Κυριακή, 7 Ιουλίου, 2024
33.8 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΓαλλία: Υποχρεωτική η αναμνηστική δόση εμβολίου Covid για είσοδο στη χώρα

Γαλλία: Υποχρεωτική η αναμνηστική δόση εμβολίου Covid για είσοδο στη χώρα

Η Γαλλία δεν θα επιτρέψει σε τουρίστες να εισέλθουν στη χώρα εάν έλαβαν το εμβόλιο Covid πριν από περισσότερους από εννέα μήνες.

Ωστόσο, ταξιδιώτες χωρίς πρόσφατο εμβόλιο Covid μπορούν να εισέλθουν στη Γαλλία μόνο εάν έχουν έναν «επιτακτικό λόγο».

- Advertisement -

Οι υπηρεσίες της Eurostar έχουν ήδη προειδοποιήσει τους πελάτες, ανακοινώνοντας: «Εάν κάνατε τον πλήρη κύκλο εμβολιασμού σας πριν από εννέα μήνες ή περισσότερο και δεν είχατε αναμνηστικό εμβολίου για τον COVID-19, πρέπει να ακολουθήσετε τους κανόνες για την είσοδο των μη εμβολιασμένων επιβατών στη Γαλλία».

Ο νέος κανόνας της Γαλλίας τέθηκε σε ισχύ από τις 2 Φεβρουαρίου. Ωστόσο, δεν υπάρχει ακόμη επίσημη επιβεβαίωση από τη γαλλική κυβέρνηση.

Και στη χώρα μας αλλάζουν από σήμερα τα μέτρα εισόδου καθώς δεν απαιτείται πλέον τεστ αλλά μόνο πιστοποιητικό εμβολιασμού

Αλλάζει από σήμερα Δευτέρα (07.02.2022) ο τρόπος εισόδου των ταξιδιωτών στην Ελλάδα. Για τους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες δεν απαιτείται PCR ή rapid test αλλά είναι αρκετό το πιστοποιητικό εμβολιασμού. 

Τη νέα ταξιδιωτική οδηγία ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης. Από σήμερα, λοιπόν, οι ταξιδιώτες που έρχονται στην Ελλάδα και είναι εμβολιασμένοι, θα πρέπει απλά να δείξουν το πιστοποιητικό τους για να μπουν στη χώρα.

«Από τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου, η είσοδος στη χώρα για όσους έχουν ενεργό ευρωπαϊκό πιστοποιητικό θα γίνεται χωρίς υποχρεωτικό τεστ» δήλωσε ο Θάνος Πλεύρης στην ΕΡΤ.

Βενιζέλος

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,291LikesΚάντε Like
88,254 FollowersΑκολουθήστε
172,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ