Ξενοδοχείο ρεσεψιόν

Το βρετανικό διαδικτυακό ταξιδιωτικό πρακτορείο On the Beach πραγματοποίησε έρευνα με θέμα τη συμπεριφορά των τουριστών διαφόρων εθνικοτήτων, σύμφωνα με το προσωπικό ξενοδοχείων στην Ευρώπη.

Ποιοι τουρίστες είναι πιο ευγενικοί;

Από εκεί προέκυψε ότι οι Βρετανοί τουρίστες είναι μακράν οι πιο φιλικοί κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στα ξενοδοχεία… Περισσότερο από το ένα τρίτο του προσωπικού χαρακτήρισε τους Βρετανούς ως τους πιο φιλικούς και γενναιόδωρους πελάτες και ακολούθησαν οι Ιρλανδοί με 27% και οι Σουηδοί με 10%

Λιγότερο ευγενικοί από όλες τις εθνικότητες πελατών αναδείχθηκαν οι Γάλλοι και οι Αμερικανοί. Οι Γάλλοι είναι οι λιγότερο γενναιόδωροι μαζί με τους Δανούς, τους Φινλανδούς και τους Ιταλούς.

Ποιοι τουρίστες καταβάλουν περισσότερη προσπάθεια να μιλήσουν την τοπική γλώσσα;

Το 23% επίσης ανέφερε ότι οι Γερμανοί καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να κατανοήσουν και να μιλήσουν την τοπική γλώσσα και ακολουθούν οι Βρετανοί με 22%. Οι Ιρλανδοί (με 8%), οι Ιταλοί (6%) και οι Γάλλοι (5%) είναι οι εθνικότητες που δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για να μιλήσουν την τοπική γλώσσα.

Στα στοιχεία και η συμπεριφορά των παιδιών των τουριστών

Τα παιδιά των Βρετανών, παντως, χαρακτηρίζονται από το προσωπικό των ξενοδοχείων ως τα πιο δύσκολα στη συμπεριφορά τους και μόνο το 4% τα κατατάσσει σε αυτά με καλή συμπεριφορά.

Αντίθετα, τα παιδιά των Γερμανών αναδείχθηκαν τα πιο καλά στη συμπεριφορά τους, κερδίζοντας το 37% των ψήφων των ερωτώμενων. Στη δεύτερη θέση τα παιδιά των Σουηδών (26%) και ακολουθούν τα παιδιά των Νορβηγών (9%).

Ποιοι τουρίστες καταναλώνουν περισσότερο φαγητό και ποτό;

Οι Βρετανοί κρίθηκαν ως οι μεγαλύτεροι καταναλωτές ποτών στα ξενοδοχεία (64%) και ακολούθησαν οι Ιρλανδοί (17%). Οι Γερμανοί μπορεί να πίνουν μπίρα στη χώρα τους, όμως στα ξενοδοχεία δεν διακρίνονται ως πότες (6%).

Οι Βρετανοί τρώνε επίσης περισσότερο από κάθε άλλη εθνικότητα κατά τη διάρκεια των διακοπών τους (22%) και ακολουθούν οι Ιρλανδοί (18%), ενώ αναδείχθηκαν και οι πιο θορυβώδεις (44%), με τους Ισπανούς να ακολουθούν (33%).

Ποιοι τουρίστες είναι πιο καθαροί;

Οι Γερμανοί κρίθηκαν οι πιο καθαροί επισκέπτες στα ξενοδοχεία (42%), και ακολουθούν οι Σουδοί (18%) και τους Νορβηγοί (8%).

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ