Το Μιλάνο απέκτησε το δικό του Στόουνχετζ. Και, μάλιστα, σε φυσικό μέγεθος (δηλαδή όσο του γνωστού μνημείου της Γηραιάς Αλβιώνος). Μόνον που το Στόουνχετζ αυτό ήταν…. Φουσκωτό.

Το καλλιτεχνικό installation είχε εγκατασταθεί στο Πάρκο Γλυπτών της πόλης.

Η «Ιεροσυλία» του Τζέρεμι Ντέλερ είναι μία σε φυσική διάσταση (1 προς 1) αναπαράσταση του αρχαιολογικού χώρου Στόουνχετζ. Αλλά σε φουσκωτό, οι επισκέπτες εκεί, μικροί, μεγάλοι, μπορούν να το χαρούν σαν τραμπολίνο.

Ένα φουσκωτό Στόουνχετζ σε φυσικό μέγεθος στο Μιλάνο

Την εγκατάσταση του Ντέλερ παρουσίασε το Ίδρυμα Νικόλα Τρουσάρντι, με αφορμή την 23η MiArt και την Εβδομάδα Τέχνης του Μιλάνου. Ήταν η πρώτη φορά που ο διάσημος Βρετανός καλλιτέχνης συνεργάστηκε με ιταλικό ίδρυμα σε ένα σόλο πρότζεκτ.

Διαβάστε ακόμα:  Lufthansa: Νέες προσλήψεις και κέρδη αλλά και λιγότερες πτήσεις

Κεντρική θέση στα έργα του Ντέλερ έχει το ενδιαφέρον του στα ιστορικά γεγονότα και η επιρροή τους στην ποπ κουλτούρα και τις φολκλόρ καλλιτεχνικές εκφράσεις. Και όλες οι εγκαταστάσεις του χαρακτηρίζονται από συμμετοχή του κοινού.

Αυτά τα ξέρατε για τον κόσμο μας;

Στην «Ιεροσυλία» ο Ντέλερ μεταμορφώνει το μνημείο του Στόουνχετζ σε ένα τεράστιο φουσκωτό παιχνίδι για παιδιά, αναπαράγοντάς το σε πλαστικό με διάμετρο 35 μέτρων. Μια εγκατάσταση, μέσα στην οποία μπορείς να σκαρφαλώσεις, να πηδήξεις, να κάνεις τούμπες.

Πηγή: news.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ