ελληνικός τουρισμός

Με νέο ρεκόρ «φλερτάρει» ο ελληνικός τουρισμός για το 2019, αφού για ακόμα μία χρονιά έχει καταγραφεί άνοδος τόσο στα έσοδα όσο και στην τουριστική κίνηση.

Επίσης, δείτε την επικείμενη αναβάθμιση της Αττικής ως ελκυστικό τουριστικό προορισμό!

- Advertisement -

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία από τη ΤτΕ η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση το 9μηνο του 2019 αυξήθηκε κατά 3,8%, ήτοι με 26,95 εκατομμύρια ταξιδιώτες. Το αντίστοιχο διάστημα το 2018, οι ταξιδιώτες που είχαν επισκεφθεί τη χώρα μας ήταν 25,95 εκατομμύρια.

Άνοδο στην ταξιδιωτική κίνηση μέσω αεροδρομίων, καθώς αυξήθηκε το ποσοστό κατά 1,6%. Παράλληλα μεγάλη αύξηση καταγράφηκε και στην ταξιδιωτική κίνηση μέσω οδικών σταθμών, καθώς το ποσό αυξήθηκε κατά 8%.

Την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2019, το ταξιδιωτικό ισοζύγιο εμφάνισε πλεόνασμα 14,032 δισ. ευρώ, έναντι πλεονάσματος 12,507 δισεκατομμύρια ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2018. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στην μεγάλη αύξηση των ταξιδιωτικών εισπράξεων κατά 14,0% στα 16,08 δισεκατομμύρια, δηλαδή 1,976 δισ. ευρώ, οι οποίες μόνο εν μέρει αντισταθμίστηκαν από την αύξηση των ταξιδιωτικών πληρωμών κατά 450 εκατ. ευρώ ή αλλιώς 28,0%.

Σύμφωνα, πάντα, με την ΤτΕ η αύξηση των ταξιδιωτικών εισπράξεων οφείλεται στην αύξηση της μέσης δαπάνης ανά ταξίδι κατά 10%. Όπως και στην αύξηση της εισερχόμενης ταξιδιωτικής κίνησης κατά 3,8%.

Όλο και περισσότεροι Κινέζοι διαλέγουν την Ελλάδα για τα ταξίδια τους!

Όλο και περισσότεροι Κινέζοι θέλουν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, με τον πιο καθοριστικό παράγοντα να είναι η αύξηση των πτήσεων ανάμεσα στις δύο χώρες.

Επίσης, ανακαλύψτε τα 15 καλύτερα travel blogs που αξίζει να διαβάσετε!

Σύμφωνα με το κινέζικο τηλεοπτικό κανάλι CGTN, η Ελλάδα δείχνει να έχει μεγάλη αύξηση στους Κινέζους τουρίστες, ιδίως στις μικρές ηλικιακές ομάδες. Όπως αναφέρει και ο Γουάνγκ Γουένγουεν, που εργάζεται στο ταξιδιωτικό πρακτορείο Qunar, τα τελευταία χρόνια σημειώνεται άνοδος στους νεαρής ηλικίας Κινέζους που ταξιδεύουν Ελλάδα.

Ο Γουάνγκ είπε χαρακτηριστικά:«Ο αριθμός των τουριστών στην Ελλάδα φέτος έχει αυξηθεί κατά 8,3% σε σχέση με πέρσι. Ενώ έχει αυξηθεί κατά 66% σε σχέση με το 2016». Παράλληλα συμπλήρωσε: « Τα τελευταία πέντε χρόνια, το 36% των τουριστικών πακέτων προς την Ελλάδα, έχει αγοραστεί από άτομα κάτω των 30 ετών».

Διαβάστε ακόμα:  Asiana Airlines: Πόρτα αεροπλάνου άνοιξε κατά τη διάρκεια της πτήσης!

Οι λόγοι της αύξησης των ποσοστών

Ο καθοριστικότερος λόγος της αύξησης του ποσοστού, για εκείνον, ήταν η διεύρυνση των πτήσεων μεταξύ Ελλάδας και Κίνας.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, η αύξηση των πτήσεων μεταξύ των δυο χωρών ήταν από τους καθοριστικούς λόγους στην άνοδο των ποσοστών. «Η πτήση από Πεκίνο στην Αθήνα είναι μόνο 10 ώρες. Τα νεαρά ζευγάρια επιλέγουν την Ελλάδα ως προορισμό για τις γαμήλιες φωτογραφίες τους. Ενώ αναφέρουν για κορυφαίους προορισμούς την Σαντορίνη κι άλλα νησιά του Αιγαίου αλλά και την Ακρόπολη στην Αθήνα».

Το τουριστικό ιστολόγιο, «Trip.com Group», σημειώνει πως επισκέπτονται την χώρα μας Κινέζοι γεννημένοι τις δεκαετίες του 1980 και του 1990. Αυτό αποτελεί το 20% των τουριστικών πακέτων, στο συγκεκριμένο γραφείο.

Σύμφωνα με τα όσα κατέγραψε το ρεπορτάζ επιλέγουν κυρίως γκρουπ για να ταξιδεύουν, με το ποσοστό να ανέρχεται στο 86%. Ενώ το 9% ταξιδεύει για επαγγελματικούς λόγους και το 5% ταξιδεύει μεμονωμένα.

Τέλος, στο ρεπορτάζ που φιλοξένησε η μεγάλη κινεζική εφημερίδα «China Daily», αναφέρονται τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι Κινέζοι τουρίστες στην επίσκεψή του στην Ελλάδα.

Από τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι η γλώσσα. Παρ’όλα αυτά και κάποιες βασικές εγκαταστάσεις αποτελούν εμπόδιο για περαιτέρω ανάπτυξη του κινεζικού τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα. Ενώ ο διευθυντής του κινέζικου τουρισμού στην Ευρώπη, Ζου Βου, εκφράζει την αισιοδοξία του για να εκλείψουν.

Δείτε επίσης στο Travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ