Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024
31 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΈρχεται αύξηση τιμών στα ελληνικά ξενοδοχεία το 2020;

Έρχεται αύξηση τιμών στα ελληνικά ξενοδοχεία το 2020;

Η πιο πρόσφατη έκθεση BCD Travel’s Industry Forecasts, προβλέπει τις τιμές των ξενοδοχείων της Ευρώπης για το 2020. Έρχεται αύξηση τιμών στα ελληνικά ξενοδοχεία;

Ειδικότερα, η έκθεση προβλέπει ότι η πρόσφατη άνθιση των νέων ξενοδοχείων στην Ευρώπη θα συνεχιστεί και το 2020, η ζήτηση θα παραμείνει ισχυρή όσο οι ευρωπαϊκές οικονομίες θα διατηρούν υγιή ανάπτυξη, ωστόσο οι γεωπολιτικές εξελίξεις μπορεί να επηρεάσουν τη ζήτηση.

- Advertisement -

Όσον αφορά τα ελληνικά ξενοδοχεία, προβλέπεται αύξηση από 2% έως 4% στη μέση ημερήσια τιμή δωματίου (ADR) το 2020, πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο που θα κυμανθεί στο +1 – 3%, σε σύγκριση με τα επίπεδα της φετινής χρονιάς, εάν το Brexit ή κάποια άλλη εξέλιξη δεν επηρεάσει την αγορά.

BCD Travel Industry Forecasts Europe 2020

Ανακαλύψτε επίσης τα στοιχεία της έρευνας για το πως κρίνει το προσωπικό των ξενοδοχείων τους τουρίστες.

Τα ξενοδοχεία της Ισπανίας, της Ιρλανδίας και του Λουξεμβούργου θα παρουσιάσουν τις μεγαλύτερες αυξήσεις ADR, από 3% έως 5%. Οι τιμές ξενοδοχείων στην Τουρκία θα ανέβουν κατά 1-3%.

Από τις μεγάλες αγορές επαγγελματικών ταξιδίων τα ξενοδοχεία της Γερμανίας θα έχουν αύξηση 2-4%, ενώ της Γαλλίας και του Ην. Βασιλείου 1-3%.

Σε επίπεδο συνεδρίων, η ζήτηση η οποία θα παραμείνει ισχυρή για την Ευρώπη το 2020 σε συνδυασμό με την αύξηση προσφοράς θα οδηγήσει σε αύξηση 3-4% του κόστους, εκτός εάν το Brexit ή άλλη εξέλιξη προκαλέσει οικονομικό σοκ.

Οι τιμές των ξενοδοχείων παγκοσμίως θα σημειώσουν αύξηση 1-3% και των αεροπορικών ναύλων 1-2%, οι οποίοι θα ανέβουν στις περισσότερες αγορές για να εξισορροπήσουν την αύξηση στις τιμές καυσίμων και στο κόστος προσωπικού.

Παγκοσμίως, οι τιμές αεροπορικών εισιτηρίων για Business και Economy Class θα αυξηθούν κατά 1%.

Στην Ευρώπη, οι τιμές θα παραμείνουν στα εφετινά επίπεδα λόγω του υψηλού ανταγωνισμού από τις αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους.

Πηγή: tornosnews.gr

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,295LikesΚάντε Like
88,157 FollowersΑκολουθήστε
173,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ