Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
27.7 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΓερμανία: Νέα απεργία της Lufthansa αυτή την εβδομάδα

Γερμανία: Νέα απεργία της Lufthansa αυτή την εβδομάδα

Η Lufthansa προετοιμάζεται για νέα απεργία πληρώματος εδάφους. Η συνδικαλιστική οργάνωση Verdi κάλεσε το προσωπικό εδάφους της Lufthansa να προχωρήσει σε απεργία την Πέμπτη και την Παρασκευή 7 και 8 Μαρτίου. Είναι η τελευταία σε μια σειρά τέτοιων ενεργειών που επηρεάζουν αεροπλάνα και τρένα.

Ένα μεγάλο γερμανικό συνδικάτο κάλεσε τη Δευτέρα το προσωπικό εδάφους της Lufthansa να απεργήσει ξανά την Πέμπτη και την Παρασκευή, 7 και 8 Μαρτίου, καθώς επιδιώκει να αυξήσει την πίεση ενόψει ενός άλλου γύρου διαπραγματεύσεων την επόμενη εβδομάδα.

- Advertisement -

Είπε ότι το προσωπικό θα πρέπει να σταματήσει την εργασία του από τις 4 το πρωί της Πέμπτης έως τις 7:10 το πρωί του Σαββάτου.

Καθυστερήσεις και ακυρώσεις είναι πιθανές, με προηγούμενες παρόμοιες απεργίες να διαταράσσουν τις πτήσεις και να προκαλέσουν κριτική από τη Lufthansa.

Στις 20 Φεβρουαρίου επλήγησαν επτά γερμανικά αεροδρόμια, οι περισσότερες επιβατικές πτήσεις της Lufthansa ακινητοποιήθηκαν και περίπου 100.000 επιβάτες επηρεάστηκαν . Η δεύτερη απεργία στις 28 Φεβρουαρίου επικεντρώθηκε περισσότερο στη διακοπή των υπηρεσιών φορτίου .

«Τις προηγούμενες ημέρες αφήσαμε συνειδητά τα ταξίδια επιβατών εκτός απεργιών», δήλωσε ο διαπραγματευτής του Verdi, Marvin Reschinsky. «Η Lufthansa μας λέει αγνοώντας τα αιτήματά μας για διαπραγματεύσεις ότι θα προχωρήσει μόνο όταν η πίεση αυξηθεί περαιτέρω».

Τι είπε η Verdi για την τελευταία απεργία

Το συνδικαλιστικό σωματείο με επιρροή Verdi, το δεύτερο μεγαλύτερο της Γερμανίας σε σύνολο μελών, διαπραγματεύεται για λογαριασμό περίπου 25.000 εργαζομένων στη διαμάχη.

Επιδιώκει αυξήσεις μισθών κατά 12% για τους εργαζόμενους που εκπροσωπεί ή τουλάχιστον 500 € (542 $) το μήνα, όποιο είναι υψηλότερο. Η Lufthansa έχει προσφέρει αυξήσεις μισθών για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά η Verdi λέει ότι δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της.

«Είναι ανεξήγητο ότι αυτή η εταιρεία πρόκειται να ανακοινώσει ετήσια απόδοση ρεκόρ αυτή την εβδομάδα, πρόκειται να αυξήσει σημαντικά τα μπόνους για το διοικητικό της συμβούλιο και ότι το προσωπικό στο έδαφος με ωρομίσθιο -μερικές φορές μόλις 13 ευρώ- δεν ξέρει πώς να τα βγάλει πέρα ​​σε μερικές από τις πιο ακριβές πόλεις της Γερμανίας», είπε η συνδικαλιστική οργάνωση σύμφωνα με τον διαπραγματευτή Μάρβιν Ρεσσίνσκι.

Ένας νέος γύρος συνομιλιών, ο πέμπτος στη διαμάχη, έχει οριστεί για τις 13 και 14 Μαρτίου. Η Verdi είπε ότι δεν θα επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων νωρίτερα, εκτός εάν η Lufthansa παρουσιάσει εκ των προτέρων μια βελτιωμένη προσφορά, θέση την οποία επέκρινε η Lufthansa. Η Lufthansa είχε προτείνει συνομιλίες για αυτή τη Δευτέρα, 4 Μαρτίου.

Αεροπλάνα και τρένα επηρεάζονται εξίσου από απεργίες

Τα τρένα και οι δημόσιες συγκοινωνίες έχουν επίσης διαταραχθεί από τις πολλές απεργίες τις τελευταίες εβδομάδες στη Γερμανία, με τις διαπραγματεύσεις να παραπαίουν και να μην φαίνεται σημαντική πρόοδος .

Οι διαταραχές στην κυκλοφορία ανθρώπων και αγαθών ως αποτέλεσμα αναφέρθηκαν ακόμη και από την κεντρική τράπεζα της Γερμανίας Bundesbank τον περασμένο μήνα ως αιτία οικονομικής ανησυχίας, καθώς ανακοίνωσε ότι η χώρα θα μπορούσε να εισέλθει σε τεχνική ύφεση μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου. Λίγες μέρες αργότερα η γερμανική κυβέρνηση αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις της για την οικονομική ανάπτυξη για το επόμενο έτος.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,270LikesΚάντε Like
88,471 FollowersΑκολουθήστε
170,000SubscribersΕγγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ