Πολλές φορές σκεπτόμενοι να κάνουμε ένα ταξίδι έχουμε τόσο ενθουσιασμό που ίσως παραλείψουμε κάποια βασικά πράγματα υψίστης σημασίας… Για να σε προλάβουμε,βρήκαμε κάποιους προορισμούς που δεν θα έπρεπε να επισκεφθείς μόνος.

ΚΙΝΑ

Έδεσε στην Μύκονο και άφησε άφωνους όλους τους τουρίστες! Το σκάφος πέρα από κάθε φαντασία! (photos)

H χώρα είναι τεράστια -τριπλάσια από την Ινδία- και τα αξιοθέατά της σκορπισμένα σε διάφορα σημεία. Καλύτερα να επιλέξετε μία περιοχή και να την εξερευνήσετε με οργανωμένη καθοδήγηση. Τα αγγλικά είναι υποχρεωτικό μάθημα στη χώρα εδώ και χρόνια, αλλά οι μεγαλύτεροι σε ηλικία δεν τα μιλούν καθόλου, πράγμα που μπορεί να κάνει τη συνεννόηση πολύ δύσκολη. Πολύ διαδεδομένα, επίσης, είναι τα πλαστά χαρτονομίσματα που δίνονται ως ρέστα από οδηγούς ταξί ή πλανόδιους εμπόρους, με αναφορές ταξιδιωτών στο LonelyPlanet.com ότι βρίσκονται ακόμα και σε ΑΤΜ. Μετρό υπάρχει μόνο σε μεγάλες πόλεις -και είναι πολύ βολικό- αλλά η μετακίνηση με λεωφορεία δεν προτείνεται, είναι σχεδόν αδύνατον να καταλάβει κανείς τα δρομολόγια

ΝΗΣΙΑ ΓΚΑΛΑΠΑΓΚΟΣ

Ένα από τα μεγαλύτερα θαύματα της φύσης και, για πολλούς, ταξίδι ζωής, φιλοξενεί δεκάδες σπάνια είδη πουλιών, χιλιάδες γιγάντιες χελώνες και ακόμα περισσότερα είδη φυτών και ζώων. Μόνο ένας ειδικός είναι ικανός να συλλάβει και να εκτιμήσει το μεγαλείο του τόπου και μόνος ένας ενημερωμένος οδηγός μπορεί να σας υποδείξει τα σημαντικότερα στοιχεία του και να ενημερώσει για τις ιστορίες πίσω από αυτά. Οι οργανωμένες επισκέψεις θα σας βοηθήσουν να μετακινηθείτε στα 13 βασικά νησιά του συμπλέγματος από θάλασσα ή αέρα, να βουτήξετε στα πανέμορφα νερά και να γίνετε ένας από τους μόλις 150.000 επισκέπτες το χρόνο που επιτρέπεται να επισκεφθούν το προστατευμένο αυτό τεράστιο θαλάσσιο πάρκο

Annecy: Μια μικρή… Βενετία στη Γαλλία! (photos)

ΑΙΓΥΠΤΟΣ

Η συνεχιζόμενη πολιτική αναταραχή στις μεγάλες πόλεις σημαίνει πως όλο και λιγότεροι τουρίστες φθάνουν τη χώρα. Συνεπώς οι τολμηροί επισκέπτες απολαμβάνουν τα σχετικώς ασφαλή τουριστικά αξιοθέατα χωρίς τα μεγάλα πλήθη που βρίσκονταν εκεί μέχρι πρόπερσι. Ωστόσο, απρόοπτα μπορούν να συμβούν για αυτό και ένα οργανωμένο γκρουπ που γνωρίζει ανά πάσα στιγμή τι συμβαίνει στην περιοχή και μπορεί να προβεί σε κινήσεις που μειώνουν τον όποιο κίνδυνο, είναι πάντα χρήσιμο.

ΙΝΔΙΑ

Διαβάστε ακόμα:  5+1 πανέμορφα ελληνικά νησιά για ονειρεμένες διακοπές μακριά από κλισέ

Το σημαντικότερο πρόβλημα για έναν Δυτικό στην Ινδία είναι η υγιεινή. Η χώρα δεν έχει δημόσιες τουαλέτες, το πόσιμο νερό σπάνια είναι καθαρό και 10 εκατ. επισκέπτες κάθε χρόνο υποφέρουν από γαστρεντερικές διαταραχές. Ένα αξιόπιστο πρακτορείο μπορεί να σας κρατήσει μακριά από τέτοιους κινδύνους και -σε περίπτωση ανάγκης- να σας καθοδηγήσει στο πλησιέστερο φαρμακείο όπου θα κάνει και τις απαραίτητες συνεννοήσεις. Η κίνηση στις πόλεις είναι εφιαλτική, οι «εθνικές» οδοί είναι συνήθως δύο στενές λωρίδες και οι περισσότεροι οδηγοί φαίνεται να μην έχουν συναίσθηση του κινδύνου. Προσθέστε και την ανυπόφορη ζέστη και υγρασία και έτσι το κλιματιζόμενο πούλμαν γίνεται μια ασφαλής και επιθυμητή επιλογή

Η 7χρονη που έσπασε το ρεκόρ και έγινε η νεότερη που ανέβηκε στο όρος Κιλιμάντζαρο (photos)

ΚΕΝΥΑ

Τα αξιοθέατα της χώρας είναι τα εθνικά πάρκα όπου μπορεί κανείς να συναντήσει και να θαυμάσει άγρια ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον. Η οργανωμένη επίσκεψη είναι σχεδόν μονόδρομος αφού έτσι αποκτά κανείς πρόσβαση στα πιο ενδιαφέροντα σημεία και μετακινείται με ασφάλεια σε μέρη που κανείς δεν θα ήθελε να είναι μόνος του. Οι ντόπιοι οδηγοί, εκτός του ότι γνωρίζουν πώς πρέπει να κινείται κανείς ανάμεσα στα θηρία, θα φροντίσουν για το φαγητό και την χωρίς προβλήματα διαμονή σας ακόμα και κάτω από τα αστέρια.

ΜΑΤΣΟΥ ΠΙΤΣΟΥ

Το διασημότερο μνημείο του Περού επιτρέπει μόνο 2.500 τουρίστες ημερησίως και η επίσκεψη γίνεται με ειδική άδεια από ταξιδιωτικό πρακτορείο. Επιπλέον, δεν υπάρχει πουθενά καμία επεξηγηματική πινακίδα· όλες οι πληροφορίες για τον τόπο και την ιστορία του, καθώς και λεπτομέρειες για τα επιμέρους σημεία, δίνονται από τον ξεναγό. Τα περισσότερα πακέτα, πάντως, δίνουν τη δυνατότητα και για δεύτερη επίσκεψη κατά μόνας.

ΙΟΡΔΑΝΙΑ

Αυτοί είναι οι 14 πιο φθηνοί προορισμοί για ταξίδια στο εξωτερικό! (photos)

Πολύ πιο ήσυχη από τις γειτονικές της χώρες, έχει «νιώσει» την ανησυχία των τουριστών μέσω της μείωσης του αριθμού τους τα τελευταία χρόνια. Και εδώ η συμμετοχή σε ένα γκρουπ λύνει το πρόβλημα της μετακίνησης και προφυλάσσει από πιθανούς κινδύνους -υπάρχει ταξιδιωτική οδηγία από ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία για ενδεχόμενες επιθέσεις- ενώ πρέπει να αποφεύγονται οι περιοχές κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ