Καταργούνται από την 1η Ιανουαρίου του 2018 οι μειωμένοι κατά 30% συντελεστές ΦΠΑ σε 32 νησιά του Αιγαίου.Ερχονται αυξήσεις στον ΦΠΑ σε 32 νησιά του Αιγαίου -Και στις σεισμόπληκτες Λέσβο και Κω…

- Advertisement -

Oι σεισμόπληκτες Λέσβος και Κως είναι ανάμεσα στα νησιά που θα δουν το «προνόμιο» αυτό να καταργείται, με αποτέλεσμα οι συντελεστές να αυξάνονται και να πηγαίνουν από το 5% στο 13% ο χαμηλός, από το 9% στο 13% ο μεσαίος και από το 17% στο 24% ο υψηλός.

Η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ σημαίνει ότι από την 1η μέρα του νέου έτους οι κάτοικοι των νησιών θα δουν να αυξάνονται οι τιμές σε προϊόντα όπως φάρμακα, παιδικά εμβόλια, βιβλία, περιοδικά, εφημερίδες, κρέας, ψάρια, γάλα, λαχανικά, ψωμί, λάδι, ζυμαρικά, λιπάσματα, ζωοτροφές, ρεύμα, νερό, διαμονή σε ξενοδοχεία, τσιγάρα, σπίτια, ρούχα και παπούτσια.

Το μαγευτικό & άκρως εντυπωσιακό φαινόμενο που θα συμβεί από αύριο μετά τις 00.00 στον ουρανό και θα διαρκέσει ως τις τις 13 Αυγούστου!!!

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», οι ανατιμήσεις θα ξεκινούν από το 1,5% και θα φτάνουν το 6% ανάλογα με το προϊόν και την κατηγορία του συντελεστή στην οποία βρίσκεται.

Λευκός καμβάς με υπέροχη αύρα! Οι χώρες των Κυκλάδων πάντα θα είναι οι αγαπημένες μας…

Image result for Αστυπάλαια

Ποια νησιά αφορούν οι αυξήσεις:

 

Image result for Λήμνος

Λέσβος,Χίος,Σάμος,Λήμνος ,Ικαρία,Άγιος Ευστράτιος,Ψαρά,Οινούσσες,Φούρνοι,Θύμαινα,Άγιος Μηνάς,Κως,Κάλυμνος,Αστυπάλαια,Κάλυμνος,Κάσος,Τήλος,Σύμη,Λέρος,Νίσυρος,Πάτμος,Χάλκη,Σαρία,Λειψοί,Ψέριμος,Αγαθονήσι,Λέβιθα,Καστελόριζο,Αρκτοί,Γυαλί,Τέλενδος,Φαρμακονήσι,Κίναρος

Πηγή:  iefimerida.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ