Φαγητά με θέμα τον κορονοϊό

Ανάμεσα στις παγκόσμιες προσπάθειες να προσφέρουν ανακούφιση αυτή την κρίσιμη περίοδο, οι σεφ και ζαχαροπλάστες παρασκευάζουν φαγητά με θέμα τον κορονοϊό που ελπίζουν να είναι πολύ πιο απολαυστικά από την επιδημία που αποτέλεσε την πηγή της έμπνευσής τους, και έχουν ως σκοπό να μας κάνουν να χαμογελάσουμε αυτή την περίοδο!

Corona Burger

Corona Burger: μπέργκερ εμπνευσμένο από τον κορονοϊό

Στο Ανόι του Βιετνάμ, ο σεφ της Pizza Home δημιούργησε το Corona Burger, ένα μπέργκερ εμπνευσμένο από τον κορονοϊό. Ο σεφ αναφέρει ότι το μπέργκερ αυτό περιλαμβάνει ψωμάκι με πράσινο τσάι με μικρά εξογκώματα, με αποτέλεσμα να θυμίζει κατά πολύ την εικόνα του θανατηφόρου ιού. Όπως αναφέρει στο Reuters, «εμείς έχουμε ένα αστείο, σύμφωνα με το οποίο αν φοβάσαι κάτι, πρέπει να το φας».

Γι’ αυτό και ο κορονοϊός σταματά να φοβίζει αυτόν που τρώει αυτό το μπέργκερ που μοιάζει εκπληκτικά με τον ίδιο τον ιό. Αυτός ο τρόπος σκέψης μοιράζει λίγη χαρά σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Σύμφωνα με το Reuters, το κατάστημα πουλά περίπου 50 τέτοια μπέργκερ την ημέρα, γεγονός εντυπωσιακό αν αναλογιστεί κανείς τον αριθμό των επιχειρήσεων που έχουν αναγκαστεί να κλείσουν εξαιτίας της πανδημίας.

Ανακαλύψαμε ένα από τα πιο ακριβά burger του κόσμου! Πόσο κοστίζει;

Πασχαλινά σοκολατένια αυγά – κορονοϊός

πασχαλινά αυγά με θέμα τον κορονοϊό

Στη Γαλλία ο pastry chef Jean- Francois Pre σκέφτηκε να δημιουργήσει τα πασχαλινά αυγά με θέμα τον κορονοϊό. Τα σοκολατένια αυτά αυγά, που είναι βαμμένα μαύρα, έχουν κόκκινες κουκίδες από αμύγδαλα για να μιμηθούν την εικόνα του ιού αν την δει κανείς στο μικροσκόπιο. Ο σεφ, κουρασμένος, όπως αναφέρει, με τις δυσάρεστες ειδήσεις για τον κορονοϊό, σκέφτηκε να φτιάξει τα αυγά με αρκετή δόση χιούμορ. Ξεκίνησε να τα πουλά στο κατάστημά του στη Βρετάνη προτού κλείσουν τα μαγαζιά στη Γαλλία.

Γαστρονομικό χιούμορ εμπνευσμένο από την… τουαλέτα

κέικ με σχήμα χαρτιού υγείας

Στη Δυτική Γερμανία, ο φούρνος Schuerener Backparadies προσέθεσε δυο δημιουργίες με θέμα τον ιό στη συλλογή των προϊόντων του. Οι πελάτες μπορούν να αγοράσουν μπισκότα με θέμα το emoji με μάσκα προσώπου, αλλά και κέικ με σχήμα χαρτιού υγείας. Ο ιδιοκτήτης του φούρνου θέλησε με τον τρόπο αυτό να διακωμωδήσει την έλλειψη χαρτιού τουαλέτας από την αγορά, καθώς ο κόσμος τα αγοράζει σε μεγάλες ποσότητες, φτιάχνοντας αυτό το ευφάνταστο γλυκό. Τα κέικ είχαν μεγάλη απήχηση, με το φούρνο να φτιάχνει πάνω από 200 την ημέρα. Οι πελάτες τρελαίνονται να τα αγοράζουν θέλοντας να αντιμετωπίσουν τη δύσκολη κατάσταση με χιούμορ.

Φωτογραφίες: Getty Images

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ