Εθνική Οδός

Η κακοκαιρία «Ζηνοβία» έχει επηρεάσει όλη την χώρα με χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις, αποτέλεσμα είχε να ντυθεί στα «λευκά» και η Εθνική Οδός Αθηνών Λαμίας.

Με την ευκαιρία δείτε τα πρώτα χιόνια που έπεσαν στην Πάρνηθα! (video)

Η Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας σχημάτισε ένα εντυπωσιακό σκηνικό λόγω της χιονόπτωσης και κάνουμε μία μοναδική βόλτα τόσο από ψηλά όσο και από χαμηλά, γυρνώντας μας στο χιονισμένα σημεία της.

Απολαύστε το πανέμορφο τοπίο, που σχηματίστηκε μετά την χιονόπτωση, από το Up Stories:

Μουτζούρης: Ξεναγηθείτε στο Πήλιο με το θρυλικό τρένο! (video)

Ο Μουτζούρης στην επίσκεψή σας στο Πήλιο θα σας ξεναγήσει στις πιο εντυπωσιακές περιοχές του, με το θρυλικό τρένο να έχει ιστορία 110 χρόνων.

Με την ευκαιρία τον εορτών ανακαλύψτε το Χριστουγεννιάτικο χωριό που «μεταμόρφωσε» το Πεδίον του Άρεως! (video)

Ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει την βόλτα με ένα θρυλικό τρένο, στις πιο όμορφες τοποθεσίες στο Πήλιο. Τα δρομολόγια μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου θα είναι σε καθημερινή βάση, ενώ εκτός γιορτών πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο και Κυριακή.

Διαβάστε ακόμα:  Τα ελληνικά νησιά που εκθειάζουν και επιλέγουν για διακοπές οι συντάκτες του Conde Nast Traveller

Το θρυλικό τρενάκι του Πηλίου είναι υπεραιωνόβιο καθώς μετράει 110 χρόνια ζωής από τότε που το σχεδίασε ο Εβαρίστο Ντε Κίρικο τόσο το τρένο όσο και το σιδηροδρομικό δίκτυο, πατέρας του μεγάλου ζωγράφου Τζόρτζιο Ντε Κίρικο.

Υπήρξε ένα διάστημα 25 χρόνων που έπαψε να λειτουργεί. Πιο συγκεκριμένα, από το 1971 έως το 1996 που ξεκίνησε να λειτουργεί σαν μουσειακό τρένο.

Ανακαλύψτε τα Τρίκαλα, για τα πιο όμορφα Χριστούγεννα στην πόλη των…ξωτικών!

Ο Μουτζούρης στο Πήλιο αναχωρεί από τα Άνω Λεχώνια στις 10.00 πμ και επιστρέφει από τις Μηλιές στις 15.00 με ενδιάμεση στάθμευση 15 λεπτών στην Άνω Γατζέα και στις δύο κατευθύνσεις της διαδρομής.

Το εισιτήριο για την απλή διαδρομή κοστίζει 10€, ενώ για την διαδρομή με επιστροφή κοστίζει 18€. Το παιδικό εισιτήριο κοστίζει αντίστοιχα 6€ και 10€ και ισχύει για παιδιά ηλικίας 4-12 ετών.

Δείτε επίσης στο Travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ