κάνει μεταστάσεις σε άλλα μέλη του σώματος.

Πιθανά σημάδια και συμπτώματα συμπεριλαμβάνουν: ένα νέο εξόγκωμα, αφύσικη αιμορραγία, παρατεταμένο βήχα, ανεξήγητη απώλεια βάρους, και μια αλλαγή στις κενώσεις του εντέρου μεταξύ άλλων. Ενώ αυτά μπορεί να είναι ένδειξη καρκίνου, μπορεί επίσης να οφείλονται σε άλλα ζητήματα.Υπάρχουν πάνω από 100 διαφορετικά γνωστά είδη καρκίνου που επηρεάζουν τους ανθρώπους.

Ο καρκίνος είναι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα υγείας που παρατηρούνται σήμερα στις αναπτυγμένες χώρες. Οι στατιστικές δείχνουν ότι αποτελεί τη δεύτερη πιο συχνή αιτία θανάτου μετά τις καρδιοπάθειες. Συνήθως προσβάλλει ανθρώπους μεγάλης ηλικίας, υπάρχουν όμως και μορφές καρκίνου που εμφανίζονται σε νεαρής ηλικίας άτομα, ακόμη και σε παιδιά.

Ο όρος «καρκίνος» δεν αποδίδεται σε μία και μόνη ασθένεια, αλλά σε μια ομάδα ασθενειών που χαρακτηρίζονται από τον ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό των κυττάρων. Σε αντίθεση με τα φυσιολογικά κύτταρα στο σώμα μας, τα οποία αυξάνονται, διαιρούνται και πεθαίνουν με έναν αυστηρά ελεγχόμενο τρόπο, τα καρκινικά κύτταρα διαφέρουν διότι συνεχίζουν να διαιρούνται ανεξέλεγκτα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη μιας μάζας κυττάρων, που ονομάζεται όγκος. Οι όγκοι μπορεί να είναι καλοήθεις ή κακοήθεις.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ