Έρευνα: Ο λόγος που οι ταξιδιώτες χάνουν τον ύπνο τους

Η IHG® Hotels & Resorts πραγματοποίησε έρευνα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ύπνου (15 Μαρτίου), σύμφωνα με την οποία μαθαίνουμε ότι το 80% των ταξιδιωτών ταλαιπωρείται από έλλειψη ύπνου κατά τη διαμονή σε ξενοδοχείο.

Η έρευνα έδειξε ότι οι ταξιδιώτες σε επαγγελματικά ταξίδια χάνουν 58 λεπτά ύπνου κάθε βράδυ στα ξενοδοχεία, με το μέσο όρο του ύπνου να υπολογίζεται σε 5 ώρες και 17 λεπτά.

Κύριοι λόγοι που οι ταξιδιώτες “χάνουν” τον ύπνο τους στα ταξίδια είναι η αλλαγή περιβάλλοντος (44%), οι μη οικείοι θόρυβοι (35%) και η εργασία μέχρι αργά (35%).

Ο Δρ. Steven W. Lockley, Καθηγητής της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, δήλωσε, “Δεν είναι μυστικό ότι τα ταξίδια μπορούν να αποτελέσουν πρόκληση για την υγεία μας, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για τη διατήρηση των κανονικών μας ρυθμών ύπνου. Ο φωτισμός είναι το σημαντικότερο στοιχείο στο περιβάλλον των ανθρώπων που επαναπρογραμματίζει το βιολογικό ρολόι καθημερινά και το οποίο απορρυθμίζεται στα ταξίδια.”

Διαβάστε ακόμα:  Eurowings: Σε νέες ακυρώσεις πτήσεων προχωράει η αεροπορική εταιρεία

Το 67% δήλωσαν ότι νιώθουν περισσότερο κουρασμένοι όταν βρίσκονται εκτός σπιτιού. Στην προσπάθειά τους να αποκοιμηθούν, το 47% ακούν μουσική και το 45% παρακολουθούν τηλεόραση.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ