Φεστιβάλ ελληνικής γαστρονομίας στη Σιγκαπούρη με πρωταγωνίστρια την Ήπειρο!

Στη Σιγκαπούρη πραγματοποιήθηκε φεστιβάλ ελληνικής γαστρονομίας, υπό τον τίτλο «Greek Wine and Gastronomy Festival: Epirus 2019», με τη συμμετοχή 21 εταιρειών παραγωγής αγροτικών προϊόντων από την Ήπειρο. Και επειδή ξέρουμε ότι αγαπάτε τα φεστιβάλ φαγητού, μην ξεχνάτε ότι σε λίγες μέρες θα υποδεχτούμε πάλι στην Αθήνα το μοναδικό φεστιβάλ street food!

Το φεστιβάλ οργανώθηκε με πρωτοβουλία της Πρεσβείας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου. Οι εταιρείες που συμμετείχαν ήταν: FISHFARMS, KARALIS, BAFAS, DODONI, MELI EPIRUS GEA, ΒΙΟΚΙΡ, EPERION, MONOLITHI, FILIPPOS FLAVORS, ZAGORI, GLINAVOS, ZOINOS, KATOGI AVEROFF, BAKLAVAS, GEITONAS, BIKOS, EVDOKSIAS PROPERTIES, KOMINI HERBS, ZAGORISIO, KOLIOS, THE SAURI.

- Advertisement -
Μπακλαβάς και χουρμάδες

Ταυτόχρονα σεφ από την Ήπειρο, μέλη της αποστολής, μαγείρεψαν παραδοσιακά αγροτικά ηπειρωτικά προϊόντα (φρέσκο ψάρι, παραδοσιακές πίτες, τραχανά, τυριά και σαλάτες) αναδεικνύοντας τις μοναδικές γεύσεις και τον αυθεντικό γαστρονομικό πλούτο της περιοχής. Η εκδήλωση απευθυνόταν αποκλειστικά σε εταιρείες τροφίμων και ποτών της Σιγκαπούρης (f&b and f&b related) καθώς και, επιχειρηματικούς και εμπορικούς φορείς.

Διαβάστε ακόμα:  Το ελληνικό νησί που εκθειάζουν έγκυρα γαλλικά μέσα

Οι επιχειρήσεις της Ηπείρου με προϊόντα όπως: ιχθηρά, καπνιστά ψάρια, χαβιάρι, φρέσκα φρούτα, τυροκομικά προϊόντα, ελιές και ελαιόλαδο, οίνος, μέλι, γλυκά κουταλιού, μπακλαβάς, ζυμαρικά, εμφιαλωμένο νερό και βότανα, είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τοπικούς εισαγωγείς και διανομείς τροφίμων και ποτών, εστιατόρια, ξενοδοχεία, supermarkets και σεφ μεσογειακής κουζίνας, να προβάλουν τα προϊόντα τους, να συλλέξουν πληροφορίες για τον τομέα τροφίμων και ποτών της χώρας και να συζητήσουν μελλοντικές συνεργασίες. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν περί τις 235 επιχειρηματικές συναντήσεις.

Η Περιφέρεια Ηπείρου προτίθεται να συμμετάσχει ως εκθέτης και στην έκθεση τροφίμων και ποτών της Σιγκαπούρης, Food, Hotel Asia, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο του 2020. Σημειώνεται ότι η Σιγκαπούρη έχει πληθυσμό 5,65 εκατ. κατοίκων ενώ δέχεται σε ετήσια βάση 18,6 εκατ. τουρίστες.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ