Εργασία εξ’ αποστάσεως: Χρήσιμα tips από την travel blogger Τίτη Βελοπούλου!

Τις τελευταίες μέρες, λόγω της έξαρσης του κορονοϊού, πολλές εταιρείες στην Ελλάδα υιοθετούν το μοντέλο της εργασίας εξ’ αποστάσεως (smart working). Επειδή για τους περισσότερους αυτή η μορφή εργασίας είναι κάτι εντελώς καινούριο, η travel blogger Τίτη Βελοπούλου, σας δίνει χρήσιμα tips για να τα καταφέρετε!

Η αλήθεια είναι ότι η εργασία χωρίς την απαραίτητη παρουσία στο γραφείο, δεν ταιριάζει σε όλους τους ανθρώπους και σε όλες τις μορφές απασχόλησης. Από την άλλη για κάποιες εταιρείες μάλλον πρόκειται για ένα μοντέλο που φαντάζει μια καλή εναλλακτική… που αποσκοπεί στην αύξηση της παραγωγικότητας!

Εργασία εξ’ αποστάσεως tips

Για την Τίτη Βελοπούλου, στη φύση της δικής της δουλειάς, η εργασία εξ’ αποστάσεως είναι μια πραγματικότητα που έχει υιοθετήσει εδώ και αρκετά χρόνια οπότε δεν της είναι κάτι ξένο. Και φυσικά όπως όλα, έχει θετικά (οργανώνεις τον χρόνο σου όπως επιθυμείς, ο χρόνος μετακινήσεων εξανεμίζεται), αλλά και αρνητικά (χάνεται η κοινωνικοποίηση και η επαφή με τους συναδέλφους, κι αν δεν υπάρχει αυτοπειθαρχία, είναι αδύνατη η συγκέντρωση σε έναν χώρο χωρίς επίβλεψη).

Επειδή τώρα με την απειλή από την έξαρση του κορονοϊού καλούμαστε να προσαρμοστούμε στα σενάρια του smart working, η travel blogger, Τίτη Βελοπούλου, μοιράζεται μαζί σας κάποια χρήσιμα tips, από την προσωπική της εμπειρία, για να το πετύχετε με τον καλύτερο τρόπο!

Εργασία εξ’ αποστάσεως - Τίτη Βελοπούλου

Χρήσιμα tips για εργασία εξ’ αποστάσεως

 1. Πριν από όλα χρειάζεσαι ένα καλό laptop, ένα smartphone, γρήγορη σύνδεση internet και πάνω από όλα αυτοπειθαρχία.
 2. Είναι σημαντικό να ξυπνήσεις την ώρα που θα σηκωνόσουν για το γραφείο. Πρέπει να υπάρχει μια καθημερινή ρουτίνα…
 3. Όρισε ένα ωράριο εργασίας που θα το τηρείς ευλαβικά! Μην παρεκλίνεις… μην βρίσκεις δικαιολογίες. Και φυσικά αν η εργασία είναι ομαδική, αυτό το ωράριο πρέπει να προσαρμοστεί με αυτό των υπολοίπων!
 4. Αν έχεις τη δυνατότητα στο σπίτι καλό είναι να υπάρχει ένας σαφής διαχωρισμός στον χώρο της δουλειάς, με το χώρο της χαλάρωσης.
 5. Φρόντισε ώστε ο χώρος που θα εργαστείς να είναι ευχάριστος, άνετος και ήσυχος…
 6. Βάλε πρόγραμμα, θέσε deadlines και προσπάθησε να τα τηρήσεις!
 7. Κάνε διάλειμμα, αλλά μην το παρακάνεις επειδή βρίσκεσαι σε οικείο χώρο, χωρίς επιτήρηση.
 8. Ντύσου άνετα. Μην μείνεις με τις πυτζάμες.
 9. Επικοινώνησε είτε τηλεφωνικά, είτε μέσω τηλεδιάσκεψης με τους συνεργάτες σου. Πάντα η επικοινωνία ευνοεί τη συνεργασία, αλλά και το να μην νιώθεις απομονωμένος.
 10. Αν μπορείς να συγκεντρωθείς καλύτερα στο καφέ της γειτονιάς ή στη δική μου περίπτωση, ακόμα στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου, προτίμησέ το, αρκεί να είσαι αποδοτικός.
 11. Μην χάνεις χρόνο με προσωπικά τηλέφωνα. Βρες τον τρόπο να βάλεις όρια.
 12. Στην περίπτωση που στο σπίτι δεν είσαι μόνος, φρόντισε να κάνεις σαφές το ότι αυτή την ώρα εργάζεσαι και ζήτα από τους άλλους να το σεβαστούν.
 13. Προσποιήσου ότι δεν είσαι σπίτι. Βρίσκεσαι στον χώρο εργασίας που τυχαίνει να είναι στην άνεση του σπιτιού σου!
 14. Αφιέρωσε τον χρόνο που θα έχανες στη μετακίνηση σε κάτι που θα σε κάνει χαρούμενο πχ. περισσότερο χρόνο για να απολαύσεις το πρωινό σου, να φροντίσεις τον εαυτόν σου ή να κάνεις jogging το πρωί.
 15. Φρόντισε τη διατροφή σου. Μην μαγειρεύεις βαριά επειδή έχεις την κουζίνα και το ψυγείο διαθέσιμο. Ετοίμασε το πρωί ένα sandwhich ή μια σαλάτα και απόλαυσέ τα στο διάλειμμά σου.
 16. Χρησιμοποίησε όλα τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα για να κάνεις τη δουλειά σου πιο εύκολη και αποδοτική.
 17. Μην βάζεις ραντεβού εκτός γραφείου πχ γιατρούς ή φίλους στο διάστημα που έχεις ορίσει να εργαστείς.
 18. Μόλις ολοκληρώσεις τα tasks που έχεις θέσει για την ημέρα, κλείσε τον υπολογιστή μέχρι την επομένη. Κάνε το ίδιο και με τα emails. Μπορείς να τα δεις από το κινητό, αλλά καλύτερα απάντησε την επόμενη εργάσιμη μέρα.
 19. Αν για κάποιο λόγο δεν μπορείς να συγκεντρωθείς, σταμάτα αυτό που κάνεις. Ασχολήσου με κάτι άλλο και συνέχισε άλλη στιγμή που θα νιώθεις πιο αποδοτικός.
 20. Τέλος, απόλαυσε την ευελιξία σου! Δεν μπορούν όλοι να έχουν αυτή την επιλογή!

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

Προηγούμενο άρθροΜάλμπορκ: Εξερευνώντας το μεγαλύτερο σε εμβαδόν κάστρο του κόσμου! (video)
Επόμενο άρθροScoot: Αλλάζει τις πολιτικές της λόγω κορονοϊού!
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ